Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozdělit pevný disk na více částí

Od: hutlik007* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den ,
potřebuji , aby byl můj disk na dvě poloviny , protože jsem četl , že je lepší mít oddíl pro Windows a druhý oddíl pro
data a Programy . Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

beterka
hodnocení

0x

Jedině při instalaci samotného systému, kdy v určité fázi instalačního programu Windows (při formátování disku) je možné disk rozdělit na několik částí.

juldab*

Rozdělit může kdykoliv. Předtím defragmentovat. Zmenšit velikost partition a do volné části udělat další partition. Z volnech programů např easeus

hodnocení

0x

Ano, toto rozdělení je výhodné například i při přeinstalování systému. Není pak problém zcela smazat celý diskový oddíl s operačním systémem, protože data jsou uložena na druhém diskovém oddílu.

Zvládají to programy typu: Paragon Partition Manager a spusta jiných.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

s tím PPM jsem si hrál, disk D jsem dokázal zmenšit, zvětšit ani náhodou, třeba na úkor E či F. Po změnšení je tam část označená jako, tuším unalocated a D již nelze vrátit na původní velikost. No C, kvůli kterému jsem s tím začal, s tím nelze také hnout, zmenšit by šel, ale já ho potřebuji zvětšit. Jak vrátit zpět tu unalocated a jak pomocí PPM (nebo jiného free) zvětšit C?

juldab*

To je dívný easeusem to jde a funguje to tak že se to provede při restartu

doplněno 17.07.11 10:23:

pozor na to jestli něco nemáš v extendet musíš se potom přesně trefit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]