Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2 routery 1 wifi

Od: dawidececk® odpovědí: 6 změna:
Ahoj, mohli by jste mi poradit?
K Vánocům jsem dostal rychlejší router se silnější antenou.
Připojil, nastavil, vše ok.
Teď bych rad zapojil i ten 2. (Starší). Jde nějak udělat ze 2 routeru 1 sit?
Nebo mi poraďte jak to vyřešit.
Mel jsem venku před bytem slabý signál, proto ten nový, ale stejně je slabý, tak chci i druhou sit, dat přímo oknu.
Pc, u kterého jr nový, je na 2. Straně domu.
Díky David. :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Pokud ten "starý"router má funkci repeater, pak kukni na it.cestuji.info/... ...

;)

Pokud ne,můžeš jej, případně, připojit kabelem a udělat wifi síť druhou...

jirbar*
hodnocení

0x

Dotaz blbě jako obvykle. Dva routery, ale jaký typ to si nechá tazatel pro sebe.

Pochopitelně jeden router (respektive externí anténu) mít v místě signálu v režimu klient a druhý router mít připojený v režimu AP. Nebo mít jeden router v režimu repeater (pokud to umí). Případně TPLINK WR743ND (možná i jiný router) zvládne oboje najednou.

doplněno 01.01.13 21:14:

Teď jsem si uvědomil že propojit dva routry nepřipadá v úvahu, protože pak by musel být u PC třetí v režimu klienta.

doplněno 01.01.13 21:15:

Pokud nechceš tahat LAN kabel přes celý byt.

hodnocení

Dotaz píšu na mobilu a něžnou mi ruce, proto ta nepřesnost..
Samozřejmě bych vše doplnil.
Děkuji za odkazy,
mowla, to jsem potřeboval ;) *palec* díky za rychlou reakci.
doplněno 01.01.13 21:17: *mrznou, omlouvám se.
doplněno 01.01.13 21:21: V tomto jsem si nebyl jistý, zda toto nějaké zařízení umí, kabel také není problém, Ježíšek nadělil i ten, ten novější router je nějaký TPlink, typ bohužel nevím, doma je krátce, starší je Asus rt g32, který ani nepředpokládám že repeatrovat umí. :)
jirbar*

A v čem je problém. TPLINKY jsou vybaveny odnímatelnou anténou 5 dB. Jistě jde dát výkonnější, lepší je však externí. Režim repeater asi umí a pak stačí dát k PC "starý" router jako klienta. Nebo od TPLINKU natáhnout kabel k PC.

hodnocení

Jen jsem chtěl jednodušší řešení nez ten kabel :/ ale přesto děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]