Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo mi leze do mejlu?

Od: jajik* odpovědí: 15 změna:

Ahoj, prosim vás je možné zjistit kdo mi leze do mejlu? Zdá se mi že se mi tam někdo občas pohybuje. Heslo nikdo ode mne nezná. Díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klusik*
hodnocení

4x

Mohu dotaz, proč si vlastně myslíte, že vám někdo leze do mailu?

A mám možnost, jak to udělat - vypusťte kachnu - např. pokud máte mail, tak z jiného mailu (též vašeho, ale nějakého fiktivního) si pošlete zprávu, třeba že "Děkuji ti za pomoc, chceš si vyzvednout ten počítač už dnes?" a z vašeho mailu: "Jojo, co že je to za stroj? [zde vymyslete nějaký stroj, něco třeba z alza.cz alespoň za 15 tisíc, ale nepřežente to]?" A z fiktivního: "Jojo, za 5 tisíc je tvůj, tak to nikde neroztrubuj!"

A pak vypusťte zprávu (opravdově), že máte problémy s počítačem a bedlivě sledujte, co lidi ve vašem okolí říkají, jak reagují.

Nebo nemusí to být s počítačem, cokoliv - berte to jako příklad. Pokud máte třeba několik "podezřelých", o kterých si myslíte, že vám tam lezou, tak každému nastražte jinou past a podle toho, co "se provalí" budete vědět, kdo vám tam leze, protože o tom ví. ;)

Možností je spousta ;)

doplněno 30.07.11 01:38:

Anebo ještě možnost, např. vypusťte (na další fiktivní mail) pomluvu člověka, o kterém si myslíte, že vám tam leze. Např. že krade rodičům peníze, cokoliv dostatečně tvrdého (ale šiřte jen na fiktivní mail, nikomu opravdovému, jinak by to byla pomluva) ;) No a pokud se nachytá, poznáte to - chování, nervózní, uhýbání pohledem atd. ;)

juldab*

Socialní ínženýrsví jak vyšitý. Když bude někdo přemýšlet tak vymyslí i něco sofistikovanějšího. Velice zajímavé.

klusik*

Ano, sociální inženýrství já rád. Tohle, co jsem napsal, bylo jen takové lehké "cosi", co mě napadlo během pár minut. Kdybych to chtěl promýšlet, tak bych musel asi více, než pár minut to vymýšlet ;)

hodnocení

2x

Pokud máš gmail nebo klikni tak tam by se dala zjistit ip ze které bylo přihlášeno naposledy.Takže pokud tam někdo leze tak by tam byla třeba čas od času jiná než tvoje.

jajik*
hodnocení

Mám adresu na seznamu. Dá se to zjistit?

bena*
hodnocení

0x

Navrhuju měnit třeba každý měsíc nebo čtvrtletí heslo /pokud možno co nejdelší a aby mělo i číslice, malá/VELKÁ písmena, interpunkce/. V krajním případě si založit schránku jinde, třeba na Hotmailu nebo CZIN.EU či jinde a eventuelně si nechat emaily přeposílat ze staré adresy...

michalov*
hodnocení

0x

To se mi stalo u jednoho mailu na seznamu. Změnil jsem heslo a byl klid.

Někdy je dost možné že heslo zjistí třeba nějaký kamarád u kterého se přihlasíte protože má třeba program na monitorování každé stisknuté klávesy.Takže jak tady radí i ostatní změnit si heslo a kontrolní otázku a nepřihlašovat se nikde jinde než doma pokud to není nezbytné.

klusik*

Přesně tak.

ahasver4*
hodnocení

0x

Jestli tam máte sajrajt typu Hlídací pes nebo Activity Mon,je to špatný.Reinstal.Jenže,jestli Vám to tam dal někdo s přístupem k Vašemu PC,může se to opakovat.Použil bych radu klusika,třeba se povede objevit tu zmiji...:)

jajik*
hodnocení

Jisté podezření mám, ale nechci nikoho nařknout neoprávněně. Spíš jsem si myslel, jestli někde v historii nejde najít např.dodavatel internetové služby, jehož služby si ten šmírák platí.

petushka
hodnocení

0x

A jde podobně i zjistit, jestli se někdo nepřihlásil na můj facebook? :)

dzordz*

Facebook vás sám od sebe bude varovat, že proběhlo přihlášení odjinud, ať už úspěšné nebo neúspěšné (vím, že když jsem byl připojen přes proxy a pak se přihlásil znova z obvyklýho místa, tak to vyskočilo). Akorát se obávám, že pokud to je někdo ze stejného města nebo oblasti, ne z jiného kontinentu, tak vám to asi nepomůže. Žádný log fb asi nenabízí.

petushka

děkuju za odpověď...už jsem si nastavila, aby mě to upozorňovalo, ale potřebovala bych to zjistit zpětně (stačilo by pár dní). Nevíte nahodou někdo, jestli je možnost na to nějak přijít?

tesyk*
hodnocení

0x

Existuje ještě jedna možnost jak číst Vaší poštu. Zkontrolujte si, jestli náhodou v nastavení nemáte přeposílání kopie na nějaký další email. Ne každý si to kontroluje a potom i když si změníte přístupové heslo, tak budou ty kopie i nadále špiona informovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]