Nejste přihlášen/a.
Mám athlon 3700+ a používám program SmartGuardian. Zajímá mě, jaké jsou hraniční hodnoty teplot. CPU mám na 50 st. PWM IC na 55 a chipset na 54. Hledal jsem informace na googlu a jiných poradnách, a někde dokonce tvrděj, že se jim pohybuje teplota okolo 35 st. a víc že je špatně. Já když si nastavim takovou teplotu ve SMARTGUARDIAN, tak mi tam vydrží tak na 3 vteřiny, a pak začnou frčet větráky na 5000 otáček a jde z toho strašně hluku. A to mám puštěnej jenom prohlížeč. Je těch 50 stupňů opravdu moc, nebo jenom přeháněj?
50°C není žádná hrůza ale mohlo by to být i méně. Dle specifikace je maximální pracovní teplota tohoto CPU 71°C. Vše do tohoto limitu je v pořádku. V klidu by se teplota mohla pohybovat kolem 45°C, při zátěži 60°C. Takže si regulaci otáček nastav tak, aby jsi se k uvedenému limitu při zátěži nedostal.
A ostatní hodnoty mám nastavit podobně? Myslím pro ten chipset a pro PWM IC (ať už je to cokoliv).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.