Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písanie na klávesnici všetkými prstami

Od: rebull* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. takže otazka je vám už jasná ked sa pozriete na predmet. Takže ako sa naučiť rýchlejšie písať ..a to 10 prsty?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladicek*
hodnocení

3x

Navštěvovat stránky Poradte.cz, číst otázky a odpovídat na ně. Pokud víš odpovědˇ na hodně otázek a rychle budeš odpovídat, snaž se psát co nejvíce prsty,postupně přidávat. Někteří už píšeme dvěma prsty*uspech*

buss
hodnocení

2x

Pomalu učit a hlavně se na klávesnici vůůbec nedívat. Též se používaly kryty na klávesnici ..., mám už setřené znaky a jde to ...

search.seznam.cz/...

jerrysek*
hodnocení

0x

Existuje na to například program All Ten Fingers (ATF)

bena*
hodnocení

0x

Existuje × různých programů /třeba Deseti prsty, ZAV a jiné/. Ovšem nejsou zdarma, musí se koupit /jnsou k dispozici demoverze a tam je jen určitý počet cvičení - u ZAVu myslím 81/.

Důležité je chtít a hlavně nikdy to nevzdávat a nedřít to. Prostě každej den si napsat pár cvičení, dodržovat správný držení těla /hlavně nohy mít rovně, nikdy ne nohu přes nohu/, držet prstoklad a NEkoukat na klávesnici.

Já se učil na ZAVu a jsem s ním hrozně spokojenej.

skokycz*
hodnocení

0x

Ahoj, takže rychle se psát všemi deseti nenaučíš. Mě ve škole cepovali dva roky. Z toho bylo hodně hodin opakování a hodně hodně cvičení. Je to jako s morseovkou. Kdysi v pionýru nás učili Ó náš pán, sekera, ap. Na vojně pustili takovou mašinku a člověk musel jen poslouchat melodii a tu si vrýt do paměti. To samý s klávesama na klávesnici. Když píšeš, nesmíš přemýšlet kde co máš zmáčknout, ale jednoduše ti vylítne prst a to písmeno tam je. Ještě teď a je to 15 let co mám školu za sebou, píšu víc jak 100 úhozů za minutu. A to píšu jen sem a sporadicky občas chatuju na FB. Zkrátka opravdu notnou dávku vytrvalosti a hlavně vydržet, ono se to totiž fakt vyplatí naučit se.

doplněno 31.07.11 22:20:

můžeš si z Uložto stáhnout program 10-ti prsty, nebo cokoli podobného.

rebull*
hodnocení

Dakujem velmi pekne za odpovede.. a ide sa do skúšania :D ;)

lidus*
hodnocení

0x

Vyvarujte se chyby a dodržujte prstoklad na klávesnici, každý prst má určeno kam patří, nedívejte se na klávesnici a začněte jednoduše. Moc už si základy psaní na stroji nepamatuju ale začíná se psát stále se opakující dvě písmena-řekla bych F-K ale tím si jistá nejsem.

doplněno 02.08.11 17:46:

psani-vsemi-deseti.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]