Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smazání celého obsahu HDD (včetně OS)

Od: lukasb* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den/večer,
scháním program, který smaže celý obsah mého HDD - včetně samotného OS!
Chci kompltně msazat všechna data a nainstalovat nový OS.
Použil jsem "HDD low Level Format Tool" a ten pokaždé vyhodil nějakou hlášku ve smyslu - HDD nelze uzamknout.
Můžete poradit jiný program nebo jiné řešení?
Děkuji
Lukáš

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

naformátování HDD z něj spolehlivě vymete úplně všechno.

Já bych vám ale poradil, že jestli potřebujete úplně vymazat hard disk a nainstalovat nový OS, pak řekněte nějakému ajťákovi, ať to udělá on.

greenbull*
hodnocení

0x

Pokud chcete instalovat nový os, tak formátování probíhá během instalace. není potřeba žádný speciální program.

lukasb*
hodnocení

Ani při instalaci nelze smazat původní OS. Lze jen přepsat soubory WINDOWS - jinak uživ. data (ProgramsData atd. zůstává).
Proto bych to raději udělal "manuálně" přes nějaký program

Nezůstává. Musíte zadat čistou instalaci. Pak se celý disk před instalací naformátuje. Co popisujete vy je pouze nějaká oprava OS.

dericcaster*
hodnocení

0x

Pokud to dobře chápu, chceš naformátovat disk, který zrovna používáš - je na něm spuštěný OS. Z běžícího systému, není možné naformátovat disk, na kterém ten systém běží. Dej do mechaniky DVD win, pc restartuj, v biosu případně nastav boot z dvd mechaniky a pak už postupuj podle instrukcí.

praivo*
hodnocení

0x

Vypnout a silný magnet*smich*

doplněno 03.01.13 10:45:

A teď vážně: Doporučuji GParted LiveCD.

hop®

Docela slušný magnet už v HDD je, stačí disk rozebrat *smich*

Myslím, že nastartovat instalaci systému z CD a zvolit plný formát je dostačující...

No pokud chce přejít na nižší verzi os downgrade, tak je problém. Já jsem to přejel Linuxem a na Linux se natáhne cokoliv.

Live CD ke stažení zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]