Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Outlook - zapomenuté heslo

Od: pt® odpovědí: 32 změna:

Milí rádcové a experti na PC, včera mi klekl PC, už mi opět jede, ale nejde nainstalovat Outlook, jelikož jsem zapoměla heslo. Nevíte, zda existuje možnost, jak zapomenuté heslo zjistit? Moc všem děkuji. - stařenka

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

0x

Nerozumím k čemu heslo?

pt®
hodnocení

Aby mi šel nainstalovat Outlook. Prostě mi klekl PC, ale totálně. Apřestal fungovat Outlook. Chtěli jsme jej znovu nainstalovat, ale nevím heslo. Nevím, jak ho zjistím. - stařenka

hop®
hodnocení

0x

Také netuším, jaké heslo jste zapomněla a počítač ho vyžaduje při instalaci Outlooku...

pt®
hodnocení

Hope, měla jsem tu syna s kamarádem, volali na linku zdarma od O2, kde je technik postupně naváděl na instalaci Outlooku, byla potřeba faktura a z ní nahlásit nějaké údaje. Tak inslovali, až se to zaseklo na heslu, které nevím. Asi to píšu divně, no jako laik. - stařenka

hop®

Pokud vím, jediné heslo, které se do Outlooku může zadat, je heslo k mailové schránce. Tu ovšem nemáte na počítači, ale na nějakém poštovním serveru. Pokud třeba máte mailovou adresu starenka@seznam.cz tak na serveru seznam.cz se můžete přihlásit přímo do své schránky s názvem "starenka" a k přihlášení je potřeba heslo, které jste si zvolila při založení této mailové schránky. Outlook pouze toto přednastavené heslo používá pro stažení Vaší pošty do počítače.

pt®
hodnocení

Hope, to je asi ono. Outlok mi přestal fungovat zničeho nic, prostě nic, mám ikonku, ale nefukční. proto se musí Outlok znovu nainstalovat ale nevím to přednastavené heslo, které se používá na stažení pošty. - stařenka

hop®

Chápu-li dobře, zapomněla jste heslo ke své mailové schránce. Jste na tom podobně jako já, také mám hesla ke svým schránkám uloženy v Outlooku a budu mít problém je v případě kolapsu dát dohromady. :(

Bývají určité způsoby, jak heslo zjistit, či spíše zadat nové. Opravdu to heslo neméte někde napsané? Při zakládání schránky bývá zobrazen protokol s důležitými daty s doporučením jej vytisknout. Nenajdete?

pt®
hodnocení

Hope, opravdu to nikde nemám uschované. Když jsem zakládala novou adresu, kterou otevírám přes seznam, to jsem byla opatrnější a hesla mám uložené v dokumentech, ale myslím si, že jsem to měla někde v Outloku v těch konceptech, ale nejsem si jistá, no prostě nevím, hlava zabedněná, co teď, jak to zjistit? - stařenka

buss
hodnocení

0x

Neplést si instalaci programu a přístup na majla. Co má 02 společné s programem Outlook?
Spíše jde o jeho nastavení.

například to, že bez ověření SMTP nastavení neodešle žádný mail ... a ověření smtp probíhá na straně providera... a to je... hmmm jo... O2

bena*
hodnocení

0x

Pokud myslíte licenční klíč k Outlooku, tak ten by měl být napsán na krabičce Microsoft Office.

Nebo budete muset použít jiný program, třeba Outlook Express nebo WIndows Live Mail či jiný.

pt®
hodnocení

"bena", tomu já rozumím, jako španělské vesnici. "bena", když by se vám neotevřel z ničeho nic Outlook a přestal fungovat, tak jej musíte znovu nainstalovat, jestli to trochu chápu /nechápu/, no chce to heslo, asi to původní, ale nevím ho, co teď? Já měla uloženo sposty konceptů, měla jsem tam kontakty a teď nemám nic. Samozřejmě, že mám i jinou mejlovou adresu, kterou si otevřu na seznamu, ale já bych potřebovala obnovit ten Outlook. - stařenka

bena*

Víte co? Ten Outlook spusťte a vyfoťte obrazovku aby bylo vidět, co to chce vlastně za heslo.

Jinak pokud Outlook nefunguje nebo padá, tak novější verze /myslím 2003 a výš/ mají ve Start-Programy-Microsoft Office-Nástroje sady Office Obnovení sady Office nebo Diagnostiku sady Office.

Jinak u koho máte emailovou schránku /Seznam, Hotmail, Centrum, Atlas,.../?

pt®
hodnocení

"bena", mám pouze ikonku, na kterou můžu klikat, ale neotevře se, je nefunkční. Jinak jsem měla Microsoft Office Outlook 2003 do včera, pak mi klekl PC /internet/, ale Outlook byl funkční, a syn mi zprovoznil internet, ale odešel Outlook 2003. Dnes mi chtěl s kamarádem obnovit Outlook a zaseklo se to při instalaci, kdy nevím to heslo. Dalo by se nějak zjistit? - stařenka

hop®

Obávám se, že koncepty i kontakty jsou nenávratně pryč, od toho se doporučuje zálohování. Jinak Vaše "jiná" mailová adresa na seznamu je možná ta samá, z která Vám maily stahuje Outlook do počítače. Myslím, že pokud do Outlooku zadáte heslo, kterým se přihlašujete do schránky na seznamu, mohlo by to být ono.

pt®
hodnocení

Hope, nejde to, každá mejlová adresa má jiné heslo, to už kluci zkoušeli, notabene volali na linku zdarma od O2 a technik je pomalu naváděl na tu instalaci, ale na heslu byl konec. - stařenka

hop®

Vnitřní pošta...

Neota se Vas na heslo administratora? heslo do posty nepotrebujete v teto fazi vedet, kdyz jde jen o preinstalaci programu! Take to samozrejme muze chtit licencni klic, ale ten je spolecny pro cele office. Word a excel vam jede?

pt®
hodnocení

"dakon", v PC nešel otevřít internet ani v Exploreru ani v Mozille Firefox, ale jinak šlo vše ostatní. Jakmile se podařilo sprovoznit internet, tak se ztratil Outlook. Ikona zůstala, ale bez reakce. - stařenka

Starenko, zkuste napsat do Start - Spustit (WIN+R) Outlook. Jestli ho mate nainstalovany, tak nabehne. Co pisete je vzlastni, protoze to s IE ani Mozillou nema co delat. Jestli funguje word a ostatni, tak by jsem jeste doporucil jit do ovladacich panelu dat pridat, nebo odebrat programy, vybrat instalaci Microsoft office a dat volbu zmenit/opravit. Skoda, ze nemate obrazek obrazovky, co konkretne Vam to pise. Tu ziskate, kdyz si vyberete okno s hlasenim, ktere chcete zkopirovat a stisknete zaroven alt+Prtscn (print sceen) tlacitko. Potom staci obrazek vlozit treba do programu malovani, ulozit adat sem na poradnu

hodnocení

0x

Bylo by asi nejmoudřejší, kdyby dotaz položil syn nebo kamarád. Neberte to zle, ale když tu sama píšete, že tomu nerozumíte, tak tu zbytečně nic neříkajícími odpovědmi (týká se všech) zaplevelíte vlákno a nikdo další, kdo by možná mohl poradit to ani nebude chtít celé číst (např. já ).

Jinak heslo k outlooku může být:

1) při instalaci Outlooku - tomu se ale neříká heslo, ale registrační nebo licenční číslo

2) při nastavování emailového účtu - v tuto chvíli to chce heslo k vaší emailové schránce. Takže pokud se hlásíte někdy do schránky i přes webové rozhraní, tak přesně to samé heslo to chce nyní napsat

3) ověření SMTP serveru. Jak jsem zběžně zahlédl, volali jste na O2, proto předpokládám, že máte internet od O2. Ten požaduje pro ověření SMTP serveru i uživatelské jméno a heslo. Jméno je vaše telefonní číslo s nulou na začátku a heslo je vaše fakturační číslo. Nicméně toto by Vám sdělil operátor na lince.

Proto se domnívám, že půjde o variantu 2. Proto pokud chcete zjistit heslo, přihlašte se na server od ktereho máte zrizenou postu a postupujte tam dle rad pri zapomenutem heslu. Nejspise vam daji nejake otazky a budou chtit odpovedi, ktere jste zadavala pri registraci onoho mailu.

No, neda mi to nezareagovat. Kdyby byl problem s heslem jak tu pisete, tak outlook normalne nabehne, ale bude kricet, ze se nepodarilo zkontaktovat smpt server. Jestli jsem to pochopil, tak outlook se vybec nenastartuje a tudis by byla chyba jinde. Jestli je starenka nastavena jako uzivatel, coz ja treba u svych pribuznych bezne delam, tak nenainstaluje nic bez hesla administratora. Myslim, ze by jsem Starence take dokazal poradit, takze by mozna bylo moudrejsi si nejdrive vlakno opravdu precist *smich*

pt®
hodnocení

Volala jsem na správu internetu. mluvila jsem s paní, která mi řekla, že je nějaký problém. Budou mi volat večer, a to už tu bude syn snad se to zprovozní. Určitě vám pak napíšu, jak to pokračuje. Zatím všem moc děkuji. - stařenka

pt®
hodnocení

Tak zatím Outlook je stále nefunkční. Syn neměl čas zaskočit, tak čekám, určité dám vědět. - stařenka

pt®
hodnocení

Milí rádcové, tak jsem mluvila s technikem z O2, a postupně, jsme zjistili, že mi poštu v Outlooku blokuje antivirus Avast. Co mám udělat teď, když tomu nerozumím. Myslíte, že to dám dohromady sama, nebo musím zavolat někoho, kdo tomu rozumí? - stařenka

Zkusila jste na chvíly antivirus vypnout, aby jste ověřila,že poša funguje?

pt®
hodnocení

Jak to udělám? A jak potom Avast zase zapnu? Děkuji

V trayi (vpravo na okraji obrazovky, kde mate ikonky, cas, jazyk klavesnice, atd..) kliknete na ikonku antiviru pravym tlacitkem a zvolte moznost (ted presne nevim z hlavy, urcite to najdete) neco ve smyslu "vypnout rezidentni ochranu" nebo tak neco ... tusim, ze avast dokonce umoznuje nekolik stavu. Vypnout na 10min, do pristiho restartu a naporad ... vyzkousejte treba do restartu, protoze po restartu nabehne sam. Pokud zvolite naporad, musite pote antivir stejnym zpusobem opet zapnout.

pt®
hodnocení

"yakub", tak uý jsem tady. Zkoušela jsem Avast vypnout do restatu PC, pak jsem na Outlooku dala poštu "odeslat přijmout" a nejde to. Zase se mi ukáže jedna tabulka ať kontaktuji správce internetu a pak hned druhá tabulka, která chce po mně heslo, které nevím. Asi to budu muset dát do opravy, nebo kam. Jinak nevím. - stařenka

hodnocení

0x

Pokud se jedná o zapomenuté heslo do mailové schránky Outlooku a pokud bylo zvoleno "zapamatovat heslo v počítači" a v položce heslo jsou jen černé tečky, lze heslo dešifrovat prográmkem GrabWinText

Outlook - zapomenuté heslo
pt®
hodnocení

"lubomar", děkuji asi si musím ten programék stáhnout? Ale já nejsem s PC velký kamarád, nevím jestli to zvládnu. Je to trochu ostuda, ale bojím se do PC nějak vrtat, ať si něco pokazím Ještě se mi nabídl jeden známý, že se na to podívá a pak jen do "opravny", nebo, jak se to jmenuje. Takže to vzdávám, ale možná, že rady můj známý využije. Všem děkuji za snahu. - stařenka

tez je moznost vyuzit vzdalene opravy. Zdali tu mate nejakeho oblibeneho radce, je mozne vyuzit programu na vzdalenou spravu, kdy vy si nainstalujete program, radce si nainstaluje ten samy a pres internet se vzajemne propojite a on uvidi Vas pocitac jako by u neho sedel fyzicky. Vy zase uvidite co vsechno radce dela a muzete jej kdykoliv "odstrihnout". Zkratka bude Vas pocitac ovladat vzdalene.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]