Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Několik dní mi padají všechny prohlížeče, co pustím. Někdy to spadne za pár vteřin, někdy to vydrží "dokonce" pár minut. Dřív to dělal pouze Explorer (nepoužívám asi rok), teď používaný Google Chr. i ostatní vyzkoušené prohlížeče (asi 4). Modem není potřeba restartovat, protože třeba Skype drží. Ale můj další nainstalovaný chat padá taky. Viry v PC nemám (antivir od O2 a AntiMalware). Celkově se PC velmi zpomalil. Poradí mi někdo srozumitelně? Nejsem expert Díky
Nejlepší by to bylo, aby jste počítač odvezla do servisu, kde Vám vše udělají. Já bych osobně vše potřebné zálohoval a udělal čistou instalaci Windows.
Já bych začal asi tím, že bych se na to koukl přes HijackThis.
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
Dále, zkuste si stáhnout a vytvořit spouštěcí disketu nebo CD programu MemTEST → memtest.org/...
Ale máte-li disketovou mechaniku, tak bych spíš doporučil udělat disketu /floppy/. Jinak pokud se rozhodnete pro CD, tak stáhněte to ISO a vypalte ho jako obraz /otisk/ disku třeba v neru, Ashampoo Burning Studiu, CD Burneru či jiném programu na vyplaování.
Jinak tvzení "mám takový a takový antivir, takže by tam být viry neměly"není jednoznačné.
Když máte Easy cleaner, použijte Easy Cleaner. Je to prakticky jedno.
Pokud něco odinstalovat nejde, budete muset asi do Nouzového režimu /stiskněte F8 před naběhnutím loga Windows/. Z nabídky pak vyberte Stav nouze. No a pak přes Přidat nebo odebrat programy odeberte to, co nešlo odinstalovat. A pokud ani v Nouzovém režimu to nepůjde, zkuste v normálním režimu nainstalovat Revo Uninstaller a přes něj to odinstalujte.
FIxněte v Hijackthisu ještě toto:
R3 - URLSearchHook: (no name) - - (no file) - nebezpečené
Jinak to vypadá dobře. Internet Explorer 8 by měl být zase rachlý, jak byl a prostor pro prohlížení by měl být větší. Pokud používáte Facebook či jiné sociální sítě, určitě doporučuji právě použít Internet Explorer, protože podle testů NSS Labs dopadl jako nejbezpečnější. Ale Chrome taky není špatnej, zase má jiné přednosti.
Ještě bych doporučil jednou za čas dělat kontroly F-Securem.
Pokud již prohlížeče nepadají a funguje to, jak by to mělo, tak to bude asi vše...
Pokud ne, dejte vědět a budeme muset vymyslet něco jiného.
Bohužel, i přes veškerou naši snahu to stále padá. Při pádu se občas zobrazí tabulka "Runtime Library"- imagebam.com/... . Někdy tam je i informace o špatném profilu.. Nechápu. Může to být taky příčina?
___
Nouzový režim - Stav nouze tam nebylo nebo jsem to nezvládla.
Dobře, tak až budete spouštět počítač tak hned a pořád mačkejte F8, dokud se neobjeví ta nabídka na spuštění.
Ten obrázek vypadá na chybu v programu /špatná instalace?/...
A ten Memtest jste zkoušela? Pokud ne, tak zkuste projet ty paměti, jinak zálohujte fotky a další potřebné dokumenty a šup s tím do servisu. S počítačem vemte i instalační CD Windows XP a pokud není na bedně nalepený štítek s licenčním kódem Windows, tak ho tam nalepte nebo si ho zjistěte utilitkou Get product key či podobným programem. A v servisu jim řekněte, že chcete udělat čistou instalaci a nainstalovat všechny aktualizace, včetně IE8 apod. Pokud chcete, aby Vám tam zrovna nainstalovali i Officy, ten F-Secure a Spybot a další programy, tak jim to tam nahlaste a od F-Secure vemte CD s klíčem.
F8 - Co z toho mám vybrat? imagebam.com/...
Po instalaci IE8 - imagebam.com/...
__
K čemu je ten Memtest? A pokus o nahrání toho programu v Neru na CD selhal.
A ještě mám CD s programem Ghost, nevíte k čemu slouží?
__
Když nemám instal. CD na Win XP, tak co bych měla v servisu dělat? Dělal to tu příbuzný, ale ten je teď mimo republiku a vrátí se na podzim.
Jinak moc děkuju za snahu a trpělivost, kterou se mnou máte.
Pokud máte Symantec Ghost /Norton Ghost/, tak hledejte v počítači soubory s příponou .GHO /třeba ZALOHA.GHO/. Symantec Ghost je program na zálohování a případné obnovení systému nebo celého disku.
F8 - aha, tak to máte na výběr z čeho nastartovat. Zvolte teda to HDD a pak pořád mačkejte to F8 a vyberte Stav nouze.
IE8 na počítači už máte /viz. začátek logu HijakcThis/ A podle obrázku jste stahovala asi verzi pro Vistu nebo pro 64bitový XPéčka /Vy máte 32bitový WinXP/.
Memtest je na otestování pamětí RAM. Nemáte u sebe náhodou disketu? Že by jste vytvořila spouštěcí disketu. JInak, doufám, že jste vypalovala na čisté CD a jako obraz disku. Pokud ano, tak zkuste to vypálit třeba přes UltraISO. Po instalaci pak na to stažený Memtest klikněte a dejte Vypálit jako disk /Burn disc, pokud budete mít nasatvenou angličtinu/.
Ale říkám, nejraději bych zálohoval vše důležité a udělat úplně čistou instalaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.