Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit router Belkin přes modem?

Od: macilka odpovědí: 12 změna:

Zdravím, mám internet od Dial Telecomu. Odešel mi jejich router a tak jsem si koupil Belkina N150. Přes modem se připojím k internetu bez potíží, ale s Belkinem to nejde. Za pomoci helpdesku a technika jsme vše nastavovali (IP, Gate, DNS atd.) a nepodařilo se. Zásadním problémem je podle techniků, že MAC adresa toho mého routeru není vidět a to jak továrně nastavená, tak klonovaná. Z PC se do routeru normálně dostanu přes ping, ale router na modem se už nedostane. Dokonce jsme vyměnili router za jiný, ale ten samý typ, jestli není pokažený - nepomohlo. Zkoušeli jsme manuální nastavování, automatickou konfiguraci, firewall, změny MAC adresy, nic. Router normálně komunikuje s počítačem, ale nekomunikuje s modemem.

Prosím o radu, Petr

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dial? Asi adsl tedy. Tak nic proti, ale ani ti to fungovat nebude. Ty potřebuješ adsl router, tohle je normální router bez modemu, musel by jsi mít ještě adsl modem. Ale píšeš něco o pingu routeru na modem, jaký modem?

macilka
hodnocení

Dial Telecom je jen jméno firmy poskytující připojení k internetu - mám na střeše baráku něco, čemu říkají breezenet, od toho vede kabel do pokoje a tam mám injector - napáječ cca 5 V, zní to asi takto divně, ale je to asi normální wifi na střeše...

Když to připojím do počítače přes Ethernet card a přes IP4 tomu dám IP atd. tak to normálně funguje, ale když mezi to a PC dám ten Belkin, tak se přes to nepřipojím.

Petr

Dobře, tak když to nastavuješ tak dáváš v pc ip automaticky? Router je podle všeho nastavený jinak správně, ale nastavuješ tam to samé jako v pc? Máš přívod netu ve wan portu? O jakym modemu jsi tedy mluvil?

cannibl*

tak nedávno jsem toto řešil s kámošem, je to laik a úplně v pohodě jsme to spolu nastavili. Aby vše fungovalo tak jak má potřebuji vědět určité věci:

1. Máš připojený jen jeden počítač nebo více počítačů

a) pokud více tak bude potřeba ten router dát vedle routeru poskytovatele (předpokládám že router poskytovatele má více jak 1 port)

b) pokud máš jen jeden tak stačí tvůj router dát k tvému počítači a nebude potřeba to mít na půdě (kde bývá router poskytovatele)

2. anténa je jen pro tebe nebo máš připojení i se sousedy dohromady

3. až se vrhneš na nastavení, zvol si kanál 6, je to kvůli tom uaby jsis nerušil svou vlastní wifinku, nevím jestli jedeš na 2,4 GHz nebo už na 5GHz. Na kanál 6 se to také dává kvůli tom uaby jsi ostatním poskytovatelům (popřípadě tomu svému) nerušil připojení k internetu

4. není problém to pořešit přes skype nebo ICQ, kde je komuznikace daleko rychlejší a není zbytečně spamováno toto forum

macilka
hodnocení

Díky, asi bych to zvládl přes Skype.

1. Mám více počítačů

2. router poskytovatele nebo modem, myslím, že je to spíš něco jako modem má jen jeden port

3. kanál jsem nevolil, zdá se mi, že je to nastavené automaticky samo

Petr

cannibl*

no modem má adsl poskytovatel má spíše zařízení, které vládá více modů. Router, bridge, access point, ... je jich mraky vypisovat by to bylo zbytečné. na skype:

jméno a příjmení:Iga Heinaibe Yasukiyo

skye jméno.canibl

pořeším to přes chat, na komunikaci mam moc rušno, tak se ozvy

Co je to za modem? Jsou tu jen polovičaté informace, to nejde takhle řešit

Pro kolegu řešitele- proč kanál šest? Dává se to na jakékoliv kanály, ale volné, ideálně s odstupem. Mě tu podobní šoumeni zarušili wifinu už na třech kanálech, taky nepovažovali za důležité zjistit kdo je na kterém kanálu.

Pokud jde o řešení po skype...nemyslím si, že by to bylo rychlejší než tady, spíš jde o to, že fórum je databáze kde se dá hledat a pak člověk vyhledá jen strohou odpověď dořešíme do po skype...to je blbé ne?

juldab*

breezenet je prodloužení ethernetu pomocí wifi někdy dokonce né ve volném ale v licencovaném pásmu 3,5 GHz. Záleží na poskitovateli. Jedná se vlastně o dva body ad hoc ale používá se malinko jiných protokolů. Původně byl navržen pro armádu a má větší odolnost proti rušení. Přenáší MAC adresu až do serveru. V Praze se tím zabývala např firma Inway nebo tak nějak. Technik se jmenovat Jarda Stříbrský ( nebo Střibrný) Těm přístupovejm bodům říkaj pojítka a i když jsou v bezlicenčním pásmu tak nejsou kompatibilní s normálním Wifi.

cannibl*

tak nejdříve odpovím ohldně skype. Tak je to opravdu rychlejší. Škoda že se mi zájemce ozval jen jednou.

Jinak proč kanál šest? Je to jaké si pravidlo mezi poskytovateli internetového připojení že pro domácí wifinky je kanál 6. Důvodem je to že domácí wifinka bude mét dosah několika desítek metrů, zatímco poskytovatel poskytuje internet v rozsahu několika 100 metrů. Pro poskytovatele je velmi problematické pak najít nějaký volný kanál, který nebude zarušený a na tu dálku. Protože při zarušeném spojení je připojení k internetu pomalé a padající. Proto se tímto pravidlem řídím. Kord jestli sám jede na 2,4 GHz pásmu, tak si může zarušit svůj vůastní příjem, což by se ,u zcela určitě nelíbilo.

juldab*

U technologie breezenet se nenechá volit kanál je to věc zařízení a není stabilní (automaticky skáče)

cannibl*

u klienta se kanál neurčuje ale u ap se kanál dává. Nevím co to přesně je za technologii a na jakém pásmu to je. My osobně používáme 5GHz a 10GHz pásma ale pomalu začínají být zarušená i tato pásma

juldab*

Brezenet může použivat jakékoliv pásmo používá jinou modulaci a automaticky skáče mezi kanaly (jump) namá žádnej AP

doplněno 30.07.11 20:38:

Je podstatně víc odolnej proti rušení ale sám ruší jak svina. A jestli se nemílým má podstaně menší Fresnelovu zonu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]