Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odepřen přistup k pevnému disku

Od: vitality odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

Jednoho dne se mi kompletně zasekal notebook a tak bylo třeba přeinstalovat windows.. Sice nejsem v tom odborník ale všechny instalace jsem v pohodě zvladl. Jeden den jsem použival ten nový windows.. Snažil jsem se naučit tvorbu webových stranek a tak jsem stahoval různé programy typu TotalComander, HomeSite a podobně. Při stahnutí posledního programu mě to požadalo o restart provedl jsem ho a od té doby se mi windows už nenačetl :D Byl to asi brutální vír.. A až tak brutální že při pokusu nainstalovat windows znovu mi to začalo dělat potíže.. Když instalace dojde k fázi kde musím mazat/tvořít a ukladat do HDD, at už vytvořím nový disk nebo smažu předchozí háže mi to hlašku(viz fotky). Pak už nezbyva nic jiného než opět restartovat notebook, a tak pořád dokola. Při tom počítač ten pevný disk vidí, svití kontrolka a při spouštění ho vidí také..(ale ku podivu v biosu když dam informace HDDečko tam neni.. nevím ale jestli tam má být, viz foto) Zkoušel jsem v biosu nějaký HDD SELF TEST, tam je psáno že test bude trvat 49 minut... při začátku testu se to zastaví na 0 procentech stoji asi 15 sekund a pak to skočí na cca 65984% a napíše konec(poznamka při tom kontrolka je zhasnutá..)

Poradte pls někdo zkušenější co s tím a jak s tím.. Jestli se nedá nějak zformatovat HDD přes BIOS pomoci nějakého programu nebo přikazového řádku.. Anebo v té hlašce je psáno že můžu spustit nějaký Safe startup ale nevím jak se to dělá, protože když při spouštění mačkam F8 tak mi to akorat zastaví odpočet 10 vteřin na výběr botovaci jednotky... Prosím o nápady

Odepřen přistup k pevnému disku

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vitality
hodnocení

tohle ukazuje při třidění pevného disku

Odepřen přistup k pevnému disku #2
zkrat*

Ta anglicko-ruská kombinace Win XP je rozhodně zajímavá. Chyba 0x0000008E odkazuje na poškozený nebo nekompatibilní hardware. Stáhni si memtest86+ , vypal na cd a nejdřív zkontroluj paměť počítače. Pokud program najde vadný paměťový modul, vyměň ho nebo vyndej a potom zkus instalaci nebo opravu systému znovu. I kdyby snad BIOS nějaký nízkoúrovňový formát HDD umožňoval, NEDĚLEJ to, můžeš tím disk zcela zlikvidovat.

juldab*

Osobně si myslím že se mu povedlo rpovest flash firmwaru a nebo má win stažený čert ví odkud

doplněno 28.07.11 20:37:

Možná jenom špatná CMOSka. Co je to za notebook. Některý mají setup biosu na disku.

zkrat*

Vsadil bych na ty WIN čert ví odkud. Aspoň o flashování Biosu se tazatel nezmiňoval - zatím...

vitality
hodnocení

neroumím pojmu flash firmaru aneo také co je CMOS?

nevím jestli ten windows je přímo od čerta ale přeci jen mi fungoval... měl jsem ho nainstalovaný ale padl mi..

skusím se podívat na program: memtest86+ ale to až zítra.. dodam ale k tomu dalších pár info: chtěl jsem zkusít se podívat co je s tím pevným diskem pomoci ubuntu jenže mě to vůbec ani nenajíždí, řekl bych HDDečko je v háji :( + další věc už mě to nepouští ani k načitání windowsu a bez instalačního mi to píše toto(viz foto) na netu nikde o tom nic neni :( nevím jak to vyřešit..

nebo říkate mám zkusit jiný windows? ale přeci to nemůže být tím protože HDD je prostě bloklý cedlem to neni..

juldab*

Vyndej ten HDD a zandej třeba jsou v haji jenom kontakty. Ten Linux je chytrá volba obchází BIOS ale musíš použít live distribuci třeba knopix. Jinak ten HDD vyskoušej v jiným compu.

zkrat*

HDD klidně může být vadný. Nejdřív ale musíš zjistit, jestli je v pořádku RAM (s vadnou RAM nespustíš ani linux) - proto ten memtest. Stáhni ten .zip archiv, rozbal ho a .iso obraz z něj vypal na na cd. V biosu ntb nastav jako první bootování z cd/dvd a na to vypálené cd notebook spusť - není k tomu třeba ani fungující systém, vše potřebné je na tom cd. Test nech běžet (minimálně 20 -30 minut), jestli nebude hlásit žádné chyby. Instalovat jiné WIN nemá smysl, nejspíš to nepůjde úplně stejně jako ty, co tam máš teď. Když test paměti dopadne dobře, můžeš použít nějakou LIVE distribuci linuxu a zkusit, zda se na disk dostaneš. Nebo bys mohl ten HDD připojit do jiného počítače jako druhý disk (ne systémový) a zkusit, jestli tam bude přístupný a případně ho pak rovnou otestovat.

juldab*

S vadnou RAM by mu s největší pravděpodobností nenaběhl Setup BIOSu.

doplněno 28.07.11 23:52:

Ale s tím jiným počítačem souhlas a jako systemovej to by snad ani ženskou nenapadlo.

vitality
hodnocení

RAM pamět vadná neni protože jsem zkoušel vyndat starou a dat tam uplně jinou pořád to samý odepřen přistup k HDD je to prostě v něm.. jinak použit pevný na jiný počítač jako systemový by mě zrovna klidně mohlo napadnout :D možná že jsem v tom hlupější než blondyna.. ale jak připojim HDD jako 2. pevný disk? na to potřeuju nějaké draty asik které nemám :D.. každopadně jdu zkusit ten test paměti

zkrat*

Budeš potřebovat kabel SATA (nebo IDE pro starší disk) - nějaké volné napájení by mělo být na zdroji (jinak budeš muset něco momentálně nepotřebného odpojit (třeba optickou mechaniku), ale možná bude potřeba redukce. Ale jestli ti ntb nefunguje ani s vyměněnou pamětí, bude RAM nejspíš OK. Nepřipadá mi moc pravděpodobné, že bys měl doma hned DVA vadné moduly (i když Murphy nikdy nespí).

zkrat*

Jestli má v BIOSu vypnutou kontrolu RAM při spouštění, tak by to naběhnout mohlo. A nějaký jedinec, co disk s nainstalovaným WIN strčí do počítače s úplně jiným HW a pak se diví, proč mu to nefunguje, by se taky dal najít. Jednoho znám (bohužel) osobně a není to blondýna.

vitality
hodnocení

vyndaval jsem ho a zasouval pořád effekt=0, linux se ani nenačte-černá orázovka.. jinak při spouštení bez cd to píše: Non-system disk or disk error replace and strike any key when ready.. pevný disk vidí ale nechce ho načíst:D... what the f... is going on with my nb?:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]