Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač nezjistí router. Wifi

Od: vlk95® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, chtěl jsem wifi router d-link dir-600 využít tak jako na Notebooku a najít s ním jiné sítě. Narazil jsem ale na problém. Počítač neví o wifi kartě. Router je zapojen takto: Internet do něho a lan kabel do PC. Všechny programy na vyhlédání wifi sítí hlásí, že nenalezli hardware. Jak nastavit router aby nalezl ostatní sítě? Správce zařízení ví pouze o sítové kartě v pc.

Děkuji za radu.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

0x

na notebooku tlačitko na zapnutí wifi adapteru. Na některech nodry FN a modrá antenka

doplněno 17.07.11 18:21:

Router pracuje jako AP a karta v PV jako Client. Musíš se přihlásit k danému AP a teprve tehdy ho tam uvidíš nejsíš jenom jako MAC adresu

hodnocení

já potřebuju wifi zprovoznit pomocí routeru na stolním PC. jde o to že router počítač nenajde jako wifi kartu.

doplněno 17.07.11 16:39:

Nebo jinak jak najít ostatní sítě wifi pomocí routeru?

PC nikdy router neuvidí jako WiFi kartu. Aby jsi viděl okolní sítě, můžeš se podívat do nastavení routeru a hledat položku s názvem něco jako wireless site survey.

Pokud chceš WiFi sítě přijímat, tedy se na ně připojit, potřebuješ zařízení s funkcí AP, tedy s funkcí přístupového bodu.

zajixxx*
hodnocení

0x

6e by router nebyl wifi karta? XD

juldab*

Router určitě není Wifi karta ale určitý typ routeru může obsahovat Wifi kartu většinou v modu AP může být ale i v jiném modu např. bridge

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jaksi mi uniká, jaké sítě chceš vidět z PC. Svoje nebo všechny v okolí? Podle mě, abys viděl bezdrátové sítě, tak musíš dát do PC wi-fi kartu a připojit se bezdrátově.

hodnocení

0x

Router je router a ty od něj chceš aby wifi uměl ne jen jako ap, ale jako client, což je zálžitost spíše krabiček jako ovislink 54xx. To většina routerů umět nebude- Pokud to ten tvuj umí tak to najdeš v nastavení wifi, jde o režim wifi.

hodnocení

Bohužel je již tato otázka bezvýznamná. Do routeru jsem nahrál špatný firmware, který nejde smazat, přepsat či jinak změnit. Firmware je nefunkčí. V opravně mi řekli že s tím nejde nic dělat. Jeden router na vyhození.

Dnes jsem koupil nový levnější a taky dobrý.

Všem děkuji za příspěvky v diskuzi.

juldab*

U tohoto routeru je cesta zpětVypni router. . Na počitači nastav IP 192,168,0,2. Zmáčkni a drž reset tlačitko a zapni napájení drž cca 10 sec. Ted by jsi měl vidět na adrese 192,168,0,1 záchraný okno s nábídkou nahrání firmwaru. Šópni tam nějakej starej a nech ho nahrát. počkej 10 minut a resetni router . Na PC nastav automatický IP . Voila copak to udělalo.

hodnocení

proč mám na začátku zadávat tuto IP 192,168,0,2?

juldab*

Protože tím spešl resetem router dostaneš do spec záchraného modu kdy odpovída jenom z malého rozsahu adres

doplněno 19.07.11 13:33:

Při jakékoliv změně dirmwaru je dobré mít pevnou IP adresu. Uvědoms i že saháš do nastavení DHCP a ten může během nahráváni firmwaru změnit tvou IP a tím celý flashování posrat.

hodnocení

Co je myšleno tín na počítači nastav? Jakože do prohlížeče dám 192.168.0.2 držím reset zapojím el. a tak kde jsem dal 192.168.0.2 dám 192.168.0.1?

juldab*

Né v možnostech karty najdeš TCP protokol a tam máš možnost IP automaticky (DHCP) nebo manualně a tam nastavíš ta čísla IP adresu a masku tu dej na 255,255,255,0

doplněno 19.07.11 13:49:

Všechno musíš dělat ale na kabelu žádné WIFI to ti ted nejspíš vůbec nejde.

doplněno 19.07.11 13:56:

taky to jde pomocí příkazu netsh ale to je vyšší dívčí

hodnocení

Díky díky díky... Už vše funguje jak má. Já se zase něco nového naučil.

sandra*

To chceš říct že jsi opravil router o kterým ti v servisu řekli že je neopravitelnej?

Asi to nebyl servis D-linku ;)

hodnocení

Byl to servis výpočetní techniky. Když jsem mu vysvětlil, že přes webové rozhraní neoriginálního firmwaru routeru to nejde řekl mi , že nijak jinak to neumí udělat a že ho mám vyhodit. Jelikož jsem vzal jeho odpověď zašel jsem hned po cestě koupit nový, jiný router. Když jsem přišel domů a podíval se na diskuzi zjistil jsem návod a po chvíli práce se to povedlo. Poprvé jsem dal upload a stránka se jen obnovila a nic. Druhý pokus byl již úspěšný, místo toho aby se jen obnovila se zobrazil postup nahrávání v %.

Teď mám doma routery dva a nenašel jsem zatím využití pro ten opravený.(využívám nový)

doplněno 19.07.11 21:57: Takto se mi ta věta více líbí: "Teď mám doma routery dva a zatím jsem nenašel využití pro ten opravený.(využívám nový)"
juldab*

Vomlat mu ten router vo hlavu. Tyhle lidi nám kazej povest.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]