Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod textu do HTML

Od: ema* odpovědí: 13 změna:

Prosím o radu či postup, jak SNADNO převést text do HTML. Prý to jde nějak i v MS Word, ale při postupu: uložit jako, výběr typu tam HTML nevidím... Jsem absolutní laik, tak pokud se najde někdo trpělivý a popíše, jak na to... Díky!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

jasně že to jde i z wordu.

Pokud se dá uložit jako, tak dole je výběr typu a ikdyž ho tam nevidíte, tak tam většinou je. Zkoušel jsem to a přikládám obrázek

Převod textu do HTML

buss
hodnocení

1x

Jde to přes to uložit jako bez problémů, ale nedělal bych to. Dosti nepřehledné a zaneseno nepotřebné smetí..

ema*
hodnocení

a jak tedy nejlépe na to HTML?

no nejlépe to rovnou v html psát, protože jinak programy jak je výše uvedeno zaplevelují kód spoustou zbytečností. Ale pokud vám jde jenom o nějaký text, který si zobrazíte na webu, tak z toho wordu klidně exportujte. Nic se neděje. Spíš jde o to, že ten kod je dost nepřehledný a špatně se upravuje.

včera tu tuším na podobné téma běhala diskuze, kde se psalo o různých produktech a stránkách, kde se dají webovky dělat

poradte.cz/...

eme

Zaplevelený kód by mi teda určitě nevadil, jedná se mi jen o jednoduché texty s jakousi "štábn kulturou". V mém wordu ta možnost html skutečně není. :( pouze .xml. Nějaký jiný tip?

buss

Ani do txt? Co to je za ...

eme

jj, .txt jde. Ale už mám nainstalovaný A. Dreamweaver, s tím je to hračka :-.) Děkuji, Markéta

buss

No prostě se to naučit. Pokud jde jen o text, tak stačí jak ho formátovat. Navrhl bych si vzít nějaký soubor v htm s textem, otevřít v notepadu, podívat se jak to tam je. Stačí jít na Zobrazit/Zdrojový kód a otevře se to v PB. Vyčistil bych ten text co se zobrazuje a dodal vlastní a pak zjišťoval, co to dělá. Začíná to za HEAD. Nejčastěji půjde o zalamování řádek, odstavce, typ písma, a pod.
Ale na intu je spoustu návodů, kurzů jak na to. Chce to prostě nebát se a začíít, není co pokazit!

hodnocení

0x

Všechny verze Wordu co pamatuji mají převod do HTML. Jen trochu zapátrat. Mám W2007, tam to je:

Uložit jako > Jiné formáty > Uložit jako typ HTML (šipečka na řádku Uložit jako typ).

doplněno 10.08.11 10:23:

Obrázek:

Převod textu do HTML #2
ema*
hodnocení

Tak "zjednodušený formát" tam mám, ale ty jednotlivé značky (tagy?) pak najdu kde? případně jak to zkopírovat na cílové místo?

buss

Třeba tady ...
jakpsatweb.cz/...

Když uložíš dokument (ve formátu .doc) jako html vzniknou dvě složky - jedna s příponou html, druhý je soubor se stejným názvem. Ty se vždy musí pro správnou funkci vkládat současně do webu.

Edituje se složka s příponou .html tak, že se otevře v Notepadu. Tam jsou vidět zmíněné tagy. Pochybuji, že se v tom vyznáš, protože to co provede Word, je prasárna nejvyššího řádu.

palacky*
hodnocení

0x

Zkuste ten text dát do wordpadu nebo do poznámkového bloku

a když dáte uloži jako tak typ souboru dejte všechny soubory...a do jména napište název souboru.html

a mělo by to být OK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]