Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , prosím o pomoc při extrahování mi winrar vždy napíše cyklická... už si nevím rady strašně se to při tom seká, trvá to třeba půl hodiny a není to ani v 10 % vetšinou mají lidi problém s cd/dvd ,ale u mě to s tím nemá nic společného taky to možná má něco s tím ze mi pri istalaci windows xp hodí chybu o předkompenentě COm+ což ani nevím co je, ale pak vše funguje jak má (teda aspon většina věcí ) Děkuji za rady a u nejasností se budu snažít popsat problém.
Co kdybys to zkusil napsat srozumitelněji? Cyklická co? Chyba, kontrola, záloha? Ale pokud píšeš, že to hází chybu už při instalaci Windows, tak je špatná instalace. Zformátuj HDD a udělej novou čistou instalaci z originálního CD a nemůže žádná chyba nastat. Je blbost používat PC se špatnou instalací.
Při extrahování čeho napíše WinRAR chybu?
Já možné, že je problém v paměti RAM. Stáhněte a vytvořte si spouštěcí disketu, případně CD Memtestu. Kžadou paměť RAM testujte zvlášť, máte-li třeba 2 nebo více.
Ke stažení zde → memtest.org/...
U diskety, to snad je jasné, jak se vytvoří a u CD, tak to ISO musíte vypálit jako obraz /otisk/ disku přes nějaký vypalovací program /Ashampoo Burning Studio, CD Burner, Nerio, apod./
Takže jedno po druhém tu chybu jsem zkrátil protože se téma mělo jmenovat - chyba dat ( cyklická redundantní chyba) ale pak jsem to změnil a zapoměl změnit i příspěvek disky jsem už zkontroloval oba oddíly ... také jsem předtím smazal oba oddíly zformátoval a poté vytvořil nové... memtest jsem nezkoušel takže to hned udělám a u extrahování čehokoliv nad cca 1 Gb třeba megovej soubor to extrahuje v poho ale cokoliv většího se ukáže doba extrahování z minuty třeba na 8 hodin :/ a pak to vždy napíše tu chybu já jsem samouk takže mě tohle zaskočilo a nevím co dělat normálně stačí přeinstalovat systém a v poho ale ted ... a dnes jsem opět reinstaloval a chyba nevyskočila takže nevím co se zlepšilo ... děkuji moc za tipy a cokoliv dalšího vás napadne uvítám!
A VŠE TO ZAČLO KVŮLI MÉMU NABLBLÉMU KAMARÁDOVI KTERÝ NA MÉM PC ZKOUŠEL NELEGÁLNI KOPII WINDOWS 7 KTERÁ NEJELA A KDYŽ JSEM CHTĚL INSTALOVAT XP TAK ZAČALI PROBLÉMY
1) Napadá mě jedna věc, říkáš že ti to píše když extrahuješ winrarem. Extrahuješ to přímo v tý aplikaci winrar, zkoušel jsi ten rar rozbalit v total commander? Čili vlízt přímo v TC do tý složky, označit ten originální soubor a pak dát F5?
2) Pak mi ještě napiš, co máš napsáno ve sloupci TYP SPUŠTĚNÍ ve službách (dostaneš se do nich přest start>spustit>services.msc) u:
- koordinátoru DTC
- služby modelu com
- systému událostí com+
- systému aplikace com+
DTC - ručně
COM - ručně
system udalosti COM + -ručně
system aplikace COM + ručně
je to v pořadí jak si to psal tyhle věci mi dělali problémy v minulých instalacích btw. je vidět že se vyznáš
spíš seš takovej muj testovací králíček, když to dobře dopadne, dostanu body, když se ti zhroutěj windowsy, budu sice bez bodu ale příště už budu vědět kudy ne
mrkni se mi prosimtě ještě na sloupec stav
Blbne pouze jeden určitý archiv? Je možné ho stáhnout/získat znova? Je možné ho rozbalit na jiném počítači bez chyby?
Nebo blbne kterýkoli velký archiv? Extrahuje se vícero souborů, nebo pouze jeden velký? Je (cílový) disk NTFS?
(Jinak chybu v RAM bych vynechal, WinRAR rozhodně nerozbaluje celý archiv do paměti.)
Jak jeden tak více vše blbne a hlavně systém má tendenci se zasekávat třeba dám tento počítač sek pak zase chvíly jede a takhle se to opakuje je možný že to má něco se špatným nastavením systému ale fakt mě to šte skoro se nedá nic dělat jinak disk jsem formátoval NTSF.
1) zkoušel jsi ten total commander?
2) zkoušel jsi extrahovat soubor v nouzovém režimu?
3) jak máš v systému nastavenou virtuální paměť?
4) kolik máš místa na disku C:?
doplněno 11.08.11 20:56:5) Počkej, jak to myslíš že blbne vše? ZIP taky nejde rozbalit?
6) Pokud ZIP funguje, zkoušel jsi reinstalovat winrar?
Tak ještě jednou asi jsme se zamotali Můj počítač je nestabilní ... což znamená záseky při každém kliknutím na nějaký program nebo na tento počítač a pak se zase rozjede ... a hlavní problém je že nemůžu nic extrahovat ani zazipovat viz. chyba dat cyklická redudantní chyba
nic nepomáhá a nezkoušel jsem total commander protože se zaměřuju na to zjistit proč to blbne když to předtím nikdy nedělalo problém ... a navíc ted mi padá systém a píše (výpis fyzické paměti RAM ) modré okno a pak restart je to prostě na spadnutí už to řeším týden a zatím nic už to vzdávám až budu dost zoufalý koupím novyý dsik nebo podoboné radikální řešení
disky jsou uplně čisté také jsem oba oddíly zrušíl zformátoval a znovu vytvořil .. kdyby mi aspon systém tak neblbnul
ono se to aji dlouho bootuje a memtest mi jede a ukazuje že 250 % hotovo takže nevím jestli mám čekat dál nebo co ... moc prosím o nějaký postup nebo třeba když mi řeknete že to je diskem tak si fakt koupím nový a ukončím to ale nechci ho kupovat zbytečně když zjistím že to není tím ... Ještě jednou děkuji za tipy a trpělivost jdu se opít ze žalu kdyby vás něco napadlo tak tu jsem než to zase spadne .
Aha já myslel že jde jen o extrahování, todle vypadá na globální kolaps.
Nejdřív to celé projeď antivirem (nejlépe COMODO), hledej spyware, malware,adware.
Pokud si na to netroufáš sem > viry.cz/..., obrať se sem. Budeš to mít určitě pěkně zaneřáděný.
Zaregistruj se, přihlaš se, založ nové téma a oni ti napíšou co máš dělat přesně krok za krokem.
ale systém je čerstvě přeinstalovaný tak jak tam může být tolik virů já myslel že to je jen v systému ... jdu to vše zkontrolovat
Tak se obávám že nezkontroluju programy se musí extrahovat a to jak víme nepůjde podle stránek co jsem četl prý tuhle chybu mívají většinou odcházející disky je to možné?
Ta chyba v podstatě znamená, že extrahovaná data se neshodují s těmi, která byla zabalena do archivu. Říkáte, že to dělá u všech, takže chyba nebude v archivech, ale v zapisování na disk. Podobná hlášení od jiných programů nedostáváte proto, že korektní zápisy netestují, ale chyby se u nich projevují jinak - blbnou, zpomalují se, padají.
Zkuste nějaký program, který umí jednak pracovat se SMART informacemi a druhak otestuje celý disk stylem zápis-čtení-porovnání (nemůžu si teď vzpomenout jak se jmenoval ten, co sem kdysi používal).
doplněno 11.08.11 21:55:Pokud vám nejde ani nic nainstalovat, tak vyndat disk a zkoušet na jiném počítači.
doplněno 11.08.11 21:59:Ještě můžete zkusit Správce úloh - Výkon - Sledování prostředků, záložka Disk, lišta Disková aktivita a sledovat dobu odezvy, když se pokusíte otevřít soubor, spustit program nebo něco podobného.
No právě všechny programy se sekají a celý počítač se furt freezuje ... nemám na kterém ho vyzkoušet ale když jsem vyměnil disk za starší tak to tu chybu nepsalo ... ted jsem zkoušel service pack a napsalo to že je chyba jak v čtení tak zápisu a pak error já fakt nevím co ta mašina chce človek do toho vráží tolik peněz a pak se u toho jen vzteká. Po každém startu je to jen horší ted mi zase skáče update.exe neodesílat zprávu o chybách. Za chvly končí prázdniny a já jen sedím u té kraksny a píšu na poradny. Děkuju moc všem za odpovědi! a že mi dáváte aspon nějakou naději.Btw to se správcem úloh jsem nevěděl jak najít to sledování disku .
Tak pokud ti tohle dělá PC hned po čerstvě nainstalovaném systému, tak to co jsem napsal je blábol a chyba musí být v hardwaru.
doplněno 11.08.11 21:46:Což ovšem nedává zase smysl To co by eventuelně připadalo v úvahu, že instalační CD windowsů bylo poškozeno, ale to by ti musela při instalaci vyskočit nějaká hláška. Pak by byla ještě možná ta chyba v RAMkách, i když je to ale velice nepravděpodobné. Zkus zapojit jenom jednu, pokud tam máš dvě, pokud ne, tak jsem v koncích.
Zkusil bych při podezření na hadr, Tento počítač - disk který zlobí dát PTM - vybrat z kontextového menu Vlastnosti , Kartu Nástroje a KOntrola chyb... naplánovat po restartu kontrolu Hdd i s opravou. Pokud byla špatná instalace Woken, tak to shodit a znovu nainstalovat. Píšeš že máš XP. Po instalaci máš jakou verzi SP? Nejnovější je SP3 , je možné , že servis pack ti chybu v systému opraví , alespon za zkoušku to stojí...
No to už jsem taky udelal po dokončení restart a žádná změna ještě zkouším ten service pack ale bojím se že mi odchází disk protože mi to pořád házelo ty chyby o komponentách DTC,COM+ ... a blbo to uplně stejně jako ted a to jsem kupodivu včera neměl při instalaci problém .A když jsem tam dal strašně starý disk tak ted jel sice pomalu ale instalace krásně rychle proběhla a vůbec nic neblbo takže to vidím na to že jsem to nějak posral těma sedmičkama a ted je disk v čudu
Zkus HDDregenerator uvidíš.
doplněno 12.08.11 21:06:Jestli ti ti jede tak pomalu tak nejspíš jedeš v PIO modu. Přepni na UATA
Ten program vypadá slibně nechal jsem ho jet asi 4 hodiny a ani ne v 3 % našel 3000 bad sectors nejspíš jsem pěkný hovado a ten disk jsem odrovnal stahováním blbostí než to vše opraví bude trvat snad měsíc podle toho jak top postupuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.