Nejste přihlášen/a.
Je možné stolní PC připojit k internetu od dvou poskytovatelů, např. UPC (kabel) a O2 (VDSL) a používat souběžně obě připojení? Respektive používat primárně internet od UPC, a když má tento výpadek, přepojit na O2 coby záložní internet?
Je nějaká jednoduchá a rychlá možnost, abych nemusel restartovat PC?
(Mám Windows 7.)
já mám jeden internet doma do NB přes nějaké to vzduchem dělané připojení, na střeše anténu přijímací či co to je, anténa vysílací je v obci, a do ní od poskytovatelepřívod asi kabelem, fakt nevím... když sem tam vypadne toto připojení, (porucha u poskytovatele, nebo výpadek elektrického napájení v obci) připojím se na internet do NB přes mobil, kde mám internet od mobilního operátora, sice pomalejší, ale mám... mobilní internet používám vlastně všude mimo domu...
nevidím rozumný důvod mít dva poskytovatele do PC najednou, i u jednoho můžu otevřít více oken, stránek, odkazů a vůbec najednou... souběžný nebo současný provoz půjde asi do peněz...
Souběžně používat ne, protože do síťové karty bude moci vést pouze jeden kabel, ale nikdo Vám nebrání si oba operátory platit a kabely v případě výpadku pouze přehodit.
Další nákladnější možností by bylo jedno z připojení šířit pomocí wifi vzduchem. To byste si musel ale pořídit wifi kartu i do PC.
Pak byste mohl být připojen kabelem na jednoho operátora a druhého chytat vzduchem.
S tou wifi by to šlo dobře, když by byl jeden signál nedostupný tak by se wifi chytla sama na další preferovanou síť. Možná by to fungovalo i s tím že by jeden byl přes kabel a druhý na wifi. Cenu karty na wifi asi nemusíme řešit, když chcete platit dva poskytovatele a tak nutně to potřebujete.
Děkuji všem za odpovědi.
hejkal: za UPC a O2 bych platil měsíčně dohromady cca 1000-1200 Kč, já vím, že je to hodně, ale vyplatí se a mám jistotu trvalého připojení, které potřebuji ke své práci
krt123: cenu tolik neřeším (mám to pro práci), a protože tohle asi sám nezvládnu, musel bych si domu zavolat a zaplatit technika
maverick: chápu správně, že do PC mám dát dvě síťové karty? Základní deska je pro dvě karty uzpůsobena? Pak tedy budu moci přepínat obě internetové připojení kliknutím na ikonku v pravém dolním rohu?
yakub: to přehazování kabelů je dobrý nápad a asi nejlevnější a nejjednodušší
Druhé řešení: 1) UPC používat přes kabel (mám kabelový modem) a 2) O2 používat jako WiFi (dávají WiFi modem) + WiFI karta v PC; takže zase bych měl v PC dvě karty, jedna ethernetová a jedna WiFi? A jak bych ty dva internety přepínal, opět kliknutím na ikonku v pravém dolním rohu?
No přehazování kabelů jsem radil skutečně jako nejrychlejší, nejjednodušší a nejlevnější řešení. Nevím jak často má UPC výpadky, ale kupovat si kvůli tomu jako záložní řešení wifi router, wifi kartu a přepínat adaptéry síťově není stejně žádná výhra, snad jen, že nemusíte lézt pod stůl Existují ale vlastně progámky, v kterych se daji nastavit profily prave pro takoveto ucely. Pri prepnuti profilu to vypne/zapne urcity sitovy adapter, nastavi proxy, branu, DNS, homepage, spusti scripty, atd atd .
Tak mi zapojili ten druhý internet. Zkusil jsem přehodit kabely, no - a skutečně to stačí. Nemusím vůbec restartovat PC! Jen přehodím kabel a internet ihned fičí. Vážně jsem překvapen, myslel jsem, že to restartování bude nezbytné.
Děkuji za pomoc!
Jediná nepohodlnost, že musím lézt dozadu za počítač, škoda že kabel nevede zepředu.
S tou wifi a prepinanim by to bylo, kdyby u pc nebyla obsluha.
Co se tyce karty na druhou sit, staci aby v pc byly volne sloty a to tipuju ze na 99% bude. Ale opravu nejlevnejsou a nejjednodussi je prehazovat kabely.
Pripadne s temi ikonkami by to slo, je by jste dal pravym tlacitkem zakazat jedno a povolit druhe pripojeni.
Síťovek můžeš mít kolik chceš. Je to stejný princip jako píše yakub, jen jsou obě kabelové. Akorát musíš mít na každém netu jiný subnet, třeba 10.0.0.x a 192.168.1.x nebo různé varianty, ale to by platilo i pro wifi. Nejsem si jistý jak by se to přesně chovalo pokud by jedno padlo, aktuální přenos by určitě neprošel, ale jinak by to mělo běhat OK, restart netřeba. Ono jsou na to i krabičky, i switche který dokáží přepínat uplink ze dvou míst-pokud první neodpovídá tak přepne na druhý, ale to by bylo zbytečně nákladné, i některé adsl routery umí přepínat.
a co třeba využít bezdrázotého poskytovatele za 400 ušetříte tím za jednoho podskytovatele. Tedy mít o2 nebo UPS a drčuhého operátora jako bezdrátového
nemayslím bezdrátové připojení ale bezdrátového poskytovatele, to jest levnější připojení k internetu aby neplatil 1000
To je úplně jedno. 1000 je součet. Já mam například kabelové-optika na barák, pak ethernet a běžná cena je 300, já mam 190- zaveden celý panelák. Takže to bezdrátové=levné rozhodně neplatí. UPC což je kabel který myslím tazatel má tak má ceny od cca 250-300kč
samozřejmě záleží v jakémc městě se kdo nachází. U nás na severu ups nsabízí net za 600 o2 za 400. A bezdrátový poskytovatel za 400 (neomezená rychlost a stahování, to jest pokud bude chtít být klient připojený 100Mbitem tak si na to koupí hw a bude zapojen 100mbitem za 400). Tím pádem v mém okolí by seš byplatilo O2 a bezdrátzový poskytovatel. To kdybych chtěl mít 2 poskytovatele
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.