Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý internet

Od: xxxl odpovědí: 7 změna:

Poslední 2 týdny mám hodně pomalý internet. Dřív se mi stránky načítaly rychle, ale teď se načítají třeba i 10 - 20 sekund. Začíná mě to docela štvát. Já nejsem moc přes tyto věcí, a proto žádám o radu vás. Internet mám od UPC. Internet máme rozdělený přes router na 3 PC ale většinou jede 1 max 2. Download test na (mojeip.cz) mi vyšel 1.96 mb/s a UP 0.83 mb/s. Dřív to bývalo přes 5mb.

imageshack.us/pho/... -> Omlouvám se za špatnou kvalitu.

Windows Vista Home Edition

Intel Pentium Dual 2.00 GHZ

2GB Ram

NVIDIA GeForce 8600 GT

Díky za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skokycz*
hodnocení

1x

I servisáci měří rychlost přes speedtest.net/... . Tvůj problém může být s tím routerem... jestli jsou píchnutý do něj 3pc, tak to router může stále dělit tu rychlost mezi 3 compy. Zkus odpojit dva pc z routeru a nech jen svůj a prožen to přes test. Mělo by ti to ukázat tvou placenou rychlost. Jestli ani to ne, tak může být problém přímo od UPC nebo můžeš mít v pc nějakej vir. Možná mě ještě něco napadne...

doplněno 31.07.11 10:49:

sichr je v tom, že bude vědět, že to je problém buď v pc, nebo v síti..

kosak*

To s tím dělením jsem vživot neslyšel. Ty znáš někoho, komu se tohle váždně stalo? Že by se dělila rychlost i do vypnutých počítačů jenom proto že sou píchlý do routru? :)

Jinak 20 vteřin na stránku je docela dost, na to že píše že mu to jede 2 mega. Já pomatuju jak jsme kdysi ještě na škole stahovali obrázky ze seriálu Akra-X, jeden obrázek trval cca 95 minut a čas od času se stalo, že jstě měli 98% staženo a pak kleklo připojení. To byly časy. :)

solenza*

speedtest.net/... jsou fakt dobrý stránky. Nejvíce se mi líbí ta grafika.

kosak*
hodnocení

0x

Nepíšeš co máš za prohlížeč. Taky používáš malý písmenka, takže je to Mbit nebo Mbyte?

Nicméně obecně bych zkusil toto:

Vyzkoušet spouštění stránek v jiném prohlížeči

Pokud to v jiném prohlížeči bude fungovat normálně, tak to může být:

a) velikým množstvým doplňků

b) zaplácanou mezipamětí

c) velkým množstvím dočasných souboů, někde v temp složkách nebo to taky můžou dělat cookies

(možnost C je ale dost nepravděpodobná)

Pokud je spouštěbí stránek pomalé i v jiném prohlížeči, bude problém v síťové cestě

Přicinou může být:

d) zahlcení

e) přiskřípnutý kabel

doplněno 31.07.11 00:40:

Řešení:

a) odstranit doplňky případně založit nový uživatelský profil v prohlížeči

b) ve Firefoxu se to dělá : nástroje>možnosti>rozšířené>síť>vymazat

c) nainstalovat nějaký vhodný čistič: Advanced system care, Glary utilities, Ccleaner

d) restartovat připojení, odpojit a připojit takovou tu černou krabičku co UPC dává do bytu, odpojit a připojit UTP kabel z počítače

e) zkontrolovat kabel, jestli není pokroucený nebo nařízlý nebo na něm nestojí skříň

xxxl
hodnocení

Díky, po smazání cookies, registrů a restartování modemu ja nyní vše tak jak má být.

hodnocení

0x

Jakmile je to rychlost a to z několika pc v domácnosti, tak by to mohl být:
- vir, trojan, který zahlcuje síť
- problém poskytovatele
- zvláště u kabelovky bych si prošel vedení kabelovky, tedy rozbočovače, kabel k modemu...
- vadný router
- router i modem jsi doufám už vyrestartoval...

naopak skřípnutý, nebo zauzlovaný kabel bude běhat normálně dokud nebude "seknutý", kabel neni hadice s vodou ;)
připojené pc i když jsou zapnuté tak se o rychlost dělí, ale ne že by zabraly svuj díl připojení...to už zdůrazňoval kolega

Můžeš taky zkusit pc napojit přímo na modem upc jak to pojede

hodnocení

0x

Udělejte toto : vyčistěte pc programem Ccleaner a vyčistěte s ním i registry (nabídne zálohu pro obnovu-potvrdtě ano)

. Spustte a aktualizujte program Malwarebytes Anti-Malware a dejte rychlý scan. Pokud něco najde,zkopírujte text a vložte to sem.

Spusttě a aktualizujte program Spybot -Search and Destroy a dejte spustit kontrolu.Nalezené zkopčete dejte sem.

Pokud tam budou viry ,tak je zničíme :)

Všechny tyto programy jsou v postačujících verzích zdarma . Když se mne něco dostane do vnitř většinou tento postup pomuže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]