Nejste přihlášen/a.
Dobrý den po zapnutí NTB (win 7) se načte jen spouštění systému windows a nic celý den ho vypínám a zapínám i baterii jsem vyndal a nic dokonce jsem vložil orig. dvd s win 7 a dal opravit tento pv a nic a ani nejde nainstalovat windows , mám podezření na hdd a vy? Dá se to zachránit?
Dobrý den.
Pokud se Vám systém začne načítat, tak by měl být disk v pořádku. Mám obavy, aby Vám neodcházela základní deska, ale může to být i poškozený operační system.
Každopádně se těžko určuje závada, pokud u počítače člověk nesedí a nevidí přesně co počítač dělá a ja "křoupe" HDD.
Nejde Vám disk ani naformátovat? Nahrát systém uplně na čistý disk?
Je možné uploadnouot alespoň video startu PC na uložto nebo na obdobný server?
Odkud jste?
S pozdravem
Hans S.
Předpokládám že bude problém v grafické kartě, pokud systém zlstane jen na úvodní obrazovce, je to většinou grafika. Skuste vět do nouzového režimu. Pokud to naběhne, tak je jasné že bude problém s grafickou kartou.
návod na spuštění nouzového režimu:
Skuste tam strčit live cd
Dobrý den.
Vyndejte HDD z NTB a připojte ho do jiného funkčního PC nejdříve jako primární disk a pokuste se nastartovat system.
Pokud se to ani zde nepovede je chyba na HDD.
Připojte jej proto jako sekundární disk a nastartujte system.
Zde se pokuste otevřít tento disk. Pokud to půjde, tak je problém v systemu.
Zálohujte z něj soukromá data, o která nechcete přijít a HDD celý naformátujte.
Před formátováním zrušte zaškrtnutí možnosti "Rychlé formátování" a dejte Spustit.
Poté disk vraťte do NTB a pokuste se nainstalovat OS.
Jaký to je typ disku ATA (PATA) nebo serial ATA (SATA)?
doplněno 27.07.11 19:59:Nejlépe připojit přímo do PC
Jedná se o disk Serial ATA/300
Přípojte ho pomocí SATA kabelu přímo k desce.
Nezapomeňte připojit též napájení na druhý konektor disku.
Pokud je disk napojený k desce a na napájení, měl by fungovat.
Podívejte se ještě do Biosu, zda-li je větev SATA zapnutá. U některých počítačů jí, pokud není naistalován SATA disk, výrobce PC nechává vypnutou.
V biosu je vše povoleno. ale mám 4 sata porty 1 je interní hdd asi deska nevidí hdd z ntb .ale vše je zapopjeno správně .
foto 2
doplněno 27.07.11 21:50:Když kliknu na místní disk k tak to chce formátovat ,ale ostatní místní disky z hdd z ntb jdou otevřít protože jsou ve formátu ntfs a k je raw ,ale jestli je hdd v pořádku tak nebudu forátovat dá se říct ,že hdd je ok?
systém souborů RAW znamená že OS ho nerozpoznal - tzn. že spadnul systém souborů nebo je poškozený partition table(záznam o umístění souborů na disku).
když mi takto spadnul NTFS systém souborů, velice mi pomohl program
TestDisk cgsecurity.org/...
Pokud Vám nejde o data na disku tak je nejjednoduší disk zformátovat na NTFS.
Po formátová disk otestujte na chybné sektory.
Já bych to zformátovat utilitkou od WD- WDclear, neboli zeroformat. Zapíše to samé nuly na disk, chová se pak jako nový a párkrát mi to u disků kde nepomáhal normální formát tak tohle pomohlo. Ke stažení je na stránkách western digital nebo pod jménem přímo na netu.
Mimochodem, nerýpejte tu. Pokud nejste spokojen s radama (jako vždy) tak proč se opět ptáte?
doplněno 28.07.11 07:52:Formátovat nejlépe v noťasu, ať si nezformátujete svuj v pc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.