Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Jsou to asi dva týdny co jsem začla mít problémy s počítačem (Windows XP). Pustila jsem tedy NOD32 a zjistila že mám v PC 6 virů, jenže nešly smazat. Tak jsem si na radu svého kamaráda naistalovala další dva antiviry a to Aviru a AVAST ( je to verze 6)- který bych chtěla z PC odinstalovat ale nejde mi to.
Po každém prvním zapnutí pc se mi během 10 minut sám restartuje a pak už je to v pohodě. Jenže celý počítač je celkem pomalý oproti tomu jak šlapal předtím.
Vůbec nevím co mám dělat, jsem už naprosto bezradná.
Poraďte prosím
Přeinstalovat celý systém
Ajak již řekl ladin použivat jen jeden antivir jinak se perou mezi sebou
Teď asi budu vypadat jako naprostý blbec ale co se dá dělat :D .. Mohl by jste mi poradit jak se vlastně přeistalovává celý systém? A po přeinstalaci se asi všechna data z PC smažou, že ano?
Já su také pc analfabet ,ale měl jsem zavirovaný počítač antivir se nechytl tak jsem cosi smázl a podrazil windowsum nohy a bylo to přeinstalace probíhaá tak že se všechno smaže a znovu se nainstaluje tedy pokud máš všechny i nstalační cd ,ale kdyžtak vyčkej rady zkušených rádců v tomto oboru
Pokud o tom nic nevíš, tak se do toho sama nepouštěj, ale svěř to někomu zkušenějšímu. Musí se zálohovat důležitá data, zformátovat disk, nainstalovat Windows, pak nainstalovat všechny ovladače a ovladače k periferiím a nastavit připojení, internet, pošta atd. Pro zkušeného na hodinu, pro nezkušeného pár dní problémů.
Máte pravdu raději se do toho sama pouštět nebudu. Ještě zkusim znovu projet PC antivirem a pokusím se viry smazat a když ani to nezabere obrátím se na někoho kdo s tím má zkušenosti a bude si vědět rady.
O data nemusíš přijít, pokud předchozí instalaci nedělala nějaká lamka, která všechno narvala na jeden disk C: Pokud máš ještě třeba D:, kde máš fotky, data, dokumenty, tak o nic nepřijdeš
A důležité upozornění: Vyrob si pak účet pro práci s PC a jeden administrátorský, do kterého se přepni, když chceš něco instalovat. Není větší blbosti, než přímá práce pod admin účtem pořád
V prve rade, odinstalujte vsechny antivirove programy. V computeru muzete mit nainstalovan pouze jegen antivirovy program, jinak budete mit neustale problemy. Pokud jde o viry, ktere v computeru mate, doporucoval bych nainstalovat si antivir. program AVG. Hned potom udelat full scan. Pokud AVG viry nezlikviduje sam, lze viry poslat do AVG Vault. Myslim si, ze by to mohlo fungovat. Dulezite je, o jake viry jde.
V PC už mám teď jen NOD32 - ten mi přišel dobrý, ale na viry který mám teď v PC vůbec nezareagoval a nejdou mi v něm smazat. Pouze dát do karantény, to ale moc nepomáhá protože viry jsou v PC stalé jako aktivní. Mám tedy smazat i NOD32 a stahnout si AVG?
Osobne bych to udelal. Nod odinstaloval a dal bych tam AVG. Pravda je, ze AVG je v posledni dobe na dobre urovni a umi toho hodne. Jde kazdopadne o pokus, protoze nemam poneti, o jake viry jde. Ale i kdyby to nefungovalo, lze preinstalovat XP, coz je ale dost komplikovana zalezitost pro kohokoliv, kdo to jeste nikdy nedelal.Pokud jde o trojany. melo by je AVG zlikvidovat. Zdravim
Děkuji vám všem za rady a za pomoc Zkusim to podle vyšich rad a uvidím a doufám žeto dobře dopadne. Mějte se hezky
Jestli máte počítač opravdu zavirovanej, tak je lepší použít i speciální apliakce.
1. Malware Bytes Anti-Malware - udělat kompletní test, log z programu /to co se otevře v Poznámkovém bloku po testu/ klidně sem vložte.
2. HijackThis - to je základ. Když má někdo zavirovaný počítač, tak první, co by měl rádce udělat je, si vyžádat právě log z HijackThisu a ne tu střílet a hádat se, kterej antivir je lepší. Já stojím za názorem ladinpraha - avast! je vynikjaící, patří mezi špičku i ve své Free verzi.
Po HijackThisu se uvidí, co dál.
doplněno 07.08.11 16:48:A ještě jsem zapoměl na návod, jak pracovta s HJT↓
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
Spusťte Internet Explorer. Bude-li tam nová nástrojová lišta /toolbar/, která ho šíleně brzdí a dělá méně stabilním, tak v HijackThisu fixněte toto:
O3 - Toolbar: Grab Pro - {C55BBCD6-41AD-48AD-9953-3609C48EACC7} - D:Program FilesOrbitdownloaderGrabPro.dll
Jinak log je v pořádku.
Určitě pravidelně provádějte kontroly tím NODem32, Malware Bytes Anti-Malwarem a Spybotem.
Spybota určitě každý týden aktualizujte a provádějte tu imunizaci.
Koukám, že jste firewall nenainstalovala, což je celkem škoda, protože je to významná část zabezpečení. Ale aspoň, že tam máte puštěný ten systémový.
Jinak toť vše, přeji, aby jste měla co nejméně starostí s počítačem.
Béňa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.