Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdílný upload/download?

Od: breta21* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, když jsem si před nekolika dny stežoval na pomaly internet ( mel jsem upload i downlod 1300kbit/s), provider mi zmenil rychlost na 2400 donwload / 400 upload... co to pro mne znamená, budu stahovat rychleji a pomaleji napriklad brouzdat po internetu? v čem je nevyhoda velkeho rozdilu upload/download?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Download- rychlost k tobě
Upload- rychlost od tebe

Čili bude pomalejší nahrávání na internet, pomalejší požadavky na weby, ale stahovat budeš rychleji

breta21*
hodnocení

ja rapve kdesi našel neco o tom že to musi byt symetrické, protože na každou prijatou paketu mus byt i odpovědět...

klusik*

Jde o to, že na packet v TCP (ne v UDP, tj. třeba při hraní her online) musíte odpovědět, ale ne celou délkou předchozího paketu. Třeba vám přijde packet (MTU mějme třeba na 1400, takže 1400 B) a vy na něho odpovíte packetem velkým třeba 30 B ;) Protože neobsahuje žádná data ;) ;)

doplněno 04.08.11 19:49:

... asi takhle, budete mít rychlejší stahování, pomalejší posílání. Na hry je to dostačující.

Jinak bude se vám to chovat tak, jak z toho logicky vyplývá, takže třeba při skypování bude déle odcházet hovor, ale rychleji přijde (ono to v praxi může být jinak, ale berme ideální případ).

Řeknu to asi takhle; raději bych si za stejnou cenu nechal 1200/1200, než přecházet na 2400/400 ;) ;)

doplněno 05.08.11 14:58:

Přesně, u her je nejdůležitější ping. Ono se tolik dat fakt nepřenáší, řádově desítky kilobajtů za vteřinu ;) (tedy nechci globalizovat, beru to obecně) ;) A navíc většinou přes UDP, takže se nic nepotvrzuje a je to ještě rychlejší (zato chybovější...)

Brouzdání je v pohodě, na brouzdání ti stačí 500 kbitps v pohodě, mám nohem rychlejší net a skoro nevidím rozdíl, protože škrtidla jsou spíš na serverech, než na klientech ;) Ale samozřejmě při stahování dat se to projeví ;) ;)

breta21*
hodnocení

pokud to tedy mužu shrnout, tak budu mit rychlejší stahování, ale pomalejší brouzdání a horší bude i hrani her např WOW, CS apod?

tomasgulas

On-line hry nehraji, takže nedokáži odpovědět exaktně, ale dle mého názoru by to mělo stačit. Těch informací se asik nepřenáší velké množství, takže spíše, než rychlost bych to viděl tak, že je důležitější odezva...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]