Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace OS po modré smrti

Od: maki* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, potkala mne modrá smrt, již se mi to stalo ale vždy se mi podařilo obnovit chod PC. Tentokrát bohužel nevím jak dál. Po modré smrti jsem restartoval PC, požadoval kontrolu disku. Něco zkrátil, něco opravil překřížením a kopírováním a něco odstranil, již se ale nerozchodil. Pokusil jsem se přeinstalovat Os ( XP dodaná na vyžádání u spol. ACER. S PC nebyla dodána.) Přeinstalaci z CDjsem již několikrát prováděl. Tentokrát mi při ní nastala opět modrá smrt, restartoval jsem a pokusil se o opětovnou instalaci z CD. Proběhl Loading RAMDISK image..., starting Acer Recovery..., a naběhl Ubdating files (jakoby proběhla instalace, ta ale neproběhla). Po vyžádaném restartu se na monitoru objevil tento nápis: Systém Windows nelze spustit. Uvedený soubor je poškozen nebo nebyl nalezen. Windows root system32hal.dll. Nainstalujte znovu uvedený soubor. Poradí mi někdo co s tím? Anglicky neumím. Můžete psát přímo na meil: oldahana@gmail.com Děkuji za případnou radu. Maki.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re*
hodnocení

0x

Jednou jsem chytnul virus Ek Angela a ta maže hal.dll

Naštěstí mám win7 takže se mi nic s počítačem nestalo.

dj*
hodnocení

0x
maki*
hodnocení

No to je pěkné, jenže jak mám dostat na konzolu zotavení a přihlásit se k ní? Maki.

dj*
maki*
hodnocení

Tak mi žádná rada nepomohla, vstup přez klávesu R se nedaří, nainstalovat UBUNTU se nedaří protože se vždy objeví již zmíněná hláška o vadných windows. Maki

maki, jestli m8te originalni instalacni cd, tak tam ta konzola urcite je. Vidite to menu, ktere je v dkazu od kolegy? Jestli ne, zkuste si pujcit od znamych, nebo v praci originalni cd windows.

V konzoli muzete situaci resit temito prikazy:

Attrib -H -R -S C:Boot.ini

DEL C:Boot.ini

BootCfg /Rebuild

Fixboot

nebo prekopirovanim hall z vaseho instalacniho CD:

d:i386hal.dl_ c:windowssystem32hal.dll

zamente d: za Vas aktualni

doplněno 19.08.11 07:45:

Nebo skutecne zle nabootovat z live distribuce linuxu a hall. cll dokopirovat do c:windowssystem32hal.dll.

Clanek o Knoppixu:

zdarma.org/...

Nejprve by jsem ale zkusil recovery konzolu. V linuxu potom musite primontovat cilovy disk pro zapis. Tato distibude Vam take muze velmi pomoci se zalohovanim dat z Vaseho PC, coz by jsem kazdopadne doporucil udelat.

maki*
hodnocení

Takže problém bude asi v tom že k PC nebyly instalační CD, na vyžádání mi ACER zaslal ISO obraz disku. Pokusím se zapůjčit instalační CD a uvidím. Jinak díky. Maki.

radarbrdy*
hodnocení

0x

Stáhněte si zdarma Ubuntu a vypalte na CD (tzv. live CD). CD pak trčte do PC a najeďte Ubuntu (bez instalace na HDD). Spouštění může to trvat několik minut. Nechte to běžet nějaký čas a pracujte v tom. Podle toho, zda vám to spadne,tak zjistíte zda jede problém s vašim HW.

Mě kdysi pomohlo pohýbat se všemi konektory a kartami v PC (RAM, HDD). Pokud máte nějaký čisticí spray na elektroniku, může to i prostříknout.

maki*
hodnocení

Zdravím, píšete o prostříknutí čistícím sprejem, poradíte mi jakýmabych něčemu neublížil? Díky. Maki

hodnocení

0x

Sice nechápu, proč tu píšete, že nemáte instalační CD, když v popisu problému minimálně 2x píšete, že jste instaloval z CD. Mimoto Vám poslali image disku, tak si jej vypalte ne? Pak není problém se dostat do konzole a pomoci příkazu bootcfg /rebuild opravit konfigurační soubor. Pak se musíme dostat na CDROm (předpokládám, že D: ) takže příkaz d: , pak se musíme dostat do instalačního adresáře, kde jsou zomprimovány ony soubory - tedy cd I386 a tam spustit příkazexpand hal.dl_ C:Windowssystem32hal.dll

maki*
hodnocení

Dobrý den, píši o CD ale to jsou ta co mi poslali z ACERu na vyžádání a nejsou to originální instalační CD. Ta si zkusím nyní půjčit a systém opravit. Maki.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]