Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace tiskárny

Od: jaros® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, před půlrokem jsem si koupil novou tiskárnu Epson SX 130, a po výměně náplní mi tiskárna netiskne. Chtěl bych ji reklamovat. Myslíte si, že důvod k zamítnutí reklamace je použití neoriginální náplně, t.j. ne značky Epson? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ano, urcite to mate i zarucnim listu napsane.

Vyreklamoval bych spise ty naplne, ze jsou spatne. A vyzkousel bych originalky.

hodnocení

0x

Ano může to být důvod k zamítnutí reklamace.

A jinak, uživatelé této tiskárny si stěžují na zasychající ingoustu v tryskách, tak jestli před výměnou náplní tiskárna dlouho stála může být problém tam. Takže bych prvně zkusil " čištění trysek" .

A taky pokud tiskárna "jen"nerozpozná neoriginální náplně, tak to podle mě není důvod k reklamaci tiskárny. Jak psal Majesterjoe, určitě je v návodu napsáno, že se mají používat jen originální náplně.

Můžete reklamovat, obecně, že vám nejede, ale buď ji poslat na reklamačku bez náplní a tvrdit, že je máte doma, ale že to netiskne, ani když máte všechny originál a plné (a proto jste si je nechal doma, aby vám je servis nevyplácal) nebo koupit originál a vyměnit. A to už můžete zkusit jestli je problém v tom, že tiskárna nepozná neoriginální nebo netiskne ani s novýma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]