Nejste přihlášen/a.
Nevím jestli může být pořád připojený externí disk na počítač,jestli se neničí,data z něj se používají občas.Děkuji
nejhorší je to uspávání jak zmínil kolega. Například můj externí disk Samsung se uspává asi za 5 minut, což beru jako extrémní nevýhodu, protože při každém otevření nabídky Otevřít v libovolném programu, nebo otevření Tento počítač se disk musí znovu zapnout, tudíž roztočit. Takže pokud nebudu brát v potaz teplotu uvnitř PC, tak dle mého názoru a zkušeností se právě takto připojený externé disk oddělá rychleji, než v PC. Protože tam se rozjede jednou denně, kdežto v externím disku se rozjíždí (v mém případě - jsem dost aktivní počítačář) skoro každých patnáct minut. Obešel jsem to tak, že jsem si v Delphi udělal utilitku do systraye, která mi každé 3 minuty na disk zapíše. Velikost souboru jsem zvolil pro jistotu větší, než je vyrovnávací paměť HDD. Takže jestli problém s vypínáním nemáte nebo máte ně to nějakou utilitu, neřešil bych to. V opačném případě bych se bál za nějaký čas, že mi na disku něco odejde. Asi určitě ne ještě v době záruky, ale kdo by nechtěl, aby mu koupená věc vydržela co nejdýl, žeo . Takových disků už jsem v ruce měl... zdar
to jsem zkoušel, žádná změna. Možná je to tim, že disk je tý řady Green a hold "šetří", nevim ale tak jako tak, do servisu spíš dostávám externí disky než interní. A neni to tim, že někomu upadnul na zem.
Pokud máte klasický HDD jako ext. disk, tak se vám samozřejmě při každém startu PC začne točit a časem se uspí do stand-by. O životnost bych se nebál. Samozřejmě si připojené zařízení vezme pár watů elektřiny. Stejně jako tiskárna, scaner, atd. atd. Já osobně co nepoužívám, tak mám vytažený z usb a zásuvky, případně vypnuté vypínačem.
Dobrý den,
omlouvám se, že odbočím od tématu, ale rád bych znal váš názor na tohle(zúčastněných této otázky):
http://www.alza.cz/qcp-konvertor-redukce-usb2-d66597.htm#popis
Myslím, že je to výhodnější než externí HDD(mohu připojovat více HDD a nekupovat pokaždé nový externí HDD)
Děkuji za odpovědi
K tomu převodníku sice připojíš více druhů pevných disků, ale nikoliv současně. Přenosný disk je už podle názvu vhodný k transportu. Je malý a lehký a nevyžaduje externí napájení. Klasické disky jsou větší těžší a napájení vyžadují. Připojení přes převodník taktéž snižuje přenosovou rychlost.
Ovšem za předpokladu vymezení pojmu externí disk x přenosný disk. Najde se u prodejců "přenosný disk", který má adaptér. Máte pravdu, že klasické disky jsou větší a těžší, ovšem v přenosném malém disku se nachází disk 2,5 což je zase věcí názoru, co je to "klasický disk". Ovšam mám pocit, že tazatel má v plánu mít v prvním šuplíku radši 4 disky + 1 převodník, než kupovat USB disky. A mezi námi - přenosný disk v plastovém obalu je stejně chráněný jako holý disk v pouzdru od výrobce, takže to je věc názoru. S rychlotí přenosu bych taky oponoval. Převodník snižuje přenosovou rychlost? A v externím disku je co, když disky jsou 2,5 IDE nebo teď už sata? Je to jenom o ceně. Dražší převodník je rychlejší než levnější přenosný disk. A pokud jde o napájení, tak vám garantuju, že u takovýchto převodníků rády odcházejí napájecí zdroje. Výhodou je pouze to, že stačí vyměnit zenerku a startovací kondík na měniči . Stejně tak se rád láme USB kabel z tišťáku v převodníku.
Děkuji obou za vaše odpovědi.
Jde mi jen o to uvolnit místo v mém ntb(tj. dát filmy,hudbu a obr na HDD) který nebudu nikam přenášet bude jen za ntb a když bude potřeba tak ho připojít ...
Proto se mi zdá jako zbytečné kupovat externí HDD, když ho nebudu nikam přenášet ...
Musím oponovat spiderovi, k tomu převodníku lze připojit najednou jeden pata a jeden sata - ten převodník mám a používám to občas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.