Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síť Windows7 Ultimate 32bit - 64bit nejde

Od: hansschuman* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.

Patrně se jedná o hloupý problém, ale za žádnou cenu se nemohu přes síť dostat z počítače s WIN7 32bit na PC kde je WIN7 64bit.

Naopak to jde.

Heslo a login jsou jistě správné.

Kde je problém?

Ještě jsem se s tím nesetkal.

Nejaký Hotfix?

Děkuji

Hans S.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ijacek007*
hodnocení

2x

pokud windows 7 32 nevidi na 7 64 zdílené složky máte nastaveno nejpravděpodobněji špatně zdílení. Používate u složek autentifikaci uživatel nebo složka je přístupná pro čtení i zápis všem? Na windows 64 neběží zapnutý firewall nebo antivir s sitovou ochranou?

hansschuman*
hodnocení

Na obou PC jsou ty samé software, jediný rozdíl je ve Windows

Pokud kliknu na ikonu s druhým PC, zadám login a heslo tak se ohlásí špatné heslo (heslo je stoprocentně dobé)

Naopak vše funguje a naskočí sdílené složky.

Vidím problém mězi Win 32bit s Win64 bit..ale jaký?

doplněno 09.11.12 12:01:

Dělám s Windowsy několik let a nikdy jsme tyto problémy neměl.

ijacek007*

problém určitě nebude mezi 32 a 64. Používam v síti obě varianty OS a nemívam s nimy nikdy problém. Jeden mě ale napadl. Nemáte na počítačích rozdílný datum?

hansschuman*
hodnocení

Mrknu na to a případně synchronizuji.

hansschuman*
hodnocení

Tak časem to nebylo.

Zkontroloval jsem nastavení sdílení, příastupu, ověřování a vše je na obou pc totožné.

Jediné co je na PC s Win 64bit je automatické přihlášení, ale to nikdy na jiných pc nezlobilo.

Windows si jen sám zadá heslo a přihlásí se, je to spíš zabezpečení přístupu ze sítě, aby každý nemohl brouzdat po celé síti v počítačích u kterých nesedí bez oprávnění.

hansschuman*
hodnocení

Tak jsem znovu synchronizoval čas restartoval a už funguje...no není ten Microsoft na pos** :-D

doplněno 09.11.12 12:34:

zajímavé, že u Win7 32bit to na vzájem nikdy nezlobilo...zase nějaký "inteligentní" aktualizace

ijacek007*

jj nedavno jsem zjistil že pokud je rozdilný čas tak nedojde k samotné autentifikaci windows se sice tvaří že udaje poslal a ověžil ale k ověření vzhledem k rozdílným časum nedojde a automaticky je vracen vysledek o špatném loginu

hansschuman*
hodnocení

Je ale zajímavé že dnešní moderní systémy neumí takovou banalitu vyřešit automaticky :-D

Všem moc děkuji za rady

Hans

luke237
Jak jsi synchronizoval ty hodiny? Protoze moderni systemy pouzivaji NTP *smich*
luke237
... to znamena, ze kdyz se ti masiny synchronizuji automaticky proti NTP, tak tento problem mit nebudes.
hansschuman*
hodnocení

Na každém PC byl zjevně nastaven jiný synchronizační server.

Nyní již jsou časy totožné.

luke237
To je nejake divne. I kdybys pouzil SNTP, tak se ti cas nemuze rozjet o vice nez asi 2 sekundy. Ze by takovy rozdil vadil autentizaci? *nevi*
luke237
Je standardne na obou PC nastaven Unicode? Bezi u obou SMB pres TCP/IP? Asi ano, ale je lepsi to vyloucit jako pricinu.

luke237
hodnocení

0x
Co presne znamena "nelze se dostat"? Nevidis jeho sdilene disky nebo co?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]