Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuju poradit. Centrum akcí mi hází hlášku že centrum zabezpečení systému Windows je vypnuté, a když dám zapnout, hlásí mi to, že to nelze spustit. Zkoušel jsem win + R a services.msc, následně Služby, Windows Defender, Vlastnosti, typ spuštění automaticky, nebo automaticky se zpožděním, i tak po pár sekundách se objeví znovu zakázáno a spustit Defender nelze. Už si nevím rady, poradí někdo, jak na to? Díky
Nevím, ale co takhle jen tak zkusit restartovat počítač?
Jinak doporučuji pravidelně aktualizovat WIndowsy, mylsím, že tenkrát jedna aktualizace něco podobného řešila.
Ještě mě napadlo, jestli není v počítači nějaká breberka, která nedovoluje spuštění WIndows Defenderu - v tom případě doporučím kompletní kontorlu Malware Bytes Anti-Malware a klidně bych zkusil i HijackThis.
Jak používat program HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
Fixněte toto:
R3 - URLSearchHook: ICQToolBar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:Program Files (x86)ICQ6ToolbarICQToolBar.dll - zátěž pro prohlížeč, fixnout
R3 - URLSearchHook: (no name) - - (no file) - nebezpečné, fixnout
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:Program Files (x86)Microsoft OfficeOffice12GrooveShellExtensions.dll - nepoužíváte-li, fixnout
O2 - BHO: Pomocná služba pro přihlášení ke službě Windows Live ID - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:Program Files (x86)Common FilesMicrosoft SharedWindows LiveWindowsLiveLogin.dll - to samé
O3 - Toolbar: ICQToolBar - {855F3B16-6D32-4FE6-8A56-BBB695989046} - C:Program Files (x86)ICQ6ToolbarICQToolBar.dll - žátěž pro prohlížeč, fixnout
O4 - HKLM..Run: [GrooveMonitor] "C:Program Files (x86)Microsoft OfficeOffice12GrooveMonitor.exe - zbytečné, fixnout
O4 - HKLM..Run: [NBAgent] "C:Program Files (x86)NeroNero 10Nero BackItUpNBAgent.exe"/WinStart - zbytečné, fixnout
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Excel - res://C:PROGRA 2MICROS 1Office12EXCEL.EXE/3000 - nepoužíváte-li tuto funkci v IE, fixnout
O8 - Extra context menu item: Odeslat obrázek do zařízení &Bluetooth... - C:Program FilesWIDCOMMBluetooth Softwaretsendto_ie_ctx.htm - to samé
O8 - Extra context menu item: Odeslat stránku do zařízení &Bluetooth... - C:Program FilesWIDCOMMBluetooth Softwaretsendto_ie.htm - to samé
O9 - Extra button: @C:Program Files (x86)Windows LiveWriterWindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1004 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:Program Files (x86)Windows LiveWriterWriterBrowserExtension.dll - to samé
O9 - Extra Tools menuitem: @C:Program Files (x86)Windows LiveWriterWindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1003 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:Program Files (x86)Windows LiveWriterWriterBrowserExtension.dll - to samé, nepoužíváte-li tuto funkci v IE, fixnout
O9 - Extra button: Odeslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:PROGRA 2MICROS 1Office12ONBttnIE.dll - to samé
O9 - Extra Tools menuitem: Od&eslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:PROGRA 2MICROS 1Office12ONBttnIE.dll - to samé
O9 - Extra button: ICQ7.5 - {7578ADEA-D65F-4C89-A249-B1C88B6FFC20} - C:Program Files (x86)ICQ7.5ICQ.exe - zbytečné,fixnout
O9 - Extra Tools menuitem: ICQ7.5 - {7578ADEA-D65F-4C89-A249-B1C88B6FFC20} - C:Program Files (x86)ICQ7.5ICQ.exe - zbytečné, fixnout
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:PROGRA 2MICROS 1Office12REFIEBAR.DLL - nepoužíváte-li toto tlačítko v IE, fixnout
O9 - Extra button: Send To Bluetooth - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:Program FilesWIDCOMMBluetooth Softwaretsendto_ie.htm - nepoužíváte-li toto tlačítko, fixnout
O9 - Extra Tools menuitem: Send to &Bluetooth Device... - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:Program FilesWIDCOMMBluetooth Softwaretsendto_ie.htm - to samé
O13 - Gopher Prefix: - nebezpečné
O23 - Service: ICQ Service - Unknown owner - C:Program Files (x86)ICQ6ToolbarICQ Service.exe - zbytečné
O23 - Service: @C:Program Files (x86)NeroUpdateNASvc.exe,-200 (NAUpdate) - Nero AG - C:Program Files (x86)NeroUpdateNASvc.exe - zbytečné
Odinstalujte ICQ toolbar pomocí Přidat nebo odebrat programy v Ovládacích panelech.
Dále, máte tam spoustu programů od HP, je možné, že jeden z nich dělá tuto neplechu /HP Protect Tools?/, zkusil bych to vypnout.
Doporučil bych i program SlimComputer, který právě očistí program od zbytečných programů jako jsou toolbary a nebo programy od výrobců, které stejně jsou většinou k ničemu. Snad krom těch tzv. wireless asistentů /ale to můžete používat WIndowsácký program/ nebo programů, k multimediální klávesnici nebo myši.
Určitě doporučím instalaci, aktualizaci, imunizaci a kontrolu programem Spybot Search&Destroy. Více o porgramu zde → zive.cz/... Ke stažení zde → safer-networking.org/... /je tam i beta verze, ale tu bych Vám, jako běžnému uživateli spíše nedoporučoval/.
No a pokud jste ještě neudělal tu kontrolu programem Malware Bytes Anti-Malware, tak ji udělejte. Stejně tak Vám doporučím Testo po restartu pomocí avastu. Heuristiku můžete nechat normální. No pak klikněte na Nastavení a do testovaných oblastí zapojte Všechny pevné disky a Automaciky spouštěné programy všech uživatelů. Zaškrtněte klidně Testovat potenciálně nebezpečné prograqmy /PUPy/, ale rozbalovat archivy snad nebude nutné. To nechám na Vás, ale výrazně to prodlouží testování, pokud máte dost archivů v počítači.
A nazávěr bych ještě doporučil tak jednou za měsíc/dva provádět Defragmentaci disku, jednou za týden/dva uklidit registr a disk pomocí programu CClaner nebo Advanced SystemCare, dále pak každý týden aktualizovat Spybota a dělat imunizace.
Tak bohužel pořád to samé. Jen by mě zajímalo, proč se to z ničeho nic objevilo. Aktualizace provádím pravidelně, defragmentaci i úklid registrů též. Po kontrole SpyBotem mi to hlásí tohle (vit. obrázek)
Tak to, co našel Spybot, dejte smazat.
Jeslti je to stále nefunguje, tak se zkuste přihlásit jako Administrátor a ten defender zapněte přes administrátorský účet. Pak uvidíme.
Smazat to nejde, hlásí to furt tu samou hlášku, co předtím na obrázku. A jsem přihlášen na administrátorským účtě Někde jsem četl, že se můžou hádat antivirové programy. Zkoušel jsem odinstalovat ten Avast, který používám, jestli to pomůže, ale nepomohlo, tak jsem ho zas znovu nainstaloval.
Špatně jsem se vyjádřil, ne smazat, ale Opravit vybrané problémy /je to ve Spybotu nahoře/.
Jinak ten Windows defender až tak nic moc není, ten Spybot je lepší. To co zvládne Windows defender, zvládne avast! - avast! má také antispyware ochranu. A Spybot je antispyware jako takový - chrání prohlížeč před změnou domovské stránky a je na takové těžší případy. A prohlížeč pasivně i aktivně chrání před nebezepčnými stránkami a soubory.
Dobře, ale proč, z ničeho nic, ten Windows Defender přestal spolupracovat? Já nic nového neinstaloval a do včerejšího dne vše běželo bez jakéhkoli problému. Ta vlajka s křížkem na spodní liště mě docela rozptyluje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.