Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netiskne jedna barva v tiskárně

Od: rollingstones odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

poradí mi někdo, co dělat, kdy mi netiskne jedna barva v tiskárně Epson RX425. Po několika letech fungování začala tiskárna zlobit. . Pouila jsem vechny tři programy pro vyčitění hlav, červená opět netiskne. Tiskárnu jsem čistila lihem - kam jsem se mohla dostat. U nevím co s tím.

Děkuji za případnou radu.

J. Matěková

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máte asi prázdnou purpurovou cartrige. Zde odkaz

gumidek*
hodnocení

0x

Přídám jednu zkušenost. Měl jsem tiskárnu Canon i6500. Byla tam zvlášť tisková hlava a zvlášť nádobky s barvou (některé nádobky s barvou mají na sobě tikovou hlavu přímo). Takže koupil jsem nádobky (cartridge), ale jedna netiskla, byť byla plná nová. Problém byl ten, že na tiskové hlavě je trn a zespodu nádobky kulatý filc a při doteku s trnem pouští na trn a do hlavy barvu. Protě se nedotýkal ten filc (při výrobě byl moc zatlačen dovnitř nádobky. Stačilo vzít špendlík a filc trochu vyšprtat ven. Pak tiskla ostošes ;).

Příště umývat hlavu jen teplou vodou a pak dobře vysušit. Líh není moc dobrý na citlivé piezoeletrické komůrky pro vystřelování inkoustu.

hodnocení

0x
Dá se koupit čisticí roztok na zaschlé hlavy na bázi čpavku který je účinnější než čištění lihem. Podle mě je alenejsilnější dát kartridž nad páru nad hrdlo varné konvice a odpařit.

hodnocení

0x

Mně se toto stalo nyní ,taky epson,ale SX110,a šlo o černou-stará došla,dal jsem novou ,proběhlo naplnění a načtení nové náplně a přesto černě netiskla! Po projetí všemi údržbovými programa a nic,nakonec jsem ji ještě jednou vyndal,protřepal ( se zacpanou"tryskou" ) a po vložení z5 vše OK!

vikyn*
hodnocení

0x

Koupit Canon. No ne.. Máte originály? Kolikrát zlobí oblblý čip.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]