Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zjistil jsem zajímavou věc. Když vlezu na internetové stránky které rozpoznávají vaší polohu podle IP adresy, zobrazují "mou lokalitu" jako Slaný, načež bydlím o zhruba 100 km dále. Pozice PC se dá, a určuje z IP adresy ne?
Nemohu mít v PC nějaký virus? Nebo tichého návštěvíka? Můj antivir ale nic nedetekuje, ale je to velmi divné. Myslím to tak, zda nemůže být napíchlý právě někdo z tohoto města? Jak byste jinak vysvětlili špatné určení města z IP o více než 100 km?
Doufám že jsem to popsal dost srozumitenlě...
Díky za odpovědi.
Pravděpodobně to určuje nějaký bod na spojení provider? mezi vámy a zmíněným serverem. Přesné určení nefunguje, vše je pouze informativní,...Až zjistíte někdo, jak podle IP přesně určit polohu PC napište Budu vám vděčný
Dobře, díky, jen jsem se lekl, zda nejsem zneužíván Myslel jsem že to určení alespoň okresního města je přesné...
Díky
Pokud máte neveřejnou IP adresu, zobrazí se poloha brány providera.
Pokud máte veřejnou ip adresu, mělo by se to zobrazit přesně.
Ne. I veřejné ip jsou VĚTŠINOU registravány na poskytovatele. Málokdo má ip registrovanou sám na sebe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.