Nejste přihlášen/a.
Nemohu vytisknout formát pdf. Je potřeba instalovat nějaký program? děkuji za rady
Bobíku, k tisku souboru *.pdf potřebuješ:
1.) tiskárnu
2.) papír
3.) program - nejobvyklejší je Acrobat Reader, mě ale víc vyhovuje např Fox it
Pokud tohle vše máš, otevřeš soubor, v záložce Soubor (File) najdeš Tisk (Print) , nadefinuješ vlastnosti tisku a dáš OK.
Celkem prosté, ne?
PS velmi mi tento dotaz připadá adekvátní dotazu k čemu jsou u auta dveře...
Už vše bylo asi řečeno, ale shrnu:
Bobik: nainstalujte si program Adobe Acrobat Reader. To je prohlížeč souborů .pdf a má v sobě i volby pro tisk. Je to free program, a je ke stažení zdarma, třeba na výše zmíněné Slunečnici.
Program Bullzip je software, který umí udělat .pdf soubor téměř z čehokoli. Je též zdarma na Slunečnici. Při instalaci vytvoří svoji virtuální tiskárnu. Pak můžeme tiskem na tuto tiskárnu z jakéhokoli programu vytvořit soubor .pdf (nebo .bmp, .jpeg či jiný) a ten dále prohlížet, editovat či tisknout příslušným programem podle zvoleného formátu.
Tak zadarmo používám Bullzip pdf printer. (tak nějak). Jen pozor při instalaci, nacpe se všude jako výchozí tiskárna. Jinak je dobrý, já jsem spokojená.
Já jsem ten dotaz asi špatně formulovala, mně to co je ve formátu pdf ani nejde otevřít. tak se omlouvám.
Bobik, stáhněte a nainstalujte Acrobat Reader. To je program pro čtení (i tisk) pdf souborů.
Mařenko, píšou freeware, takže by to zadarmo mělo být... Je to sice osmička, takže ne to nejnovější, ale pro potřeby tazatelky myslím dostačující...
Takže se mýlím, pokud si myslím, že. PDF v tom otevře a pak vytiskne. Ale pokud mám někde třeba mapu, nebo obchodní rejtřík, tak ho podle mého nevytisknu DO PDF. Nebo ne? Začínám být z toho tatar.
S Acrobat readerem ne. Ten je pouze na čtení. Pokud chceš pdf vytvořit tak na to jsou programy několikrát tady zmińované a nebo jiná verze acrobatu
Mařenko, já to pochopila tak, že tazatelka má nějaký soubor v PDF a ten chce vytisknout. "Uložit" do PDF třeba text napsaný ve wordu to ale neumí. Umí to ale třeba Word 2007, ten ale zadarmo není. Jeden problém a je tolik variant odpovědí
Celekm jednoduchá volba
a/ moc tomu nerozumin a mám dobrej počítač -> adobe reader get.adobe.com/...
b/ moc tomu nerozumim a mám šumku počítač -> poučím se a použiji alternativu třeba foxit cdn01.foxitsoftware.com/...
c/ rozumím tomu a mám jakejkoliv počítač -> neptám se tady a udělám co uznám za vhodný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.