Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poradí mi někdo, co dělat, kdy mi netiskne jedna barva v tiskárně Epson RX425. Po několika letech fungování začala tiskárna zlobit. . Pouila jsem vechny tři programy pro vyčitění hlav, červená opět netiskne. Tiskárnu jsem čistila lihem - kam jsem se mohla dostat. U nevím co s tím.
Děkuji za případnou radu.
J. Matěková
Přídám jednu zkušenost. Měl jsem tiskárnu Canon i6500. Byla tam zvlášť tisková hlava a zvlášť nádobky s barvou (některé nádobky s barvou mají na sobě tikovou hlavu přímo). Takže koupil jsem nádobky (cartridge), ale jedna netiskla, byť byla plná nová. Problém byl ten, že na tiskové hlavě je trn a zespodu nádobky kulatý filc a při doteku s trnem pouští na trn a do hlavy barvu. Protě se nedotýkal ten filc (při výrobě byl moc zatlačen dovnitř nádobky. Stačilo vzít špendlík a filc trochu vyšprtat ven. Pak tiskla ostošes .
Příště umývat hlavu jen teplou vodou a pak dobře vysušit. Líh není moc dobrý na citlivé piezoeletrické komůrky pro vystřelování inkoustu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.