Nejste přihlášen/a.
Mám reproduktory GENIUS zapojené do USB portu v notebooku. Stále dobře hrály, až jsem dnes provedl čištění pomocí CCleaneru a vyčistil i registry. Nyní Windows nemůže tento hardwer najít a ve vlastnostech zvuku se USB repro neobjevují jako dříve a hrají jen vestavěné repro v notebooku. Kde se stala ta chyba a jak ji napravit .
Předpokládal jsem, že jste zálohoval registr před odstraněním problému v registru. CCleaner tuto možnost nabízí. Stačí tento uložený REG soubor spustit a kliknout na ANO /nebo OK/.
Selže-li/nebo jste zálohu nedělal/, pak zkuste Obnovení systému /Start→Programy→Systémové nástroje→Obnovení systému/ na datum, kdy repro hrály.
Případně bych zkusil repro z USB vypojit a znovu zapojit.
Uplně jako první věc zkus restartovat PC.
Pokud to nic neudělá vjeď to ovládácích panelů a dej přidat hardware. Klikni na další a zaškrtni hardware už byl připojen. Schválně jestli to něco najde.
Obnovil jsem registry, restartoval PC, přidal hardwere a nenašlo to nic. Vypojil jsem repro a zase zapojil a stále hlásí, že "Zařízení nebylo rozpoznáno" a ře řešení tohoto problému naleznu po kliknutí na tuto bublinu, Když na ní kliknu, tak se objeví stromeček USB portu, kde na konci visí "Neznámé zařízení" a je k tomu rada toto zařízení "vyměnit" )
Zřejmě sis ccleanerem smáznul všechny přednastavený windowsácký ovladače nebo prostředky pro rozpoznávání hardwaru:D , i když nevím jak se ti to mohlo povést.
A pro jistotu ještě zkus jinej USB port (jestli tam nějakej máš).
Ať to strčím do kteréhokoliv portu (jsou tam 2), tak to v tom kořenovém rozbočovači ukazuje vždy "Neznámé zařízení". Nedají se ty ovladače někde stáhnout?
Měly by, stačí napsat do googlu "název hardwaru který hledáš" mezerník ovladače. Nebo možná jenom "genius ovladače", CD si k těm reprákům žádné nedostal? Asi ne co, repráky už jsem přes 10 let nekupoval, takže nevím co to dneska všechno umí.
doplněno 11.08.11 22:04:Asi už kecám kraviny z hladu, jak přesně ty repráky vypadaj? Co ten kabel, nemůže bejt chyba v něm? Co ten rozbočovač, nemůžeš tam nějak ty repráky vrazit rovnou do PC? Moje představivost zřejmě umírá.
Dáš normálně obnovit předchozí stav počítače a nejdeš nějakej bod obnovení v tom kalendáři. (Doufej že sis je všechny nesmazal nějakým tím čističem).
doplněno 11.08.11 22:19:Kdyby i tohle selhalo, tak jsem se koukal ještě na netu, a tam se to vyřešilo buď
1) výměnou usb kabelu
2) vyhledáním změn hardwaru
3) Jako poslední možnost
Odpojení všech kabelů, vypnutí počítače, vyjmutí baterie, připojení baterie, připojení kabelů, a spuštění chdisku.
Díval jsem se do návodu k těm repro a tam píšou, že v ovládacích panelech v záložce ZVUK a MULTIMEDIA by měla být volba "USB zvukové zařízení" - ta tam dříve byla, ale nyní zmizela """
Poradím Vám, odinstalalujte ten váš CCleaner , poté si odinstalujte ovladač zvuku co máte na notebooku. Notas restartujte a ovladač si stáhnětě z netu a nainstalujte, znovu restart a mělo by to zas fachat. Tím Ccleanerem jste zžejmě smáznul položku v registru pro zvukové zařízení.
doplněno 11.08.11 22:24:A ten CCleaner už nedávejte znovu do PC . to jsou programy jen pro zlost, jejich efektivita je nulová...
Tak jsem pomocí programu Revo-Uninstal odinstaloval ten CCleaner a konečně našel způsob, jak obnovit systém a obnovil jsem ho do stavu ke dni 4.8.2011. Tehdy repro hrály. Po restartu jsem zjistil, že ten CCleaner tu zase je ) a že po zapojení repro do USB to zase hlásí neznámé zařízení.
Do toho laborování s ovladačem zvukové karty se radši sám pouštět nebudu a nechám to na syna.
Jinak jsem si nyní uvědomil, že repro hrály, pak jsem vypínal počítač a napsalo to : Instalovat aktualizace a vypnout počítač. Když jsem pak PC znovu zapnul, tak už repro nehrály! Nebude to v těch aktualizacích?
Myslím že aktualizace za to určitě nemůžou...ty jsem včera taky měl a to byly balíčky zabezpečení...
doplněno 11.08.11 23:16:Ano po použití obnovení systému se samozřejmě znovu objeví stav pc (jeho programy) které fungovaly ke dni kdy byl vytvořen (ty co byly nainstalovány poté, budou nefunkční), takže ten CCleaner se tam objeví znovu. Ovladač pro zvukovku stáhnete ze stránek výrobce toho NB , jen musíte vybrat verzi, která je pro váš OS .
Ještě mě něco napadlo. Svého času jsem ke staršímu PC kupoval USB kartu se 4 porty a k ní je instalační CD. Nešlo by vzít ovladač z tohoto CD?
to bych určitě needělal.. instalace je pro tu kartu ne pro ovladač co je integrovanej na MB toho notasu... tam patří originál ovladač. Je to snadno ke stažení ze stránek výrobce toho NB. Hledání dle mého tak na max. 10minut, když se vám to moc nebude dařit. Nebo sem hoďte výrobce, model a já nebo někdo jiný vám sem hodíme odkaz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.