Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na desing, motory a simulace.?

Od: martas47 odpovědí: 6 změna:

Ahoj všem, chtěl bych se zeptat jesli je nějaký program s lehčí obsluhou na to, abych si mohl udělat svoji vlastní řpedstavu o třeba motorce, kolo, auto apod. Třebas použít z nějakého ubrázku a udělat z toho 3D. Aby jsem si mohl zadat reálný rozměry apod. Dám sem obrázek, jesli je to možný tak nej by bylo free verze nebo něco levnýho..

Program na desing, motory a simulace.?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

2x

Mám zkušenosti s produkty AutoDESKu (AutaCad, Invertor) a 3dStudiem Max... ale to rozhodně nejsou levné programy. I když - tuším že právě AutoDESK poskytuje free verzi AutoCADu studentům zdarma, ale je se třeba zaregistrovat.

Co se týče obsluhy: obecně, čím má být výsledek lepší, tím je i obsluha složitější, prostě jsou potřeba pokročilé funkce. Ač to není bezpodmínečně nutné, je dobré začít ve 2D, člověk si osvojí základní návyky, přechod do 3D je pak efektivnější. Ale každopádně to je o tom kreslit, kreslit, kreslit. Začínat jednoduhými obrazci, součástkami, poté sestavami...

Co se týče převodu "scanu" ve 2D do takového programu a poté jeho úprava, nevidím to moc růžově. Ono i kdyby se to podařilo, tyto programy pracují s vektory, pracují v hladinách... prostě by s tím bylo spíše více práce, než to nakreslit od základu znovu.

Každopádně, nakreslit takovou motorku je pro začátečníka nemožné, chce to trénovat, dny a dny práce... ale když se s tím umí, stojí to za to...

martas47
hodnocení

Já bych si právě chtěl něco sestavit, ale nechci to dělat systémem pokus omil jesli chápeš, a tohle mi přišlo nej řešení :D, jenže koukám že to bude jednoduší nakreslit v ruce když koukám na ty videa *smich*. No a kolik to tedy stojí?

Ta free verze je na 30 dní jak to tak čtu na netu že?

cepagis*

No záleží co chceš vyrábět - někdy je opravdu lepší metoda pokus - omyl a ruční náčrtek. Protože jestli jsi v tom nikdy nedělal, je taková motorka jako na obrázku práce na několik dní i pro toho, kdo s tím umí. Sám si vzpomínám na školní léta, kdy jsme měli dva semestry takový program, cvika 3h týdně a po roce u zkoušky měli někteří co dělat, když dostali zadání: Krabička na CD, PC disketa, injekční jehla, visací zámek,...

Ono to není o tom, se naučit funkce, to jde. Ale spíš o zkušenosti, jak nakreslit tohle, co od toho odečíst, aby vyšlo toto, jak s texturami atd... ve 3D práce ještě horší...

Cena: musíš si uvědomit, že to jsou profi programy, cena je řádově ve stovkách tisíc za licenci. Možná jsou ceny teď někde jinde, ale rozhodně to nebude na úrovni Office pro domácí použití...

A free verze toho AutoCadu byla tuším na rok... ale možná máš pravdu, bylo to vázáno na VŠ, při registraci se zadávala fakulta. Nicméně to by snad nemusel být problém...

martas47
hodnocení

Aha :D, tak to jsem nahranej, asi budu muset fakt kreslit a při mím talentu :D :D :D.

A není třeba nějakej "špatnej" program který by stačil na ty moje účely nebo jsou to všechno profi programi pro nějaký autommobilky, návrháře apod?

rewq
hodnocení

0x

Stahni si Google sketchup a k tomu nejakej free 3D renderer.
Je to zdarma.

Prace je intuitivni, jsou k dispozici videotutorialy.

martas47
hodnocení

OK díky, takže třeba :

slunecnice.cz/...

A ten renderer co je to?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]