Nejste přihlášen/a.
DOBRÝ DEN, PROSÍM O Radu. koupila jsem si pc lenovo,kde je OS W 7. Chtěla bych přeinstalovat na XP. Je toto nějak velmi náročné nebo i pro pc nebezpečné? S W 7 neumím pracovat a dá mi to usilovnou práci než tam něco dostanu, jsem z toho na nervy.pORADÍ MI NĚKDO PROSÍM?
Děkuji D
Dobrý den, udělat jde dneska všechno ale co Vám poradím je, zůstaňte u windows 7 a naučte se s nimi pracovat, bude to rozhodně jednoduší než bastlit na nový notebook starý systém který ješte nemusí na notebooku správně pracovat.
doplněno 15.07.11 07:58:PS: Například na uložto si můžete stáhnout příručku na windows 7 je tam všechno podrobně popsáné. Sice slovensky, ale to si myslím není pro žádněho čecha problém.
Pokud to je nový počítač, tak tam Windows 7 užijete a počítač pojede naplno.
Budete si muset poupit Downgrade Windows XP nebo Windows XP pro repasované počítače /jsou to normální XPéčka jinak/ - Windows XP se jinak neprodávají. A ještě musíte vědět, zda-li máte 64bitový Windows 7 nebo 32bitový. Podle toho pak koupíte i XP.
Jinak instalace systému pro laika není zrovna nejjednodušší a podle toho, co píšete, bych Vám doporučil spíše říct nějakému známému, co tomu rozumí /ale ne žaádný gambler - ten udělá víc škody, jak užitku/ a aby Vám to udělal.
Instalace systému jako taková je hodně jednoduchá, ale je pravda, že i XPčka už začínají být trochu zastaralá, i když pořád dost dobrá. A jen nainstalováním systému to končit nemusí. Pak může leckdy nastat mnohem horší martyrium hledání ovladačů. Sice Windows mají nějaké ty svoje ovladače, ale ne na všechno a v podstatě vždycky jsou lepší originální a hlavně aktuální. Takže dá se říct, že úplný laik by se do toho pouštět asi fakt radši neměl, i když, pokud je přístup k internetu a jiný rezervní počítač, kdyby se hned nezadařilo, tak si myslím, že se dá zkusit do toho jít. Nakonec, úplně každý musel být na začátku laik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.