Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win7 nejde pořádně nainstalovat a spustit?

Od: vojtisekitrm* odpovědí: 6 změna:

ahoj vim že jsem se asi podrubrikou netrefil ale tohle potřebuju vyřešit!

mám počítač:

zakladni deska:ASROCK K7S41GX

hdd: WD 160GB

procesor: AMD 1,1GHz

ram: 1GB + 256MB

mam koupene windows 7 HOME PREMIUM (asi ta 1. chyba)

a když to dám do mechaniky napíše mi to při startu: Error code - 5 cannot boot from CD

ale to ještě obejdu tak že nainstaluju WIN XP a v nich spustim instalaci Win7.

a potom je to teda:

kopírování dat -> restart -> instalace -> zadání ůdajů -> přihlášení

no a sem na ploše JENOMŽE když to potom vypnu a zapnu tak naskočí bios (ok) -> startování systému windovs s to hezkou animací no a ta pak zhasne a jako kdybych to restartoval... prostě nechápu. ... ale ještě lepší je to že pak se to zapne jako oprava systému windows a po 10min hledání chyb naskočí že chyba nelze opravit a ze při kliknutí na dokončit se to vypne. no a tim to jako hasne

Potřebuju púoradit co vyměnit nebo opravit aby to fungovalo a aby to nebylo taky moc brahý ;) fakt dík za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já bych asi vyměnil celý PC, protože ta konfigurace je zcela minimální pro Win7. Win7 je na DVD a ne na CD. Já měl u Win7 profi důrazné upozornění, že se má instalovat na čistý HDD a nikoli přeinstalovávat z XP.

vojtisekitrm*
hodnocení

jo? a to by mne zajímalo kde na to upozorňujou jako já to tu nikde nemam a bude to asi kravina a co třeba ty co to chtěj upgradeovat z XPcek? co voni jako no? a já tu nikde nepíšu že mam win7 na cd a ne na dvd

doplněno 14.07.11 20:03:

nějakej chytrej ne?

bena*
hodnocení

0x

Já bych se na to vydlábl. 1,1GHz pro Windows 7 je málo pro běžné používání /pod minimálními požadavky se skrývají požadavky nutné pro běh jen samotného systému jako takového/.

Jinak ta zvláštní kombinace pamětí 1GB + 256MB není nejlepší. Jsou ty paměti vůbec stejného typu /aby jste třeba tu gigovku neměl DDR400 a tu 256ku DDR333 - to pak ta gigovka jede taky na 333MHz/.

Já bych tam nechal Windows XP - pro něj 1,1GHz a 1 GB RAM stačí pro běžné používání, podpora je jistá do dubna 2014...

vojtisekitrm*
hodnocení

díky moc já už sem se na to vydláb... nechcete někdo DVD Win7 HOME PREMIUM za 2000Kč? prodám

počkej jak jako do dubna 2014 já myslel že už se na to vydlábli že kdyyž zarazili prodej tak zaralili všechno... ale jinak dík za informace ;)

Prodej WindowsXP skončil po devíti letech koncem října 2010. Do poloviny dubna 2014 bude Microsoft vydávat ještě bezpečnostní aktualizace. Po této době bude podpora tohoto systému ukončena tak jako u předcházejících operačních systému tohoto gigantu. To už ale bubdou na trhu Windows 8 (pokud se nebudou jmenovat jinak)

vojtisekitrm*
hodnocení

ne neboj jinak se jmenovat nebudou :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]