Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem wifi router d-link dir-600 využít tak jako na Notebooku a najít s ním jiné sítě. Narazil jsem ale na problém. Počítač neví o wifi kartě. Router je zapojen takto: Internet do něho a lan kabel do PC. Všechny programy na vyhlédání wifi sítí hlásí, že nenalezli hardware. Jak nastavit router aby nalezl ostatní sítě? Správce zařízení ví pouze o sítové kartě v pc.
Děkuji za radu.
na notebooku tlačitko na zapnutí wifi adapteru. Na některech nodry FN a modrá antenka
doplněno 17.07.11 18:21:Router pracuje jako AP a karta v PV jako Client. Musíš se přihlásit k danému AP a teprve tehdy ho tam uvidíš nejsíš jenom jako MAC adresu
já potřebuju wifi zprovoznit pomocí routeru na stolním PC. jde o to že router počítač nenajde jako wifi kartu.
doplněno 17.07.11 16:39:Nebo jinak jak najít ostatní sítě wifi pomocí routeru?
Bohužel je již tato otázka bezvýznamná. Do routeru jsem nahrál špatný firmware, který nejde smazat, přepsat či jinak změnit. Firmware je nefunkčí. V opravně mi řekli že s tím nejde nic dělat. Jeden router na vyhození.
Dnes jsem koupil nový levnější a taky dobrý.
Všem děkuji za příspěvky v diskuzi.
U tohoto routeru je cesta zpětVypni router. . Na počitači nastav IP 192,168,0,2. Zmáčkni a drž reset tlačitko a zapni napájení drž cca 10 sec. Ted by jsi měl vidět na adrese 192,168,0,1 záchraný okno s nábídkou nahrání firmwaru. Šópni tam nějakej starej a nech ho nahrát. počkej 10 minut a resetni router . Na PC nastav automatický IP . Voila copak to udělalo.
Protože tím spešl resetem router dostaneš do spec záchraného modu kdy odpovída jenom z malého rozsahu adres
doplněno 19.07.11 13:33:Při jakékoliv změně dirmwaru je dobré mít pevnou IP adresu. Uvědoms i že saháš do nastavení DHCP a ten může během nahráváni firmwaru změnit tvou IP a tím celý flashování posrat.
Co je myšleno tín na počítači nastav? Jakože do prohlížeče dám 192.168.0.2 držím reset zapojím el. a tak kde jsem dal 192.168.0.2 dám 192.168.0.1?
Né v možnostech karty najdeš TCP protokol a tam máš možnost IP automaticky (DHCP) nebo manualně a tam nastavíš ta čísla IP adresu a masku tu dej na 255,255,255,0
doplněno 19.07.11 13:49:Všechno musíš dělat ale na kabelu žádné WIFI to ti ted nejspíš vůbec nejde.
doplněno 19.07.11 13:56:taky to jde pomocí příkazu netsh ale to je vyšší dívčí
Byl to servis výpočetní techniky. Když jsem mu vysvětlil, že přes webové rozhraní neoriginálního firmwaru routeru to nejde řekl mi , že nijak jinak to neumí udělat a že ho mám vyhodit. Jelikož jsem vzal jeho odpověď zašel jsem hned po cestě koupit nový, jiný router. Když jsem přišel domů a podíval se na diskuzi zjistil jsem návod a po chvíli práce se to povedlo. Poprvé jsem dal upload a stránka se jen obnovila a nic. Druhý pokus byl již úspěšný, místo toho aby se jen obnovila se zobrazil postup nahrávání v %.
Teď mám doma routery dva a nenašel jsem zatím využití pro ten opravený.(využívám nový)
doplněno 19.07.11 21:57: Takto se mi ta věta více líbí: "Teď mám doma routery dva a zatím jsem nenašel využití pro ten opravený.(využívám nový)"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.