Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak smazat modré odkazy?

Od: mutozen* odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Potřebuju poradit s jednou takovou malou věcičkou :) Chtěl jsem si zkopírovat z Wkikipedie nějaký ten text ale jak tam je třeba todle:

Jeruzalém se nachází v Judských horách na hranici úmoří Středozemního a Mrtvého moře na okraji Judské pouště.

Příklad. Ale když si to chci někam zkopírovat tak to je blbí aby tam byly ty modrý odkazy. Protože vás to portne zase na Wiki a to já nechci :( Tak jsem snad půl hodiny vymazával a přepsával ty modré odkazy. Nevíte jak to můžu odtranit? Něco jsem slyšel že si to nakopíruju do Wordu a tam se to nějak nastaví... Děkuju moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

3x

Nebo ještě jednodušeji - až to bude hotové, označit vše (Ctrl + A), dát černé písmo (to co je černé zůstane černé a modré zčerná) a dvakrát podtržení (první podtrhne zbytek a další vše invertuje). Předpokládá to ale černou barvu písma v celém dokumentu a nepoužívání podtržení... postup není úplně košer ale pro tištěné verze je rychlý.

marvox*
hodnocení

2x

Záleží na tom, jakou verzi MS Word máte. U Novějších verzí se vám po vložení zkopírovaného textu zobrazí pod kursorem, čili na konci textu, taková malá ikonka (Možnosti vložení). Tu rozkliknete a zvolíte možnost Zachovat pouze text.

U starších typů aplikace je nejspíš třeba na každý takový odkaz kliknout pravým tlačítkem a zvolit možnost Odebrat hypertextový odkaz.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Word už jsem dlouho neviděl, ale je tam určitě volba Vložit jinak nebo Vlažit jako a tam vložit jako NEFORMÁTOVANÝ TEXT.

kosak*
hodnocení

0x

Nebo si taky můžeš otevřít notepad, ten hypertextový odkazy neumí, takže stačí vložit (CTRL+V) a hned zase vyjmout (CTRL+A, CTRL+X) a je to za vteřinu hotový. Pak už to můžeš dát do excelu, do wordu, kamkoliv.

takhle to dělám x let já *palec* učit se pořád nějaký nový verze kancelářských balíků mě neba :)

petapeta*
hodnocení

0x

A co jednoduše odebrat hypertextový odkaz, popřípadě vypnout funkci automatického rozpoznávání hypertextových odkazů - jak lze najít v nápovědě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]