Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaký program podobný HAMACHI?

Od: jaromir83* odpovědí: 23 změna:
nevíte někdo o spolehlivějším programu na simulaci virtuální LAN sítě než je Hmachi? věčně nefunguje. je to jinak super na hraní her, díííííííííííííííík

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No jasně, stačí ti cokoliv na VPN, takže program mě napadá openVPN a jinak vpn spojení lze realizovat přímo mezi routery pokud to umějí
jaromir83*
hodnocení

a má to nějaký schůdný uživatelský rozhraní to VPN? apoň jako hama. taky to simuluje virtuální LAN přes net?
jaromir83*
hodnocení

moc nechápu jak nainstalovat to openVPN. chce to nějaký komprimační LZO knihovny. který soubor přesně stáhnout, jak to nainstalovat aby to openVPN běhalo?

Nevim odkud to stahuješ ale tady openvpn.net/... je to jasné...

Jinak ohledně nápovědy to ti neporadim, ještě jsem ho nezkoušel, ale tady jsou: tinyurl.com/...

jaromir83*
hodnocení

zkoušel jsem nainstalovat openVPN, bez těch knihoven (který nechápu) to ale nějak nešlo, tak jsem to smazal. výsledek-od tý doby mi nefunguje ani hamachi (chatovat jde, ale ne se někam připojit, ostatní taky nevidí hry co zakládám). přitom v Místa v síti je hamachi síť normálně povolená, aktivní. jak to mám spravit?
1) když ti to nešlo instalovat nechápu co bys mazal
2) že by oprava sítě třebas přes winsock fix?
3) co máš s těma knihovnama? Dyď v tom odkazu byly
4) Tomu že sis namršil hamachi se nedivim- uvědom si že instaluješ jedno vpn přes druhé ;)
jaromir83*
hodnocení

po aplikování winsock fixu nefungovalo vůbec nic (ani se nezobrazovaly webové stránky), ještě že jsem si udělal zálohu registrů. nevíte teda někdo jak to hamachi opravit? reinstal nepomohl. existuje nějaké jednoduché řešení? nevím ani co je router, packet, nic. dík
Nefungovalo ti to asi proto že to zresetovalo nastavení ;)
Hamachi neznám tak ti bohužel neporadim,ale stále jsem nepochopil jak by ti openvpn namršilo hamachi když ti podle tvojich slov nešlo nainstalovat *nevi*
jaromir83*
hodnocení

openVPN jsem nainstaloval, pak jsem si přečet že to chce knihovny, ketré jsem stáhl, ale vůbec nevěděl co s nima, tak jsem to openVPN zas odinstaloval. winsock fix zrestartovalo nastavení-to asi jo, udělalo to"fix"a pak to resnulo počítač a pak nešel už ani web, tak jsem nahrál zp5 zálohu registrů co jem si předtím pomocí openVPN udělal. to jsi mi taky mohl napsat dopředu že mi to openVPN zničí Hamachi...:( no nic, nejlepší bude požádat providera o veřejnou IP a bude pokoj.
Stále jsi mě nepochopil- po fixnutí sis mohl zkouknout nastavení sítě, ty ale raději konstatuješ že ti to zmrvilo síť a nikam nekoukneš.
To že ti openvpn zníčí něco z hamachi jsem měl vědět jak? Mohl jsi se domnívat stejně jako já, krom toho síť ti může podělat cokoliv blbě naistalovanýho- kterejkoliv program co používá síť potažmo tcp/ip. Krom toho OpenVPN je opravdu na tvorbu virtuálních sítí přes net, kdežto hamachi je jen takovej pakvil to jede přes hamachi server (openvpn si uděláš server a klienta), to o hamachi jsem si přečetl až když jsem ti to hledal,takže tady vidíš proč to pak nejede. Víc ti neřeknu páč ani jeden nepoužívám- teprve se na openvpn chystám,ale dával jsem ti odkazy tam kde se to řešilo ;)
jaromir83*
hodnocení

"po fixnutí sis mohl zkouknout nastavení sítě, ty ale raději konstatuješ že ti to zmrvilo síť a nikam nekoukneš". nj, já nejsem IT odborník, nevím ani kam bych se měl kouknout natož se v tom hrabat. bych si to uplně oddělal, už to vidím. nevím přesně co a jak. J.
Dobrá,ale uznej sám že tyhle věci se z dotazu nedaj vyčíst a podle odpovědí ses chvíli zdál tak a chvíli tak *nevi*
Bohužel tohle přes fórum asi nevyřešíme
P.S. nastavení sítě máš v start/nastavení/síťové a telefonické připojení/vyber síť/pravé tl. a vlastnosti/ tcp ip-vlastnosti a údaje by jsi měl mít od poskytovatele...to pro příště
jaromir83*
hodnocení

zajímavý je, že mi v Hamachi když zapnu jde chatovat s ostaními uživateli i je dokonce "pingovat" (ukázat odezvu mezi námi-tzn. že propojený jsme), ale ve hře se nikdy nenajdeme po LANu jakoby...
mouser
Ahoj. Mám s Hamachi stejný problém, ping jde, chatovat jde, ale hrát mi přes t onejde. Jestli jste to někdo vyřešil, můžete mi prosím napsat na ICQ 260708347? Díky moc.Martin
jaromir83*
hodnocení

já už zas normálně hraju přes hama, ale nevim ani jak se to spravilo. asi jak jsem v létě kupoval novej komp.
bobrovic
Mám stejný problém. Žádná hra se nepropojí. Místo zelených statusů tam mam modrý, nebo šipky (low speed, i když máme rychlé připojení). Reinstalloval sem to asi 4x (jednou i z registrů). Kdyby si s tim veděl někdo rady tak prosím napište. Diky
Otazkou je zda to nekdy jelo, co se zmenilo ze to nejede a dale to rychle pripojeni...v dnesni dobe neni moc symetrickych linek takze upload muze byt pekne pomaly...
bobrovic
Internet mám 2mb (bez omezení a agregace). Přes hamachi se nám podařil propojit Age of Empires 3, ale to je vše. Už po prvním nainstalování dělaly problém ty modré šipky. V nastavení jsem nic neměnil... Zkrátka to přestalo jít "samo od sebe".
al bunda*
Všicni máte stejně rychlé připojení?

aldamc
jasny ze vam to nejde .. je na to jedna finta .. vetsinou napisete do konzole CONNECT a IP adresu toho co zaklada .. jeho IP je napsana na hamachi vedle nicku .. .

pablos007*
hodnocení

0x
gamepark www.gamepark.cz
stiffy
čauko prosím nemôžete mi pomôcť s hamachi...ukazuje mi na kamarátov a im na mna modrá šipka dole...neviete ako dosiahnut,aby som mal normalne zelenu bodku? lebo sa mi nedá hrať, ked mi tam ukazuje tu modru šipku, vôbec neviem čo to znamena...prosím, ak môžte pomôžte mi...vopred dakujem za ochotu
bobrovic
Problém není v šipce... Já hrávám běžně s kamošema se šipkou značí to pomalé připojení ( i když to vůbec nemusí být chyba pomalého internetu) problém se mě nakonec podařilo vyřešit tak, že sem vypl všechny firewally (i antivirove), taky je třeba podívat se (u her) do nastavení, pokud tam je IP hamachi... zkrátka si s tím trošku pohrát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]