Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně nastavit otáčky vetilátorů?

Od: kosak* odpovědí: 3 změna:

Mám athlon 3700+ a používám program SmartGuardian. Zajímá mě, jaké jsou hraniční hodnoty teplot. CPU mám na 50 st. PWM IC na 55 a chipset na 54. Hledal jsem informace na googlu a jiných poradnách, a někde dokonce tvrděj, že se jim pohybuje teplota okolo 35 st. a víc že je špatně. Já když si nastavim takovou teplotu ve SMARTGUARDIAN, tak mi tam vydrží tak na 3 vteřiny, a pak začnou frčet větráky na 5000 otáček a jde z toho strašně hluku. A to mám puštěnej jenom prohlížeč. Je těch 50 stupňů opravdu moc, nebo jenom přeháněj?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

50°C není žádná hrůza ale mohlo by to být i méně. Dle specifikace je maximální pracovní teplota tohoto CPU 71°C. Vše do tohoto limitu je v pořádku. V klidu by se teplota mohla pohybovat kolem 45°C, při zátěži 60°C. Takže si regulaci otáček nastav tak, aby jsi se k uvedenému limitu při zátěži nedostal.

kosak*
hodnocení

A ostatní hodnoty mám nastavit podobně? Myslím pro ten chipset a pro PWM IC (ať už je to cokoliv).

Ano, můžeš to nastavit obdobně. Obecně se ale dá říci, že čím nižší teplota tím lépe. Dnes se na chipset už povětšinou dávají pasivní chladiče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]