Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit virtuální paměť

Od: hutlik007* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěl bych na svém počítači zvýšit virtuální paměť, jenomže při ukládání nastavení naskočí hláška , že soubor pagefile.sys existuje . Nevím , jestli zvýšením paměti tento soubor nepoškodím a kompletně nezničím systém . Prosím vás , je to bezpečné zvýšit paměť nebo ne?

Děkuji předem

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Kolik máte nainstalováno paměti RAM? Pokud víc jak 2GB, tak bych se na virtuální paměť vybodl...

hutlik007*
hodnocení

Tak nějak 1GB

bena*

Jak taknějak? Pokud si nejste jist, tak klikněte na Tento počítač pravým myšítekm a klikněte na Vlastnosti /nebo stiskněte klávesu v logem Windowsu + Pause|Break. Tam to budete mít napsané.

hutlik007*
hodnocení

Je to přesněji 1024 mb .

bena*

1024MB odpovídá 1GB ;)

Tak v tom případě bych nechal Virtuální paměť na hodnotě, která je výchozí. myslím, že měnit je to zbytečné. Nebo hlásí Vám systém, že minimální hodnota virtuální paměti je příliž nízká?

hutlik007*
hodnocení

To je právě můj problém . Systém hlásí při hraní her nebo spouštění programu,který
bere více paměti , že je jí nedostatek . Koukal jsem na to a ona je úplně zakázaná .

bena*

Aha, podívejte se do Správce úloh /Ctrl+Shift+Escape/ do záložky procesy a koukněte se, co Vám tam bere tolik paměti.

Nebo klidně ho vyfoťte, ale tak, aby byly vidět všechny procesy. Fotí se klávesou Alt+PrintScreen a po stisknutí této kombinace otevřte malování a stiskněte Ctrl+V.

Pokud je zakázaná, tak se vše vysvětluje .-)

Si ji nastavte -> pcmagazin.cz/...

hutlik007*
hodnocení

nastavoval jsem ji a systém je v pohodě. já se bál přepsání toho pagefile.sys
jestli to nebyl nějakej důležitej soubor . díky moc

jo tak, diskuse se totiz posunula uz jinam, tak jsem zapomnel na to, ze vite jak na to, ale problem je jinde.

No kdyby mi toto napsal system, tak bych misto zvyseni spise swapovani zakazal ... tim padem se potom pagefile.sys muze i smazat, pak bych jej zase povolil.

Nebo se to da zajistit automaticky pres Start -> ovladaci panely -> nastroje pro spravu -> mistni zasady zabezpeceni -> mistni zasady -> moznosti zebezpeceni -> "Vypnutí: vyčistit stránkovací soubor" nastavit na povoleno

doplněno 09.08.11 15:33:

no dulezity soubor to je ... je to totiz ta virtualni pamet (swapovaci soubor, strankovaci soubor, jak kdo chce ), o ktere se celou dobu bavime. Ale zvetsit, zmensit by dle mel jit bez nejakeho hlaseni o tom, ze jiz existuje atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]