Nejste přihlášen/a.
Dobry den, vcera se mi stalo ze se mi zpomalil notebook, restartoval jsem ho a uz to bylo ok od te doby to neudelalo ale zda se mi to divne mam uplne novy system...
Tak to mam zaply porad...a jako nezpomalil se moc jenom kdyz jsem vyjel z nejake slozky tak trvalo dyl nez se jakoby odoznacila jak je u xpecek vzdycky oznacena modre...od te doby v pohode. Myslite ze to bude nejaky problem?
Jelikož jsou windows XP již zastaralým softwarem neexistuje u nich takové zabezpečení jako u nového OS. Je možné že je Váš počítač napadený Hackerským softwarem.
Dále je možné, že je počítač zahlcený potřebnými daty např z internetu. Stáhněte si program cCleaner.
Je zde i možnost, že Vám odchází moduly na Operační paměti RAM tudíž je málo paměti pro chod systemu.
Vadný harddisk.
Je mnoho možností
U takto starého OS se občas stávalo, že kolaboval i sám od sebe. stačí zformátovat disk a nainstalovat system znovu. Nezapomenout na zálohování osobních dat.
Hans S.
doplněno 23.07.11 21:34:omlouvám se mělo být napsáno "nepotřebnými"
Záleží jak máte výkonný počítač /kolik dostupné a instalované paměti RAM, na jaké frekvenci pracuje CPU (procesor), apod./
Jinak doporučím pročistit počítač programem Advanced SystemCare 4 - udělat Hlubokou údržbu /doporučuji opakovat každý měsíc, rychlou stačí tak každý týden/. Je tam spousta užitečných nástrojů v toolboxu se kterými počítač pročistíte a pojede rychleji.
Jinak, pokud máte podezření, že počítač je infikován, tak udělejte kontrolu aktualizovaným antivirovým a antispyware programem. Též můžete zkusit ESET Online Scanner.
Jinak Windows XP až zas tak zastaralým softwarem nejsou, bezpečnostní záplaty a aktualizace stále vycházejí. Ale novější verze Windows jsou novější verze.
Kdybych býval byl doma /teď nejsem/, tak ještě bych Vám doporučil kontrolu programem HijackThis. Ale klidně ten log sem vložte, třeba někdo tomu rozumí. Ale nepoužívejte na kontrolu online kontrolory - i ty nejsou pro běžného uživatele dobré a ve finále mají efekt 30-60%. To musí vidět opavdu člověk, který se tomu věnuje déle a orientuje se v tom.
Dekuji za rady...ale tak snad to nic nebude rikam stalo se mi to jen jednou a nebylo to ze by notebook byl uplne zpomaleny jen mel kdyz jsem napr. vyjel ze slozky pomalejsi reakce...po restartu uz v pohode. Tak myslite ze to muze byt neco s RAM nebo HDD? jinak kontrolu jsem delal a nic nenalezeno.
Ne nemůže a zbytečně si tam neinstaluj nepotřebný software jen proto, že ho používá někdo jiný. Je možné že systém byl momentálně vytížen jinou operací na pozadí a nedostávalo se mu potřebného výkonu pro tvoji práci. Pokud se situace nebude horšit nebo často opakovat, nemá cenu se s tím dále zabývat.
Těch možností je víc např přehřátí. Některé notebooky mají čidlo přehřátí a zpomalují frekvenci, nebo jak tu někdo psal aktualizace atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.