Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Chtěl bych se zeptat jak se co nejrychleji naučit programovat (hlavně hry). Je mi teprve 13, ale kdybych uměl programovat a prodával bych ty moje "výtvory" za pomoci rodičů, tak si myslím že bych mohl i něco vydělat. Nějaké zkušenosti s programováním už mám. Počítám s tím že se nenaučím programovat hned zítra, ale už bych mohl začít. Prosím poraďte mi nějaké stránky... a nejlépe i se stylem programování pro Mac OS.
"Představuješ si to jak Hurvínek válku."
Nevím ani o jedné komerčně úspěšné hře, programované jedním člověkem. Musíš toho umět víc než jen napsat, co by tam mělo být.
Začni něčím malým freewarovým a když se to lidem bude líbit, jdi dál.
"Nějaké zkušenosti s programováním už mám." - Jaký prog. jazyk se učíš? Co už jsi naprogramoval?
doplněno 02.01.13 17:57:Napsal jsem, že nevím, ne, že není.
LFS vyvíjejí 3 lidi (ale dooost pomalu...), MotorM4X vyvíjelo 5 lidí (ale tam to zkazil neschopný distributor, dnes už The Easy Company myslím nemá ani vlastní web...).
Například Braid byl vytvořen jednou osobou a byl úspěšnější než 90% her v daném žánru, které měly 3D a reklamy a hype a všechno, a více uspokojující/odměňující než 90% všech her vůbec. Amnesia a Legend of Grimrock byly snad obě vytvořeny ve čtyřech lidech. Tedy to asi de, otázkou je, jak to pude tazateli.
doplněno 02.01.13 17:58:odkaz: store.steampowered.com/...
Jak sem vložím odkaz, přepsanej na text?
Díky @fatalwir to už umím
<<< Tuhle odpověď chápu. Ale já vím (aspoň většinu věcí) co to obnáší. Zkušenosti mám trochu s Action scriptem ve Flashi a mám i nějaké knížky ohledně C-čka. Podle nich jsem naprogramoval pár menších her (př: takovou jednoduchou šibenici). Nejspíš bych taky neprogramoval sám, ale sám bych se teď učil. Jinak díky za všechny odpovědi.
kamaráde, tahle část vědy a techniky je proklatě obtížná. Jestli se chceš opravdu naučit programovat hry, pak ti to bude trvat celé roky. Největší kámen úrazu je právě vizualizace her. To je to řízení viditelnosti objektů, animace a celá logika věci, kterou budeš muset zvládnout.
Je to těžká disciplína. ale zase na druhou stranu, když ji zvládneš, pak se dostaneš někam, kam druzí ani nevidí.
Dneska celkem zajímavě a jednoduše vypadá Unity pro tablety, mobily a spol. Něco základního by v tom snad šlo splácat během pár dní a bez žádných extra znalostí, dokonce to je snad schopný jakoukoli logiku (fyziku, interakce, skripty, AI) mít psanou v javaskriptu, což sice oproti C# není žádná výhra, ale někomu může být bližší.
doplněno 02.01.13 21:20:Tak samozřejmě to běží i na windows (a zároveň i xboxu), macu a dokonce i linuxu. Akorát se to asi pro androidy a podobně používá víc.
Rozhodně bych se podíval i tady jakprogramovat.cz/... myslím, e pro začátečníka celkem vhodně napsané tutoriály pěkně krok po kroku. Monost zeptat se v komentářích pokud něco neví...S tím programováním nejdříve bych začal něčím lehčím aby jsi pochopil základní principy algoritmů a programování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.