Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny kolegy, potřebuji radu.
Zakoupil jsem nový USB HDD s kapacitou 1TB. Kopíruji na něj data ze staršího USB HDD 250GB prostou kopií přes TC. Při kopii souboru (filmu) filmu o větším "objemu" než asi 5GB mi TC hlásí, že disk je plný. Oba externí disky jsou naformátovány z fabriky na FAT32. Máte nějaké vysvětlení a radu? Předem díky!
Nevím jestli se pamatuji dobře, ale zdá se mi že FAT 32 zvládá velikost souboru maximálně do 4 GB, asi bych disk naformátoval do NTFS.
doplněno 31.07.11 23:58:Jinak ještě řečeno NTFS tam nedávají s toho důvodu že systém souborů NTFS má takovou špatnou vlastnost že hodně fragmentuje soubory. Tím pádem snižuje rychlost disku a zvyšuje jeho zátěž jelikož musí číst z více míst na disku. Ale jestli tam máte jen filmy tak to určitě nepoznáte.
Vykašli se na FAT32, naformátuj to alespoň na NTFS. Nevím jak NTFS, ale FAT32 víc, než 4GB soubor nezvládnou. Proč probůh FAT32? Copak je rok 1995?
Šup formátovat!
Počkej, tobě výrobce "nutí" používat danej FS a omezuje tím záruku? Není to takhle náhodou trošku trestnej čin?
Víš jak, mám svoje disky a flashky naformátované všechny na ext4 a v případě nutnosti na jedné mám partition s NTFS, abych mohl i na widlí počítače...
Jojo, ale kvůli widlím mám vyhrazeno 8GB partition s NTFS. Zbytek mě nějak nezajímá Vezmu flashku, zapíchnu, nabootuju z ní a jedu...
; ) Nemám rád prostě předinstalované systémy, kde je něco tak, jak chce admin a ne tak, jak chci já
Takže si tahám systém na flashce
Tedy dost ořezaný, ale funguje
A na větší věci mám notebook
Myslel jsi HFS+ předpokládám jenomže tyhle externí disky většinou používaj FireWire a ten je podstatně rychlejší améně zatěžuje systém svou podstatou.
Tak je výrobce idiot, kolega má pravdu, externí disky se skutečně formátují na FAT 32. Údajně z toho důvodu že NTFS je na přenosných discích nestabilní.
tak tak fat32 max 4g lze to převést přimo ve XP doporučuji ale program druhé strany. A taky kvůly rychlosti a spolehlivosti rozdělit na více partiion U jeddný je veká MFT tabulka a disk je pomalejší Tzn program třeba EASEUS rozdělit na dvě partition Tu druhou naformatovat NTFS přetáhnout na ní data z první a tu prvni naformátovat NTFS já oasobně dělám ještě třetí kterou nechávám FAT32.
doplněno 31.07.11 23:43:Tím chceš říct že ta 250 je FAT32? Není to nahodou exfat
doplněno 31.07.11 23:51:Nebo nějakej proprietální ovladač k tomu disku kterej velké soubory rozdělí
Já bych řek, že to prostě total comandr nezvládá. Zkus to kopírovat v průzkumníku a pak dej vědět jak to dopadlo.
Kosáku, TC je velmi chytrý softwárek, byl bych nerad, kdyby byla chyba v něm. Naštěstí chyba asi není v TC, bohužel kopie stále nefunguje. Zkus jiný nápad, třeba se k tomu tričku dostaneš, když pomůžeš, rád ocením!
Jak píšu dole a jak už ti napsali soupeři o tričko: FAT32 mám maximum v kopírovacím procesu někde okolo 4GB. Jediné řešení je naformátovat disky na NTFS, ale výrobce se pojistil proti reklamaci tak, že uvádí že NTFS je na externích discích nestabilní. Čili pokud by se ti s ním něco stalo, pravděpodobně ti ho nikde nevyreklamujou a řeknou že to bylo zrovínka tímhle
A teď mě prosím omluv, jdu řešit mahulenino chmýří.
Hope, co ten convert > support.microsoft.com/... koukals na to?
Pokud na tom disku máš nějaký data o který nechceš přijít, tak tímhle by to mělo fungovat.
Nebo brání tomu převodu na NTFS ještě něco jiného?
Kosáku, děkuji Ti za rady, snahu i odkazy, ale psal jsem "moment", což znamená, že na tom pracuju anebo že spím a pokračovat budu příště. Zatím na tom dělám, neboj o případné bodíky na tričko ode mne nepřijdeš, pokud uznám že jsi mi pomohl, rád Ti je přidělím! A nebreč, zatím to i pro Tvoji radu vypadá nadějně!
P.S.: Hele kámo, a s tím tričkem tolik nespěchej!
Zaprvé to vypadá blbě, když si o ty body říkáš takhle veřejně, taky je to proti pravidlům poradny (aby pak najednou nepřišel "ZLŸ PAN ADMIN" a Tvoje těžce zasloužené body Ti za porušování pravidla Z9 neodebral.
A zadruhé, na mne tohle ukecávání stejně nefunguje!
Ber to ode mne jako kamarádské upozornění, OKI?
Zdravím, musím přiznat, že chyba byla opravdu mezi klávesnicí a židlí.
Cílový disk byl z fabriky naformátován na FAT32. Ovšem zdrojový WD je origoš rozdělen na jeden malej, FAT32 (instalační SW), a tu druhou větší půlku v NFTS, co jsem nějak přehlédl. Takže jsem target přeformátoval do NFTS a už to je OK.
Všem moc dík!
doplněno 04.08.11 00:45:Milý Kosáku, máš o kousek blíž k tričku! Docela Tě začínám mít rád, ale ty dva bodíky ode mne nemáš z lásky ale proto, že jsi mi pomohl!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.