Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit router TP-Link?

Od: lenna* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, dneska jsem si pořídila router TP-Link 340G, vše jsem nastavila podle návodu sice se i připojím, ale když mrknu do složky Centrum sítí a sdílení tak komunikace PC se sítí je, ale komunikace sítě s internetem ne, už nevím co udělat peru se s tím celé odpoledne, to aby se adresa IP získávala ze serveru DHCP utomaticky mám nastaveno, prosím o radu děkuji.

doplněno 18.07.11 19:34:

Ahoj, dneska jsem si pořídila router TP-Link 340G, vše jsem nastavila podle návodu kabel co vede z modemu jsem zapojila do přípojky WAN a ten co byl k routeru jsem zapojila do jedné z těch 4 ostatních zdířek a pak do PC, sice se i připojím, ale když mrknu do složky Centrum sítí a sdílení tak komunikace PC se sítí je, ale komunikace sítě s internetem ne, už nevím co udělat peru se s tím celé odpoledne, to aby se adresa IP získávala ze serveru DHCP utomaticky mám nastaveno, prosím o radu děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smurf
hodnocení

0x

Co takhle jeste, vypnout a zapnout (restartovat) modem. To je ta "krabicka" pred tim routerem, co z ni vede kabel do WAN. Pokud je jeste jiny provider, nez UPC, muze byt problem jeste v MAC adrese. Potom "naklonovat" MAC a musi to jet.

lenna*
hodnocení

Ta krabička je v pořádku, internet je od netboxu jim jsem MAC adresu routeru dávala, jak ji mám naklonovat? Moc děkuju.

doplněno 18.07.11 19:42:

Ten modem je v pořádku, jen pro přesnost :)

smurf

Nejde o to jestli je modem v poradku, nekdy se proste musi restartovat po zmene zarizeni, aby znovu pridelila pres dhcp adresu a nacetla si udaje. Treba UPC to tak ma na 100%.

Pokud je nova MAC nahlasena providerovi, nemel by byt problem. Klonovani MAC by melo byt v pokrocilejsich nastavenich routeru.

V zasade jde o to, aby nastaveni site, ktere dosud bylo nastaveno v PC, bylo nyni nastaveno v routeru na WAN konfiguraci. Nastaveni v PC se potom zmeni na automaticky DHCP. Pokud provider kontroluje MAC adresy, musi se jeste "podvrhnout" stavajici MAC adresa z PC na WAN stranu routeru. Teoreticky potom provider nepozna,ze uz tam neni PC, ale router. Neni to ale "sitarsky" ciste, ale pouziva se to casto, myslim teda ten klon MAC.

Pokud tedy pripojeni na PC funguje a pres router ne, vse je spravne nastavene WAN ma spravnou IP, sub,gateway a DNS. Muze byt problem jen v MAC. Pripomenu jen, ze kabel co sel doted do sitovky PC, musi jit nyni do WAN v routeru, a vystup z routeru LAN pujde ted do PC. UFF, hodne stesti

lenna*
hodnocení

to jsi mi teda poradil, podle mě bude chyba někde v bastavení routeru protože kromě své sítě mám k dispozici Wi-fi kamarádky (teda někdy) no a když je router připojenej do PC tak ta síť kémošky nefunguje, když jej odpojím tak zase funguje nevím jak dál

juldab*

Takže předpokládám máš W7 dále nevidíš násev sítě?

doplněno 19.07.11 00:17:

Někde sem zahlid že sít vidíš ale ne internet. To je gate

lenna*
hodnocení

Mám Windows Vistu ano síť mám le spojení sítě s internetem není, nevíš co s tím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]