Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook nejde zapnout na baterku/ze sítě

Od: kyssmen odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, včera jsem normálně vypnul notebook (ACER) a poté už nešel nastartovat. Ani na baterku, ani přímo ze sítě. Nesvítí mi dobíjení baterie. Při spuštění problikne akorát LED na nabíjení baterie (1-2s). Zhruba před hodinou se to samé stalo s kamarádovým notebookem (HP) úplně ten samý problém. HW jsem zatím ještě neměnil. Poradí mi někdo prosím?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

0x

Neprohodili jste si náhodou napajecí adaptéry. Je napájecí adaptér v pořádku. Je baterka v pořádku nabít v jiném počítači. Parkrát jsem tořešil a většinou se to rozeběhne při rošroubovaném notebooku. Když se sešroubuje tak za chvilku to je zase. Holt někde studenák

doplněno 22.07.11 11:56:

Jentak mezi námi jdou vám zásuvky?

kyssmen
hodnocení

Napájecí adaptéry jsme si neprohodili. Ani nám nepasují. Napájecí adaptér je v pořádku, ale když ho mám v síťi, tak se nerozblikne LED na notebooku, ani na adaptéru. Vypadá to jako by tam nešla šťáva. Notebook mám rozšroubovaný a nic.

kyssmen
hodnocení

Zásuvky jsme také zkoušeli. Jeho notebook se na jednu zásuvku normálně napájí a funguje. Když se do té samé napojí můj notebook, tak se nic neděje.

Jste spolubydlové? Hledal bych problém v zásuvce...

doplněno 22.07.11 16:11:

Jinak z ceho usuzujete, ze je adapter v poradku, kdyz pisete, ze nesviti, kdyz je v zasuvce? Pro mne by to byl naopak znak toho, ze nejde bud proud, nebo adapter... To ze problikne notebook podle me jen znamena, ze problikl jen na naindukovanou energii z kondenzatoru. I naprosto vytriskany notebook jeste paaarkrat blikne pri pokusu o zapnuti.

kyssmen
hodnocení

Ahoj, máš naprostou pravdu, problém je v adaptéru. Dnes ho rozříznem a podíváme se dovnitř.

zajixxx*
hodnocení

0x

Co v adaptéru vyměníte? max nafouknuté kondenzátory, .. doporučuji koupit za pár stovek nový adaptér, byť kvůli tomu že pro laika je síťové napětí nebezpečné, může to skončit jak ůrazem tak i tím že NTB už nikdy nepojede :)*sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]