Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Os WINDOVS

Od: donislav* odpovědí: 5 změna:

DOBRÝ DEN, PROSÍM O Radu. koupila jsem si pc lenovo,kde je OS W 7. Chtěla bych přeinstalovat na XP. Je toto nějak velmi náročné nebo i pro pc nebezpečné? S W 7 neumím pracovat a dá mi to usilovnou práci než tam něco dostanu, jsem z toho na nervy.pORADÍ MI NĚKDO PROSÍM?

Děkuji D

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

greenbull*
hodnocení

2x

Dobrý den, udělat jde dneska všechno ale co Vám poradím je, zůstaňte u windows 7 a naučte se s nimi pracovat, bude to rozhodně jednoduší než bastlit na nový notebook starý systém který ješte nemusí na notebooku správně pracovat.

doplněno 15.07.11 07:58:

PS: Například na uložto si můžete stáhnout příručku na windows 7 je tam všechno podrobně popsáné. Sice slovensky, ale to si myslím není pro žádněho čecha problém.

ulozto.cz/...

donislav*
hodnocení

no asi mi nic jiného nezbyde, pc je jako stolní pc, monitor je 18,5 palce. ASi z toho příjdu o rozum, ještě že mám takového malého hajzlíka PC W XP, 10 palců.Děkuji za raDU

bena*
hodnocení

0x

Pokud to je nový počítač, tak tam Windows 7 užijete a počítač pojede naplno.

Budete si muset poupit Downgrade Windows XP nebo Windows XP pro repasované počítače /jsou to normální XPéčka jinak/ - Windows XP se jinak neprodávají. A ještě musíte vědět, zda-li máte 64bitový Windows 7 nebo 32bitový. Podle toho pak koupíte i XP.

Jinak instalace systému pro laika není zrovna nejjednodušší a podle toho, co píšete, bych Vám doporučil spíše říct nějakému známému, co tomu rozumí /ale ne žaádný gambler - ten udělá víc škody, jak užitku/ a aby Vám to udělal.

xcxcxcxc

"Jinak instalace systému pro laika není zrovna nejjednodušší"

Co je na instalacii Win7 take zlozite? Zvladne to aj 10 rocne decko. Treba akurat zadat verziu,jazyk, casove pasmo a odklikavat.

Na to netreba ziadneho geniusa.

naihonn*
hodnocení

0x

Instalace systému jako taková je hodně jednoduchá, ale je pravda, že i XPčka už začínají být trochu zastaralá, i když pořád dost dobrá. A jen nainstalováním systému to končit nemusí. Pak může leckdy nastat mnohem horší martyrium hledání ovladačů. Sice Windows mají nějaké ty svoje ovladače, ale ne na všechno a v podstatě vždycky jsou lepší originální a hlavně aktuální. Takže dá se říct, že úplný laik by se do toho pouštět asi fakt radši neměl, i když, pokud je přístup k internetu a jiný rezervní počítač, kdyby se hned nezadařilo, tak si myslím, že se dá zkusit do toho jít. Nakonec, úplně každý musel být na začátku laik.

*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]