Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

JEN černá obrazovka

Od: katka7* odpovědí: 3 změna:

Protože jsem lajk, obracím se na vás s tímto problémem a mooc prosím o pomoc :). Po zapnutí notebooku naběhne jen černá obrazovka s kurzorem myši, s kterým se dá pohybovat, ale nic více. Nouzový režim je to samé a ani se nemohu dostat do příkazového řádku, protože se mi zase jenom objeví černá obrazovka s kurzorem :(. Jak rozběhnout ntb? Mám windows Visty ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalkolesa*
hodnocení

2x

To vypadá na poškozenou instalaci Windows a nějak divně. Otázka je co myslíte kurzor myši.

Doporučil bych disk vyndat z PC, připojit jej do jiného PC a stáhnout data na externí disk

Pak vrátit disk do PC,. kde nejde a přeinstalovat Wisty

Stačí vložit DVD do mechaniky a nastartovat a pak už jen klikat na Další, Pokračovat, OK. U výběru oddílu zvolte sformátovat (tím se smaže disk) a provede se nová instalace

Pěkný návod jsem našel zde pcmagazin.cz/...

hodnocení

1x

Žádný disk nevyndávej a nic neformátuj. Tímto pokusy o opravu systému končí a ne začínají. Taktéž je zbytečné přenastavovat řadič z AHCI na IDE či naopak.

Nejdřív zkus restartovat NB a před startem několikrát stiskni klávesu F8. Najede ti menu ze kterého vyber volbu Poslední známá funkční konfigurace. Je to stejné menu v jakém se volí Nouzový režim. Vyzkoušej, jestli systém najede.

smurf
hodnocení

0x

Tak jsem zvedav na dalsi rady zdejsich "ajtaku".

Vas problem muze mit vice pricin, zkusil bych ale v BIOSu zmenit SATA mod.Tedy z AHCI na SATA.

Problem je resitelny, ale chce to vedet na co je F8 pri bootu.

Pokud nevite co to je BIOS, odneste radeji nb do servisu, ja si take rad na aute neco opravim sam, ale jsou veci, kdy je lepsi odbornikovi zaplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]