Nejste přihlášen/a.
Abych si od O2 aktivoval jejich VDSL, musím bydlet 1200 m od ústředny - záleží na vzdálenosti od ústředny. Můžu se zeptat, jak to zjistím, kde je nejbližší ústředna?
Najeďte na stránky www.zrychlujeme.cz, tam si to ověříte po zadání vašeho telefonního čísla.
Dobrý den,
to kde se fyzicky nachází ústředna vůbec neřešte, jak tady někdo psal, že odhadnete vzdálenost to vůbec nemusí být pravda.
Můžete bydlet u ústředny, ale rozvody mohou být na opačnou stranu a pak se vracet apod. (mnoho případů obzvl. v Praze)
Ověřit dostupnost můžete zde:
Případně jak už tu někdo radil i na infolince:
800 12 34 56
800 33 00 76
nebo klikněte na tento odkaz a na pravé straně klikněte na "NECHTE SI ZAVOLAT"kde vyplníte jméno a číslo a oni Vám zavolají.
-
Uvedené odkazy na operátora O2 nejsou reklamou, bohužel je zatím jediný, kdo připojení tohoto typu nabízí.
Časem by měl nabízet VDSL i T-MOBILE a UFON
Děkuji všem za odpovědi. Mám ještě jednu otázku, když si net objednám zítra, myslíte, že ho stihnou aktivovat k 1. srpnu?
To záleží na tom, jak vytížený je technik, který to má na starosti . Vše taky závisí na tom jestli telefoní vedení máte až do domácnosti. A také na tom kolik máte času, technik Vám nabídne nějaké datum a čas záleží taky na Vás, aby se termín hodil =)
Přeju fajnový požitek z rychlého netu. (My co máme ústřednu několik kilometrů si můžem nechat jenom zdát.)
No moc děkuji, zatím mám UPC Fiber Power 100, ale má věčné krátkodobé výpadky a rychlost 100 Mb/s dosahuje jen zřídka, většinou jsem rád za 1 MB/s až 10 Mb/s, tak chci zkusit ještě záložní internet VDSL.
Uvažoval jsem i o nějakém bezdrátu, ale tam jsou vyšší pořizovací investice a k naší ulici asi nevede žádný viditelný přípojný bod, tak se mi zdála VDSL od O2 jako vhodná alternativa ke kabelovému UPC..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.