Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stahování z torrent.cz

Od: misslulinka* odpovědí: 3 změna:

Ahoj zaplatila jsem si 45 dní na torrent.cz a když si najdu soubor (film) dám stáhnout tak se mi to začne stahovat v Opera web document co má udělat aby se mi to stáhlo rovnou jako film předem děkuji...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hansschuman*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Za prvé, stahování nelegálních kopií je diskutabilní.

Navíc při stahování torrentů vlastně zároveň sdílíte již stažená data s ostatními uživateli, tudíž poskytujete nelegální obsah.

Na to pozor!

Prohlížeč Vám stáhne pouze jakýsi odkaz (torrent). Ten ale musíte otevřít ve vhodném programu (uTorren, Bittorent apod.) , aby se začala dta stahovat.

Doporučuji raději zakoupení legálního nosiče s filmem, jinak riskujete trestní stáhání. I sdílení byť jen jednoho kilobajtu dat z nejegálního obsahu riskujete postih.

Hans S.

klusik*
hodnocení

0x

Ahoj,

torrent je typ stahování, kdy stahujete soubor roztrhaný na spousty (třeba stovky) kousků, kde každý kousek stahujete (klidně i) od někoho jiného. Kolik lidí má soubor celý a sdílí, je tzv. seed, kolik lidí to stahuje (i navzájem mezi sebou jednotlivé kousky, co už dostáhli), je peer.

Pokud chcete stahovat soubory "v kuse", potom doporučuji uloz.to či podobné fileservery.

A na torrenty doporučuji qbittorrent či pro windows docela rozumný uTorrent (najdete na google).

A varování na závěr: Přečtěte si autorský zákon, stručně; poskytujete-li někomu dalšímu multimediální neotevřený obsah (bez toho, aniž byste na to měla právo), dopouštíte se trestného činu porušení autorských práv. Proto je lepší stahovat na uloz.to, pokud máte strach nebo ctíte (zákony) a současně chcete stáhnout film. U běžných souborů toto neplatí (můžete i posílat, není-li to zakázáno), u programů taktéž (pokud jsou nekomerční či to není jinak zakázáno).

doplněno 04.08.11 16:58:

Ještě upřesnění: Torrent je skvělá služba, která distribuuje zátěž do celé sítě, takže není potřeba megavýkonný server. Není na ní nic nelegálního! Nicméně často je využívána k nelegálním účelům a bohužel tak nemá moc dobré jméno.

doplněno 05.08.11 15:00:

Ono jde o připojení; a taky o zdroj torrentu ;) Nedá se to takhle generalizovat ;)

re*
hodnocení

0x

Mě vždycky šlo stahovat přes torrent tak malou rychlostí že jsem musel čekat několik dní (peer, seed). Stahuju z ulozto, rapidu, atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]