Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , kamarádovy se nezapíná počítač od doby , co z něj vysával prach .
Vysává ho pravidelně , ale tentokrát počítač nenaskočí , ani do BIOSU se nelze
dostat . Jediné , co dělá je , že hrozně hlasitě hučí . Nevíte , v čem udělal chybu?
(podlě mě to bude CPU , přesto se radši zeptám
... a co takhle to zkusit znova, jako když PC sestavujete, celý postup a m.j. zkontrolovat větráčky, zda nejsou vyhozeny z osy a nešrotují a taky nezapomenout vybít svoji statickou elektřinu
Mohl tím vysát nějaký drátek, nebo jestli byl pod proudem tak mohl i statickým výbojem vyzkratovat zakladní desku.
Jenom pro info , ten prach jsem mu pomohl vysávat já ,
a pamatuju si , že jsme všechny ty kabely potom ještě pěknou dobu zapojovali , takže pod proudem
nebyl .
Ještě k tomu zkratu jestli tam byla ta placatá baterka aby udržovala hodiny tak ta deska je taky pod proudem. Oprava bude drahá to bych spíš koupil novou desku nevím jakej má PC podle ale do 2000 se to vyjít bude jestly nemá nějaký šílený.
no odpálit to mohli, ale nevěřím tomu že by byl někdo takhle blbej hlavně proč by se tou dotýkali desky?
*tou hadicí dotýkali desky
To je fakt no zroku 2006 to může být cokoliv teďka jde o to jestli si někde koupil sestavenej PC nebo si ho sestavil sám, podívej se na typ MB a pak mrkni na net kolik stojí. Nebo ať koupí lepší desku kdyby to vylepšoval.
No pokavaď to chtěli mit echt čistý, tak je možný že projeli vysavačem kondík po kondíku a procák vzali projistotu prontem ...ségra jednou zkoušela vyčistit zásuvku šťouchátkem do uší, takže mám pro tyhle čistotný lidi pochopení. Taky bych doporučoval zkontrolovat pytel ve vysavači, možná že tam nakonec najde RAMky.
Odpojovali jste ten svazek jednopinových konektorů pro front panel, které jsou označeny power, reset, power led, hdd led? Zapojili jste je zpátky správně?
Na základní desce bývá v oblasti mezi PCI sloty nebo napravo od nich malá LED kontrolka, která se rozsvítí, když je deska napájená. Je tam a svítí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.