Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smazané všechny maily

Od: morena* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

včera se mi stala zvláštní věc. Zapnula jsem PC a přihlásila se na svoji emailovou adresu na seznamu a zjistila jsem, že všechny moje emaily (bylo jich cca 200) jsou pryč. Prostě fuč. Ani v koši ani nikde jinde.

Nikdo jiný nemá k mému heslu přístup, vím ho jen já.

Může mi někdo osvětlit tuto záhadu? Mám se obrátit přímo na Seznam.cz nebo je to už uplně ztracené (asi určitě že)?

Štve mě to hlavně proto, že jsem tam měla plno kontaktů, přihlašovacích hesel, objednávek a tak dále...nechápu to *ee*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nenastavoval Vám někdo (či sama) nějaký lokální poštovní klient? Protože pokud se v klientovi nenastaví, že má nechat originál na serveru, tak se VŠECHNY zprávy stáhnou do lokálního PC. Takže toto by mohlo být jedno řešení ... další je samozřejmě, že někdo ten přístup k vašemu heslu má (kontaktovat seznam a chtít přístupy (IP adresy) které přistupovaly k Vaší schránce) Pokud to byl ale přítel, partner, manžel ze společného PC tak stejně nepochodíte (ale čas přístupu může napovědět).

Další možností je, že má seznam.cz zase nějaký výpade ... třeba se Vám emaily samy za nějaký čas zase objeví.

morena*
hodnocení

Kéž by jste měl pravdu o tom výpadku *modla* Momentálně mám přístup k PC jen já a jsem si naprosto jistá že jsem neinstalovala ani nenastavovala vůbec nic. Zkusím kontaktovat ten seznam a uvidím. Děkuji za odpovědi, snad to ještě nějak dopadne.

kosak*

S tím výpadkem má yakub pravdu. Párkrát už se mi taky stalo (konkrétně na seznamu) že všechny emaily zmizely a druhej den se zase obejvily. Stejně jako v tvojem případě nebylo nic v koši ani jinde, jako by ani nikdy neexistovaly. Ale na ten seznam určitě napiš, možná o tom zatím ještě sami nevědí. V mým případě zhruba zhruba hodinu po tom co jsem to zjistil tam pak umístili upozornění, já tam ale neměl nic co bych neměl i v PC, takže by se zastak moc nestalo.

Na nabourání se do e-mailu bych to neviděl. Když někdo vleze do cizího e-mailu, tak většinou jen slídí a snaží se aby po něm nezbyla žádná stopa. Je dost ne pravděpodobný že by pachatel smazal všechny maily, to by musel bejt naprostej magor :).

V katastrofickým případě bys holt musela obepsat všechny z tvýho adresáře, aby ti smazanou poštu poslali znova.

klusik*
hodnocení

2x

Dobrý den, nepíšete, jak se na seznam.cz přihlašujete.

Pokud přes POP3, tak se může snadno stát, že o maily přijdete. Nedávno seznam.cz nainstaloval imap (konečně!), tak pokud používáte outlook/thunderbird, zkuste to přes něho, je to naprosto jiný a lepší zážitek ;)

Ohledně mailu na seznamu; občas se stane, že se maily ztratí a pak se znovu ukáží. Pokud máte v mailech hesla, tak vám držím palce, aby se maily obnovily a nedostaly se do cizích rukou. ;)

doplněno 09.08.11 16:11:

Dobrý den, tak jasně, v tomto stádiu je kontaktování seznamu asi nejjistější volbou ;) ;)

morena*
hodnocení

Nejsem zas takový ajťák abych vůbec věděla co to POP3 a Imap je *smich* Outlook nesnáším tak ho nepoužívám ale jak jsem psala víše, zkusím kontaktovat Seznam a uvidím... děkuji Vám za odpověď.

kosak*
hodnocení

0x

Neinstalovala sis ty nebo někdo kdo má k tomu počítači přístup nějaký program na extrahování pošty jako je třeba Thunderbird?

hodnocení

0x

Co pro příště:

existue možnost pořídit si účet jinda (třeba na gmailu) a nastavit si na Seznamu přeposílání kopií na ten rezervní účet.

Zpětně to ovšem nepomůže. Takže zatím napsat na helpdesk, jak řečeno výše.

(Ostatně obecně cokoli je dobré zálohovar, ať to mám doma nebo ne nějakém externím serveru. On externí server může taky třeba zaniknout a co naděláš. (To jsou chytré rady,m co?)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]