Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bios nezobrazuje HDD

Od: sisrntn odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

mám mení problém se základní deskou (zničeho nic nelze spustit ani nainstalovat systém), který se snaím vyřeit, ale aktuálně spí řeím jiný problém. Mám v PC 120GB HDD Seagate Barracuda 7200.9, který se mi nezobrazuje v BIOSU. Kdy jsem HDD vloil do druhého PC tak se také v BIOSu nezobrazí, ale v "Tento počítač" ho lze normálně vidět.

Čím to můe být, e na dvou PC nejde vidět v biosu i kdy v systemu je funkční? Děkuji!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Co znamena "nezobrazuje se v BIOSu"? BIOS ho nenajde kdyz v SETUPu das "Autodetect"?
sisrntn
hodnocení

No když dám volbu priority botování z HDD tak tam mám jakýkoliv HDD ne ten co potřebuji - na kterém byl systém a zničeho nic přestal fungovat. Kde přesně se dává autodetect HDD? Nevybavuji si tam žádnou takovou možnost.

luke237
Po startu pocitace (nebo Resetu) musis "vlezt" do BIOSu (typicky stlacit klavesu Del nebo F2 nebo co funguje na tvem PC) a tam v jednom z radku mas konfiguraci vsechn harddisku pripojenych k PC. Typicky je tam nekde napsano, jak provest Autodetekci vsech disku (u me treba klavesa F3) nebo rucne muzes do prislusneho radku zvolit "AUTO" (tedy tato pozice se bude autodetekovat pri kazdem zapnuti PC automaticky misto toho, aby se brali hodnoty uvedene v danem radku tabulky).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]