Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chytám cizí wifi

Od: zajixxx* odpovědí: 5 změna:

čau, deska jsem zapojil wifi router D-link Dir-600 , všechno je vpohodě až na to, že z prvního APčka mi z těch lan portů jede normálně rychlost stahování cca 0,1MB, ale až to přejde přes wifi router tak je rychlost stahování 1MB... čili rychlost internetu je 10tinásobná, ruším tím někomu v okolí wifi? , co na to bezpečnost mojeho pc ...?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mutozen*
hodnocení

0x

Bezpečnost pc je určitě.

Rušit wifi by jsi mohl pokud by jsi měl větší MG.

zajixxx*
hodnocení

Takže PC je bezpečné? šifr. mám WPA 2, akorát mě zaráží to chytání rychlejšího internetu :)

bena*

Šifrování WPA nebo lepší WPA2 je vynikající. Pokud směrovač /router/ má zabudovaný firewall, tak ten doporučím zapnout. A pokud si opravdu potrpíte na bezepčnosti, tak zapnout filtrování MAC adres /každý přístoj má svou adresu a tu přidáte na nějaký ten seznam povolených zařízení/. Jinak DHCP je dobré vypnout a každému zařízení dát napevno určitou adresu, ale to už jsou opravdu chuťovčičky.

doplněno 15.07.11 22:24:

A ještě si nezapomeňte změnit přihlašovací údaje do směrovače, pokud jste tak neučinil. Admin/admin apod. zná i cvičená opice ;)

zajixxx*
hodnocení

a jak je to prosím stím chytání "asi cizího" signálu? xD

des*

Co by bylo?Je to zadarmo né?Nač si tím lámat hlavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]