Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,rád bych se zeptal,zda existuje nějaký program,který by u notebooku jednoduše přerušil napájení z baterie.Přemýšlím nad tím,jak baterii co nejlépe šetřit před opotřebením.Vybíjet baterii na doraz a znovu nabíjet mi nepřijde jako nejšťastnejší řešení,obzvlášť když třeba hraju pc hry.Stejně tak mi nepřijde praktické ani vyndávání baterie,pokud je notebook zapojen do sítě,jeikož by bylo nutné ji vracet třeba několikrát denně,když je ntb potřeba přenést..Proto mě zajímá,jestli zmiňovaný program existuje,případně zda Vás napadá jiné řešení.Díky za odpovědi
To řeší elektronika ntb. Program to neudělá a nechal bych baterku žít tak jak to je, podle mě je to nejlepší řešení. Nevim na co by mi byl ntb který by měl nějakou fíčurou nebo fyzicky odpojenou baterku, to si rovnou pak můžu koupit ještě ups a baterku jen pokud pojedu pryč? A uskladnit nabitou? Baterky stárnou tak jako tak.
Souhlasím s Mavem, baterka při připojení do sítě je v nabitém stavu, občas je dobré ji nechat vybít provozem bez sítě (aby se provětrala) akumulátor musí "žít", pak stárne pomaleji...
Když máte notebook v síti, není třeba aku vytahovat. Právě naopak výrobci notebooků doporučují když je možnost napájet ze sítě. Jestli kapacita baterie klesne pod 95%, začne se nabíjet a takhle plná se vlastně jen udržuje a tím se zvyšuje životnost. Aku je stavěný na x nabíjecích cyklů a neustálým nabíjením a vybíjením se zkracuje životnost a kapacita.
Počet cyklů je stanoven při úplném vybítí a nabytí, dobíjením ne zcela vybité baterky se její žívotnost neúměrně prodlužuje. Bohužel jsou notebooky, které se chovají k baterce ne zrovna moc dobře. Znám mnoho uživatelů, kteří používali notebook neustále na síť a po čase vyrazili do terénu a baterka jim vydržela s bídou 20 minut.
Bmbx, ano mám podobnou zkušenost s "umřením" stále nabité baterie, notebook navíc už po roce stálého napájení začal sám blbnout, pomohlo vybití a opětovné nabití aku!
P.S.: Ale s tou češtinou bys mohl něco udělat...
No někdy ani to nezabere
PS: omlouvám se, ale hloupý si myslí, že to tak má být a chytrý si toho nevšimne...
Net je hrubek plný a taky mě to dostává, ale ještě mne nenapadlo někoho napomínat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.