Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bootovani z flash disku

Od: wizzard odpovědí: 4 změna:

Zdarec.

Mám problém z nabootováním linuxu z flashdisku (notebook ASUS K50ID)

Chtěl jsem vyzkoušet live cd Ubuntu. Stáhnu live cd, na ubuntu.cz stáhnu softvare na vytvoření cd na usb disk dle návodu. Po jeho použití zjistím, že je to jen obyčejné rozbalení souborů z obrazu. Restartuji počítač, vlezu do biosu, jako prioritu nastavím boot z usb jednotky, ale po uložení změn obyčejně naběhne Windows.

Co s tím je? Mam za to, že muj notebook by měl z flashky bootovat. Měl už někdo podobný problém?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prekopirovanim obrazu tam mae data, ale usb neni "bootovaci"protoze Vam chybi zavadec. Zkuste to treba takto:

forum.ubuntu.cz/...

hodnocení

0x

Vytvořit bootovaci USB flash disk můžete jednoduše i pomocí různých freeware nástrojů - např Yumi -> pcworld.cz/...

wizzard
hodnocení

Už sem na to přišel. Přičinou je, že sem musel zmáčknout při startu počítačet esc a vybrat jednotku k bootovani. Sice nevim proc je tomu tak, ale problem je vyresen. Ted uz jen budu resin proc mi nejde se prihlasit na nasi wifi sít (zdá se ale že ovladač funguje) :-D :-D

hansschuman*

Dobrý den.

Bootovací USB flash disk se dá vytvořit za pomocí spuštěného Live CD.

Je tam na to přímo aplikace.

S pozdravem

Hans S.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]