Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, když jsem si před nekolika dny stežoval na pomaly internet ( mel jsem upload i downlod 1300kbit/s), provider mi zmenil rychlost na 2400 donwload / 400 upload... co to pro mne znamená, budu stahovat rychleji a pomaleji napriklad brouzdat po internetu? v čem je nevyhoda velkeho rozdilu upload/download?
Děkuji
Download- rychlost k tobě
Upload- rychlost od tebe
Čili bude pomalejší nahrávání na internet, pomalejší požadavky na weby, ale stahovat budeš rychleji
ja rapve kdesi našel neco o tom že to musi byt symetrické, protože na každou prijatou paketu mus byt i odpovědět...
Jde o to, že na packet v TCP (ne v UDP, tj. třeba při hraní her online) musíte odpovědět, ale ne celou délkou předchozího paketu. Třeba vám přijde packet (MTU mějme třeba na 1400, takže 1400 B) a vy na něho odpovíte packetem velkým třeba 30 B
Protože neobsahuje žádná data
... asi takhle, budete mít rychlejší stahování, pomalejší posílání. Na hry je to dostačující.
Jinak bude se vám to chovat tak, jak z toho logicky vyplývá, takže třeba při skypování bude déle odcházet hovor, ale rychleji přijde (ono to v praxi může být jinak, ale berme ideální případ).
Řeknu to asi takhle; raději bych si za stejnou cenu nechal 1200/1200, než přecházet na 2400/400
![]()
Přesně, u her je nejdůležitější ping. Ono se tolik dat fakt nepřenáší, řádově desítky kilobajtů za vteřinu
(tedy nechci globalizovat, beru to obecně)
A navíc většinou přes UDP, takže se nic nepotvrzuje a je to ještě rychlejší (zato chybovější...)
Brouzdání je v pohodě, na brouzdání ti stačí 500 kbitps v pohodě, mám nohem rychlejší net a skoro nevidím rozdíl, protože škrtidla jsou spíš na serverech, než na klientech
Ale samozřejmě při stahování dat se to projeví
![]()
pokud to tedy mužu shrnout, tak budu mit rychlejší stahování, ale pomalejší brouzdání a horší bude i hrani her např WOW, CS apod?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.