Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora oper.systému Win XP

Od: zajda888® odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,

chtěl bych se zeptat,jak je to s podporou Win XP. Mám pocit,že jsem snad už vloni někde četl,že Microsoft přestává tento systém podporovat.Stává se mi však,že počítač si stále stahuje nějaké updaty,vesměs pro odstranění škodlivého softwaru.Po jejich instalaci a restartu počítače se mi však začínají objevovat různé potíže.Například start počítače se prodloužil o cca 10 sekund,po včerejší aktualizaci mi nenaběhla úvodní obrazovka,pouze vlevo nahoře bliká kurzor.

Kdoví,co jsem to vlastně stáhl.Ale bylo to ze stránek MS Update.

Mám legální systém.Nebylo by ale lepší aktualizace vypnout? Zdá se mi,že to jde poslední dobou dole vodou.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Pokud máte nainstalovaný Service Pack 3, tak podporu máte garantovanoíu až do roku 2013 nebo možná až 2014.

doplněno 13.07.11 20:44:

Jinak aktualizace nevypínat.

Doporučím stáhnout a nainstalovat Advanced SystemCare a udělat hlubokou údržbu. Tu opakovat tak každý měsíc. Rychlou údržbu bude stačit každý týden opakovat.

Jinak ASC obsahuje Toolbax - sadu uživatečných nástrojů. Navrhuju, spustťte správu Start up /po spuštění/ a vyfoťte ji. Poradím, co smazat z této kategorie. Zde je totiž seznam programů, které se načítají hned po naběhnutí systému a tak ho zdržují.

Ještě bych dodal, pokud máte na ploše soubory, přesuňte je do dokuemntů nebo někam jinam.

Na ploše nechat pouze zástupce programů, které často používáte. Čím víc toho na ploše je, tím je systém pomalejší a paměť RAM zbytečně zaplněnější.

A nezapomeňte tak každé 2-3 měsíce defragmentovat disk /klikněte na místní disk pravým tl. myši, zvolte vlastnosti, nástorje a tam Defragmentovat.

hodnocení

Jo,myslím že SP 3 mám.

Díky za informaci.

bena*

Není zač, ještě si přečtěte má doporučení výše v doplňku příspěvku. Béňa

hodnocení

Defragmentuju Defragglerem dvakrát týdně,jednou týdně CCleaner,programy mažu REVO Uninstallerem.

Na ploše mám jen zástupce programů,asi 6 ikon.Nic jiného.

Zkusím odfotit,co mi nabíhá po startu,kouknete se na to?

Díky.

skokycz*

S tím CCleanerem opatrně. Mazat cokoli z registrů je hazard. V tom by mohl být zakopaný pes vašeho pc. Jestliže máte dlouhodobě v používání speciální odinstalační program (a ten máte) ,tak ten by měl sám po odinstalaci čehokoliv sám prohledat a odstranit z registrů bordel. Pakliže sáhnete na různé defragmentátory a čističe registrů, pak časem budete mít problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]