Nejste přihlášen/a.
Máte dobře zastrčený konektor (jack 3,5mm) ve zvukovce? Ty konektory ve zvukovkách jdou dost ztuha. Ze začátku. Zkontrolujte to. Za druhé proměřte ten kabel. Jestli opravdu oba živé póly jsou průchozí taky až na ty Cinche. To že Vám to nepojede 5.1 je snad jasné, to by jste musel propojit kono s PC RF nebo optickým kabelem. Pokud nastavíte v PC 5.1, tak u NĚKTERÝCH zvukovek není P a L kanál na stejném konektoru. Zapněte si na PC obyčejné stereo(2ch). Pak dostanete oba kanály na stejný konektor.
Ve zvukovce mám zelený konektor, kde normálně dávám normální repráky k pc, je tam u něho napsaný "PS".Druhá zdířka je červená, samozřejmě na mikrofon, třetí je modrá a je u ní napsaný "L".Myslíte, že bych měl propojit L a R každé zvlášť? Do domácího kina zapojit jeden audio kabel, zapojit ho do zdířky "L" a v pc ho zapojit do zvukovky, do modré zdířky "L" a zvlášť druhým kabelem na domacím kině "P" a ve zvukovce do zdířky zelené "PS"?Shrnutě, každou stranu ( L a P ) zapojit zvlášť?
Určitě ne. Ta moje poznámka o 5.1 reagovala na vaši zmínku někde výše o zapnutí 5.1, Domníval jsem se tedy, že máte zvukovku která umí 5.1. proto ta rada ohledně 5.1. Máte-li zvukovku která umí jen 2kanal, jen tři zdířky tomu nasvědčují, tak Vám na 99% ovladač v PC nedovolí zapnout 5.1.
Takže výstup z té zelené zdířky. Oba kanály. Ta modrá bude nejspíš linkový vstup.
No takže ze zadu v PC mám zdířku modrou "L", zelenou "PS" a růžovou "MIKROFON", ve předu zelenou "PS" a růžovou "MIKROFON".Takže to nijak udělat nepůjde aby mi zvuk hrál ve všech reprácíc(5.1)?
Pozn.:Když spustím VIA ovladač zvukovky, tak si mohu vybrat jestli chci "FRONT", "BACK SURROUND" a nebo "CENTER/LFE".Vždy jde zvolit ale jen jedna věc, ale u každý zdířky jsi mohu vybrat něco jinýho.Tzn.že kdybych zapojil jeden kabel do zelené zdířky, nastavím si, že chci "FRONT".Druhej kabel bych zapojil do modrý zdířky a zvolil bych si buď, "BACK SURROUND" nebo "CENTER/LFE".Šlo by to nějak tak udělat?
Ale je tu napsaný, že by tu měl fungovat i zvuk 7.1.
Bohužel nevím. Podívejte se do dokumentace ke zvukovce. Tam budete mít přesně napsáno, který kanál z jakého konektoru leze ven, při zapnutí 5.1.
Tady je odkaz na zvukovou kartu..Manuál mám totiž v Angličtině tištěný, tady na internetu jsi to samozřejmě přeložím a čtu, že podporuje 5.1.. via.com.tw/.....
co je to za domácí kino? máš někde špatně nastaveno,nebo vadný kabel. zvuk ze všech beden půjde při přepnutí na All stereo nebo surround,samozřejmě jen simulace, když z PC jde jen stereo
Domácí kino Thomson..
Mám vše zapojené správně..A jak to přepnu na All stereo nebo surround?
čudlíkem, já ho mám na dálkáči,ale mám receiver Onkyo, 7.1, který stál skoro 20 litrů kdysi. napiš přesně typ toho Thomsona.
typ : thomson digital DVD home cinema system DPL913VD..Ale prostě když to běží napojené jako rádio, nebo v TV, tak jedou všechny reproduktory..Prostě chyba je jen propojení s pc, hraje jen jeden reproduktor, ale v pc mám nastavený 5.1 zvuk a zvukovka ho také podporuje..Není to třeba v ovladačích? Mám originální s CD nainstalované..
zkus pro začátek sluchátka (pokud je máš s jackem 3,5mm.,jestli jedou stereo, tak z PC to jede dobře
Ano zkusil jsem a stereo sluchátka jedou..Mám:
základovou desku : MSI G41TM-P33, soket 775, G41, 2×DDR2,PCIE,GLAN,uATX ..
Zvukovka : VIA HD Audio Deck VT1708S
Ovladače nainstalovaný s CD, zkoušel jsem i ty nejnovějších s VIA stránek a nic :/ Pořád to hraje jen v předním levém repro jen :/
Ale když je to zapojený v TV nebo v rádiu, tak hrajou všechny repro..:/
Do jakých konektorů to máš strčené v tom kině? Hoď sem foto zadní strany, aby bylo vidět, co tam je za možnosti.
stáhl jsem manuál z netu a je tam vidět blbě dvakrát vstup audio in L P, takže stačí. já mám v receiveru "milion" vstupů a nikdy nabyl problém, max. mi děti něco zmáčkly na dálce a pak jsem z toho byl chvíli mimo.
img828.imageshack.us/... Mám to zapojený v AUDIO-IN / AUX 1 .. A v pc to mám zapojený normál v zelený zdířce, zkoušel jsem i do druhý modré, ale taky hraje jen jeden..
Podobnej problém už tu někdo měl. Je možný že to máš v jinejch zdířkách. Těch párů bílá-červená by tam mělo bejt víc, prozkoušej je všechny.
tak jestli máš zapojeno do vstupů audio in L a P, tak to máš správně. předpokládám, že pak přepneš na kině do módu aux1 nebo aux2, podle toho které z těch dvou vstupů jsi si vybral a musí to makat. jestli ne, tak jě něco nefunkčního. zkusil bych na kabel připojit něco jiného,co má výstup 3,5 jack. pak se uvidí, jestli je kabel OK. no a nakonec můžou být odpálené vstupy do receiveru.
Ano mám zapojeno audio in L a P a také i zaplý AUX 1, protože to mám v AUX 1 také zastrčený..No ale zapojil jsem to do Mp3ky a také to hrálo jen v jednom repro...Nemůže to bejt v tom, že jak jsou na konci ty 2 cinche, tak je tam ještě jeden přidaný jako VIDEO..?tak jestli bych neměl koupit jen opravdu samostatně propojovací kabel eshop.hscomputers.cz/... .. Mám totiž tenhle, ale k němu je tam ještě přidaný audio konec a vede to vše do jednoho jacku 3.5mm a to mám ve zvukovce ..
Pokud tedy nemate zvukovku 5.1, ale pouze podporu 5.1, tak si pohrajte s nastavenim zvuku v PC. Urcite je nekde v nastaveni moznost testu repro (rika Vam to nazvy reproduktoru a vy poslouchate, ze ktereho zvuk jde- to Vam funguje). Zkuste taky "vypnout" to 5.1 a dat jenom stereo jestli nezacnou hrat vsechny.
Ja to tipuji na 99% na spatne nastaveni. Uz jsem se s timto setkal. PC s "normalni" zvukovkou s podporou 5.1 a k tomu pres tyto redukce napojene repro 5.1. Stacilo pustit mp3 a hrat si s nastavenim zvukovky a cekat, kdy zacnou hrat vsechny repraky.
Dalsi moznost je koupe zvukovky 5.1, obycejne jsou dneska uz za par korun...
Možnost nastavení tady je, o tom není pochyb.Jenže, vyberu si, který reproduktor chci slyšet a kliknu na něj.Kliknu na levej přední a zvuk s něho jde, kliknu na jakýkoliv jiný a zvuk žádnej.Zkoušel jsem i vypnout nastavení 5.1 a dát tam stereo, zkusil jsem všechny možnosti tam dát a stejně hraje zvuk jen v levém předním.
Když zapojím tímto kabelem domácí kino i do mobilu, nebo mp3ky, tak to také hraje jen v jednom repráku, ale v TV, když je to přes skart zapojené, to funguje..Nemůže bejt chyba v kabelu?
( Zkusím koupit novej a napíšu, jestli se něco změnilo, 30,-Kč mě přece nezabije )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.