Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows Defender nelze spustit

Od: quattro odpovědí: 9 změna:

Ahoj, potřebuju poradit. Centrum akcí mi hází hlášku že centrum zabezpečení systému Windows je vypnuté, a když dám zapnout, hlásí mi to, že to nelze spustit. Zkoušel jsem win + R a services.msc, následně Služby, Windows Defender, Vlastnosti, typ spuštění automaticky, nebo automaticky se zpožděním, i tak po pár sekundách se objeví znovu zakázáno a spustit Defender nelze. Už si nevím rady, poradí někdo, jak na to? Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Nevím, ale co takhle jen tak zkusit restartovat počítač?

Jinak doporučuji pravidelně aktualizovat WIndowsy, mylsím, že tenkrát jedna aktualizace něco podobného řešila.

Ještě mě napadlo, jestli není v počítači nějaká breberka, která nedovoluje spuštění WIndows Defenderu - v tom případě doporučím kompletní kontorlu Malware Bytes Anti-Malware a klidně bych zkusil i HijackThis.

Jak používat program HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.

bena*
hodnocení

0x

Fixněte toto:

R3 - URLSearchHook: ICQToolBar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:Program Files (x86)ICQ6ToolbarICQToolBar.dll - zátěž pro prohlížeč, fixnout

R3 - URLSearchHook: (no name) - - (no file) - nebezpečné, fixnout

O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:Program Files (x86)Microsoft OfficeOffice12GrooveShellExtensions.dll - nepoužíváte-li, fixnout

O2 - BHO: Pomocná služba pro přihlášení ke službě Windows Live ID - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:Program Files (x86)Common FilesMicrosoft SharedWindows LiveWindowsLiveLogin.dll - to samé

O3 - Toolbar: ICQToolBar - {855F3B16-6D32-4FE6-8A56-BBB695989046} - C:Program Files (x86)ICQ6ToolbarICQToolBar.dll - žátěž pro prohlížeč, fixnout

O4 - HKLM..Run: [GrooveMonitor] "C:Program Files (x86)Microsoft OfficeOffice12GrooveMonitor.exe - zbytečné, fixnout

O4 - HKLM..Run: [NBAgent] "C:Program Files (x86)NeroNero 10Nero BackItUpNBAgent.exe"/WinStart - zbytečné, fixnout

O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Excel - res://C:PROGRA 2MICROS 1Office12EXCEL.EXE/3000 - nepoužíváte-li tuto funkci v IE, fixnout

O8 - Extra context menu item: Odeslat obrázek do zařízení &Bluetooth... - C:Program FilesWIDCOMMBluetooth Softwaretsendto_ie_ctx.htm - to samé

O8 - Extra context menu item: Odeslat stránku do zařízení &Bluetooth... - C:Program FilesWIDCOMMBluetooth Softwaretsendto_ie.htm - to samé

O9 - Extra button: @C:Program Files (x86)Windows LiveWriterWindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1004 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:Program Files (x86)Windows LiveWriterWriterBrowserExtension.dll - to samé

O9 - Extra Tools menuitem: @C:Program Files (x86)Windows LiveWriterWindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1003 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:Program Files (x86)Windows LiveWriterWriterBrowserExtension.dll - to samé, nepoužíváte-li tuto funkci v IE, fixnout

O9 - Extra button: Odeslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:PROGRA 2MICROS 1Office12ONBttnIE.dll - to samé

O9 - Extra Tools menuitem: Od&eslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:PROGRA 2MICROS 1Office12ONBttnIE.dll - to samé

O9 - Extra button: ICQ7.5 - {7578ADEA-D65F-4C89-A249-B1C88B6FFC20} - C:Program Files (x86)ICQ7.5ICQ.exe - zbytečné,fixnout

O9 - Extra Tools menuitem: ICQ7.5 - {7578ADEA-D65F-4C89-A249-B1C88B6FFC20} - C:Program Files (x86)ICQ7.5ICQ.exe - zbytečné, fixnout

O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:PROGRA 2MICROS 1Office12REFIEBAR.DLL - nepoužíváte-li toto tlačítko v IE, fixnout

O9 - Extra button: Send To Bluetooth - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:Program FilesWIDCOMMBluetooth Softwaretsendto_ie.htm - nepoužíváte-li toto tlačítko, fixnout

O9 - Extra Tools menuitem: Send to &Bluetooth Device... - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:Program FilesWIDCOMMBluetooth Softwaretsendto_ie.htm - to samé

O13 - Gopher Prefix: - nebezpečné

O23 - Service: ICQ Service - Unknown owner - C:Program Files (x86)ICQ6ToolbarICQ Service.exe - zbytečné

O23 - Service: @C:Program Files (x86)NeroUpdateNASvc.exe,-200 (NAUpdate) - Nero AG - C:Program Files (x86)NeroUpdateNASvc.exe - zbytečné

Odinstalujte ICQ toolbar pomocí Přidat nebo odebrat programy v Ovládacích panelech.

Dále, máte tam spoustu programů od HP, je možné, že jeden z nich dělá tuto neplechu /HP Protect Tools?/, zkusil bych to vypnout.

Doporučil bych i program SlimComputer, který právě očistí program od zbytečných programů jako jsou toolbary a nebo programy od výrobců, které stejně jsou většinou k ničemu. Snad krom těch tzv. wireless asistentů /ale to můžete používat WIndowsácký program/ nebo programů, k multimediální klávesnici nebo myši.

Určitě doporučím instalaci, aktualizaci, imunizaci a kontrolu programem Spybot Search&Destroy. Více o porgramu zde → zive.cz/... Ke stažení zde → safer-networking.org/... /je tam i beta verze, ale tu bych Vám, jako běžnému uživateli spíše nedoporučoval/.

No a pokud jste ještě neudělal tu kontrolu programem Malware Bytes Anti-Malware, tak ji udělejte. Stejně tak Vám doporučím Testo po restartu pomocí avastu. Heuristiku můžete nechat normální. No pak klikněte na Nastavení a do testovaných oblastí zapojte Všechny pevné disky a Automaciky spouštěné programy všech uživatelů. Zaškrtněte klidně Testovat potenciálně nebezpečné prograqmy /PUPy/, ale rozbalovat archivy snad nebude nutné. To nechám na Vás, ale výrazně to prodlouží testování, pokud máte dost archivů v počítači.

A nazávěr bych ještě doporučil tak jednou za měsíc/dva provádět Defragmentaci disku, jednou za týden/dva uklidit registr a disk pomocí programu CClaner nebo Advanced SystemCare, dále pak každý týden aktualizovat Spybota a dělat imunizace.

quattro
hodnocení

Tak bohužel pořád to samé. Jen by mě zajímalo, proč se to z ničeho nic objevilo. Aktualizace provádím pravidelně, defragmentaci i úklid registrů též. Po kontrole SpyBotem mi to hlásí tohle (vit. obrázek)

Windows Defender nelze spustit
bena*

Tak to, co našel Spybot, dejte smazat.

Jeslti je to stále nefunguje, tak se zkuste přihlásit jako Administrátor a ten defender zapněte přes administrátorský účet. Pak uvidíme.

quattro
hodnocení

Smazat to nejde, hlásí to furt tu samou hlášku, co předtím na obrázku. A jsem přihlášen na administrátorským účtě *nevi* Někde jsem četl, že se můžou hádat antivirové programy. Zkoušel jsem odinstalovat ten Avast, který používám, jestli to pomůže, ale nepomohlo, tak jsem ho zas znovu nainstaloval.

bena*

Špatně jsem se vyjádřil, ne smazat, ale Opravit vybrané problémy /je to ve Spybotu nahoře/.

Jinak ten Windows defender až tak nic moc není, ten Spybot je lepší. To co zvládne Windows defender, zvládne avast! - avast! má také antispyware ochranu. A Spybot je antispyware jako takový - chrání prohlížeč před změnou domovské stránky a je na takové těžší případy. A prohlížeč pasivně i aktivně chrání před nebezepčnými stránkami a soubory.

quattro
hodnocení

Dobře, ale proč, z ničeho nic, ten Windows Defender přestal spolupracovat? Já nic nového neinstaloval a do včerejšího dne vše běželo bez jakéhkoli problému. Ta vlajka s křížkem na spodní liště mě docela rozptyluje.

bena*

Hmm, možná jsem měl napsat, aby jste neprve použil Obnovení systému.

No zkuste ho, sice teda, co jste v Hijackthisu zaškrtal a to co jste nainstaloval, tak nebude, ale zkusit se to může. Poslední obnovení se pak dá myslím i vrátit.

quattro
hodnocení

A jinak k tomu - Opravit vybrané problémy. Tak to opravdu nejde, opravit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]