Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wi-Fi Karta

Od: helpme* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den slyšela jsem o tom že pokud má někdo počítač bez wi-fi dá se do nej vložit...jen nevím jak se to vloží do pc a kde se dá taková wi-fi karta zakoupit :/ Poradí mi někdo prosím? ..slyšela jsem že to existuje i v USB verzi? Je to možné?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Do počítače USB adaptér nekupujte, to je dobré tak pro notebook.

Pro počítač je lepší karta do zásuvky PCI ve vnitř počítače na základní desce. Ničeho se nebojte, v manuálech to bývává polopaticky popsáné.

Doporučím karty od TP-Link, já mám v druhém počítači tu nejlacinější - alza.cz/... Můžu ji doporučit. Ale pokud máte výrobce modemu/routeru/apčka jiného, doporučím kartu koupit právě té značky.

ladinpraha*
hodnocení

0x

PC není vybaveno wi-fi kartou z jednoho prostého důvodu. Bývá stabilně na jednom místě a je mnohem výhodnější a spolehlivější připojit ho k internetu kabelem. Proto bych připojení přes wi-fi viděl jenom v případě, že opravdu není jiná možnost. Oproti tomu notebooky jsou v podstatě všechny vybaveny wi-fi, protože jsou určeny k mobilnímu použití.

klusik*
hodnocení

0x

Ano, je to možné, do USB to stojí pár kaček, např. toto používám já na starém ntbk, který nemá wifi: alza.cz/... a funguje naprosto spolehlivě, pod Linuxem jsem nemusel instalvoat ani žádné ovladače a hned začala fungovat. Ale jak píší ostatní, nejlepší je PC připojit kablem, pokud to jde ;)

doplněno 04.08.11 17:08:

... samozřejmě počítám, že bude fungovat i pod Widlema, ale nemám to vyzkoušeno, protože je nemám ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]